Zoek
Sluit dit zoekvak.

2018, een nieuw begin

2018, een nieuw begin

Aller eerst wil ik jullie allemaal een geweldig, gezond, mooi, liefdevol en succesvol 2018 wensen. Het is de afgelopen tijd een beetje stil op mijn site geweest en ik schemerde in de persoonlijke updates al een beetje dat ik aan het worstelen was met wat ik wilde, ik zat een beetje vast op één of andere manier. Helaas kwam daar ook nog een hoornvliesontsteking bij kijken waardoor ik niet eens meer de PC heb aangeraakt en dat gaf me tijd om alles even te overdenken.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, dat zeggen ze altijd toch? Nou, dan pak ik deze kansen gewoon aan. Ik had echt even een break nodig en het was maar goed in dat opzicht dat ik ineens een hoornvliesontsteking aan mijn oog had en niet meer goed kon kijken of concentreren dus een scherm van een computer of laptop uit den boze was. Dat gaf mij tijd om na te denken en gewoon eens helemaal niets te doen en nergens aan te hoeven denken, maar alleen aan mijzelf.

Ik sprak een tijdje geleden al met lieve vrienden en collega’s wat ik nou eigenlijk met het bloggen en mijzelf wilde. Gaf het al eerlijk toe dat ik het zelfstandig werken lastig vind en het vastigheid van een vaste baan met iemand die in je nek zit wel mis. Ik ben niet iemand die zichzelf uitdaagt en allemaal dingen wil bereiken, ik doe mijn ding en ik ben klaar, zo zit ik gewoon in elkaar. Maar ondanks dat leg ik de lat op andere manieren wel hoog voor mijzelf, twee artikelen per dag, een sociaal leven, het huishouden en dan ook nog eens een goede partner, vriendin en weet ik het niet allemaal willen zijn. Je zou zeggen dat dat niet helemaal klopt met mijn laconieke houding.

Goed, ik heb een week niets kunnen doen en vond het heerlijk. Maar morgen 2 januari heb ik wel weer zin om aan het werk te gaan (als dat lukt want mijn oog is het ook niet zo eens met dit artikel te schrijven). Ik heb planners bij de hand en de eerste afspraken zijn al gemaakt om de site zo veel mogelijk leuke inhoud te geven. Maar gaf ik de site niet te veel inhoud? Twee artikelen per dag is best veel en ik merk dat bezoekers niet meer zoals vroeger stipt om 6 uur en 3 uur terug komen om een artikel te lezen en zelf doe ik dat ook niet meer bij anderen. Is twee artikelen niet gewoon te veel? Mijn collega’s vertellen ook dat het niets uitmaakt qua inkomsten of bezoekers en daar doe ik het natuurlijk vooral om. Dus waarom zou ik mij die druk op leggen.

En dan heb je ook nog het fenomeen bloggen raakt uit de mode en je moet tegenwoordig op YouTube zitten. Ik snap dat mensen dat denken en voor velen is dat ook zeker zo, maar dat geldt niet voor iedereen. Mijn blog groeit nog steeds en dit jaar ga ik het jaar uit met de hoogste bezoekersaantallen ooit. Ik ben niet iemand die graag voor de camera te vinden is en vind dit eigenlijk ook helemaal niet leuk. Ik vind het super leuk om het af en toe ene keer te doen, maar daar moet het wel bij blijven. Zo wilde ik ook de hele maand december vloggen, maar ik kwam er al snel achter dat ik daar niet gelukkig van werd dus was er maar gewoon mee gestopt.

Moreel van dit verhaal is dat ik gewoon lekker aan het werk wil en meer structuur in mijn leven wil krijgen. Wellicht ga ik terug naar één artikel per dag en plaats ik alleen video’s wanneer ik dat leuk vind. Ik blijf nog steeds dezelfde content houden met beauty, lifestyle, persoonlijk en af en toe wat reizen.

En nou ben ik wel benieuwd wat jullie er van vinden, is één artikel per dag genoeg of heb je er toch liever twee en wat vind jij het leukste om te zien? Dan kan ik vol frisse moed en inspiratie het nieuwe jaar in gaan!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Gelukkig 2018!

  Ik kom zelf nooit meer dan één keer per dag op een blog, dus ik kan prima leven met één artikel per dag.

  Uiteindelijk moet je doen waar je zelf het gelukkigst van wordt, iets waar ik zelf momenteel ook tegenaan loop.

 2. 1 artikel per dag is prima. Zeker als je het dan ook voor jezelf leuker houdt. En je spelletjes artikelen ‘moet’ je vooral blijven doen,

 3. Een mooi 2018! Vind jouw blog leuk om te lezen, houd niet zo van vlogs. Het gaat vaak nergens over en ik ben al druk met m’n eigen leven. Laat staan een ander z’n leven.
  1 artikel per dag is mooi maar volg je gevoel en leg de lat niet te hoog voor jezelf.

 4. Een artikel is meer dan genoeg denk ik en dan kun je de extra artikelen die je normaal zou schrijven voor andere dagen inplannen waardoor je minder drukt legt en je evengoed vooruit kunt werken. Dan heb je meer tijd voor jezelf :)

 5. Lekker doen wat jij zelf wilt! Deze blog is altijd een projectie geweest van jezelf en slaat aan, dus gewoon je eigen ding doen ;)

  Ik ben helemaal NIET voor het youtuben/vlogs te bekijken, filmpjes sla ik dan ook altijd over.
  Geschreven blogs hebben duidelijk nog fans :)

 6. De beste wensen voor 2018! Enne, doe wat voor jou goed voelt. Zelf lees ik overigens nooit 2 artikelen op 1 blog per dag. ?

 7. Gelukkig nieuwjaar! Ik denk dat 1 artikel per dag meer dan voldoende is. Geeft je vast meer rust! Succes met plannen! Ik gebruik sinds een aantal maanden de Mascha Planner en ik ben er heel blij mee.

 8. Gelukkig nieuwjaar! Volg je gevoel en dan komt alles goed. Artikelen schrijven om maar content te hebben, komt de kwaliteit niet ten goede. Bedenk waar over je wil schrijven en waarover niet. Bloggen is niet dood. De krant is dat ook niet. Alleen wat vroeger werkte, is nu achterhaald. Persberichten van Essence en Catrice overtikken met de nieuwe limited editions voor over 3 maanden is onzin en niet bijzonder. Een overzicht per maand van nieuwtjes en lanceringen voor de komende maand van verschillende merken is bijvoorbeeld veel nieuwswaardiger. Reviews met goede foto’s zijn dat ook. Dat vind ik zelfs fijner omdat ik dan goed kan kijken hoe tinten jou staan en kan bepalen of dat ook voor mij werkt. Je spelletjes en lifestyle artikelen zijn ook fijn. Op YouTube gaat dat te snel en met die onlogische feed op Instagram heb ik het idee dat ik wat mis. Moraal van dit relaas… Less is more…

 9. de beste wensen lieverd!! en ik zeg doe lekker waar jij je goed bij voelt, 1 of 2 artikelen per dag. en tja youtube…je houd er van of je houd er niet zo van ;) doe gewoon je ding meis

 10. YouTube is ook niet alles hoor. Ik zou het lekker houden op waar je goed in bent en wat je het leukste vind om te doen en je daarin verbeteren. (uiteindelijk zijn veel Youtube filmpjes ook ongeveer hetzelfde… )

 11. Je moet gewoon doen waar jij je goed bij voelt en wat jij leuk vindt. Dat vinden mensen leuk. Ik zou 1 artikel doen en af en toe 2 als je wat leuks hebt;)
  Ik ben niet zo van de beauty artikelen maar meer van de shoplogs en persoonlijke dingen of recepten. Ik zou wel wat vaste items in de week doen, bijv 1 x op per maand op woensdag een vlog en elke woensdag een recept. Die je vroeger zelf maakte die vond ik eigenlijk het lekkerst/leukst. Verder gewoon doen wat jij leuk vindt en niet zo twijfelen:) Als jij er achter staat bij wat je doet dan vinden mensen dat vanzelf leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *