Zoek
Sluit dit zoekvak.

2 weken rondreis Mexico, dé route door Yucatán

Mexico2

Wil je een roadtrip door Mexico gaan maken van ongeveer 2 weken? Dat kan ik je alleen maar aanraden! Wij vlogen op Cancun en vanaf Cancun hebben wij een prachtige roadtrip gemaakt van 14 dagen. Zelf hebben we de route voor de rondreis van te voren samengesteld en alvast mooie hotels geboekt. Wil jij nou ook een roadtrip maken van twee weken in Quintana Roo en Yucatán? Dan is deze route het meest ideaal!

Onze reisroute door Mexico in twee weken:

In totaal zijn wij 16 dagen weggeweest, maar ik heb de volledige dagen dat wij in Mexico zijn meegeteld omdat je laat in de middag aankomt (als je met KLM vliegt) en ook weer redelijk op tijd op de luchthaven moet zijn als je je huurauto weer in moet leveren.

 • Dag 1: Aankomst Cancun + overnachting
 • Dag 2: Rijden naar Tulum + overnachting
 • Dag 3: Tulum
 • Dag 4: Rijden naar Balacar + overnachting
 • Dag 5: Bacalar
 • Dag 6: Bacalar
 • Dag 7: Rijden naar Meridá + overnachting
 • Dag 8: Meridá
 • Dag 9: Rijden naar Valladolid + overnachting
 • Dag 10: Valladolid
 • Dag 11: Valladolid
 • Dag 12: Rijden naar Isla Holbox + overnachting
 • Dag 13: Isla Holbox
 • Dag 14: Isla Holbox
 • Dag 15: Rijden naar Cancan + overnachting
 • Dag 16: Vertrek naar huis

Wij hebben trouwens onze auto gehuurd bij Sunny Cars en dat kostte ons ongeveer € 1000,- voor de hele vakantie. We kozen het model “Chevrolet Aveo” en dat wat een erg fijne auto waar onze grote koffers en één trolley goed in de achterbak paste. Uiteindelijk kregen we wel een ander merk auto, maar wel hetzelfde type. Sunny Cars werkt trouwens samen met Europcar in Cancun. Wij hadden ook nog gekeken over rechtstreeks via Europcar huren goedkoper was, maar Sunny Cars was goedkoper en had betere voorwaarden.

Mexico1

Is Mexico veilig en waar moet je rekening mee houden?

Ik schreef al eerder een artikel over Mexico waar je rekening mee moet houden. Hierin staan veel handige tips die ik graag van te voren had willen weten of gewoon heel erg handig zijn. Wij hebben ons in Mexico geen seconden onveilig gevoeld en daar zijn we heel blij mee. Natuurlijk kunnen er dingen gebeuren die je niet als prettig ervaart maar als je je gezonde verstand gebruikt en goed oplet is al veel leed te voorkomen.

Cancun – 1 dag

Onze eerste stop is Cancun. We landen rond 3 uur en halen onze huurauto op. Voordat we door de douane heen zijn en eindelijk onze auto hebben is het al rond zessen. Ons eerste ritje naar het hotel is voor ons best een uitdaging, hier gelden wel even andere verkeersregels (of beter gezegd geen) dan in Nederland. Rond 7 uur komen we aan in ons hotel waar we gratis kunnen parkeren. We zoeken een tentje op voor wat lekker eten en duiken ons bed in.

Hotel: Adhara Hacienda Cancun – aanrader!

Tulum – 3 dagen

De volgende ochtend rijden we meteen door naar Tulum. Op de planning lag nog een tussenstop voor een middagje Playa Del Carmen maar een tropische storm gooit roet in het eten waardoor je meteen doorrijden naar Tulum. Omdat we niet voor 3 uur kunnen inchecken bezoeken we de Maya ruïnes van Tulum, aanrader! De verdere dagen bezoeken we Cenotes en de hotel area van Tulum.

Wij vonden Tulum geen leuke plek, het is gezien en gezien worden. Alle stranden zijn privé en moet je flink veel geld voor betalen. De publieke stranden zijn er wel maar ver van alle hotels af. Met de auto naar het strand is geen optie omdat je bijna nergens kunt parkeren, met de fiets kan wel, alleen wij konden helaas nergens meer een fiets huren…

Hotel: Tanik Tulum by Lockey – verder afgelegen, maar erg mooi! Qua locatie vonden wij het toch te ver weg van alles.

Bacalar – 4 dagen

Bacalar vonden wij echt fantastisch, wat een mooie en gemoedelijke bestemming is dit. Vanuit Tulum rijden we in ongeveer 2,5 uur naar Bacalar en maken een tussenstop bij de Maya ruïnes van Muyil. Velen stoppen hier ook voor een bezoekje aan het nationale park Sian Ka’an, maar deze hebben wij geskipt omdat Celestun mooier schijnt te zijn en wij deze hebben gepland in Mérida.

Lees hier alle Bacalar tips en bezienswaardigheden

De eerste dag dat wij aankwamen hebben we heerlijk gerelaxed bij Beach Club Blú. In Bacalar heb je zeker 2 volle dagen nodig. Eéntje om het meer te verkennen per boot en de ander hebben we gebruikt om Los Rapidos te bezoeken. De laatste dag vertrekken we heel vroeg voor een hele lange rit naar Mérida.

Hotel: Zensus Eco Boutique Hotel – fantastisch hotel en eigenaar!

Mérida – 3 dagen

Mérida doen we aan om twee redenen, we willen naar Uxmal en Celestun bezoeken. Natuurlijk is de stad Mérida ook een aanrader omdat het de grootste stad is die we tot nu toe hebben gezien in Mexico. De reis van Bacalar naar Mérida duurt 4,5 uur en wij rijden ook nog een stuk om naar Uxmal. Deze ligt met een klein beetje omrijden op de route waardoor we een heel vol programma hebben voor de reisdag.

’s Avonds komen we aan in Mérida en genieten van ons hotel midden in het centrum en het nachtleven. De volgende ochtend staan we vroeg op om naar Celestun te rijden voor de flamingo’s en de mangroves. In de ochend maken we een bottocht en de rest van de dag hangen we aan het strand. De derde dag vertrekken we vroeg voor een leuke route met allemaal tussenstops naar Valladolid.

Hotel: Casa Del Balam – midden in het centrum met gratis parkeerplaats!

Izamal & Uayma – tussenstops

Ons dagje rijden naar Valladolid gebruiken we om meerdere leuke dorpjes aan te doen op de route. Bekend is het gele stadje Izamal waar we twee uurtjes rondlopen. Leuk is dat hier echt alles geel is. Vervolgens rijden we door naar Uayma vanwege de prachtige kerk. Helaas staat hij net in de stijgers voor restauratie en duurt dit tot eind 2024. Beetje jammer.

Het is trouwens erg leuk om niet de snelweg naar Valladolid te nemen maar de weg met alle dorpjes, erg leuk om het leven hier te zien!

Valladolid – 4 dagen

De eerste dag Valladolid zijn we al kwijt aan onze tocht er naartoe met de leuke bovenstaande tussenstops. Naast dat Valladolid een heel leuk dorpje is, is het ook de perfecte uitvalsbasis voor verschillende cenotes én natuurlijk Chichen Itza. Mocht je Chichen Itza willen bezoeken, naar verschillende cenotes willen én Río Lagartos willen bezoeken heb je zeker 4 tot 5 dagen hier nodig. Wij verbleven er vier en dat was genoeg omdat wij één cenote bezoeken wel prima vonden.

Valladolid is een klein gemoedelijk stadje met veel leuke horeca, winkeltjes en hotels. Je kunt je hier zeker een paar dagen goed vermaken en de ligging is zeer centraal voor een aantal bezienswaardigheden.

Hotel: Casa Bamboo – nét buiten het centrum maar op prima loopafstand. Aanrader!

Isla Holbox – 4 dagen

Vanuit Valladolid rijden we naar Chiquilá om de veerboot naar Isla Holbox te pakken. In Chiquilá zijn allerlei parkeerplaatsen waar je je auto kunt laten staan, want deze mag niet mee naar Isla Holbox. Vrijwel alle parkeerplaatsen zijn even duur dus wij besloten hem zo dicht mogelijk bij de veerboot neer te zetten.

Veel mensen doen Isla Holbox als eerste bestemming, wij hebben er bewust voor gekozen deze als laatst te doen. De laatste dagen willen we vooral even relaxen en bijkomen van de roadtrip en waar kan dat nou beter dan op Isla Holbox? We boeken een prachtig hotel en genieten vooral van al het moois zien. We huren fietsen, maken een boottocht en dobberen vooral lekker rond. Isla Holbox is echt een prachtige bestemming!

Hotel: Hotel Para Ti – aan de prijs, maar het dubbel en dwars waard!

Cancun – 1 dag

Later in de ochtend vertrekken we vanaf Isla Holbox weer naar Cancun, we doen het rustig aan en rijden de Hotel Area route waar we echt de meest grote hotels zien staan, wel grappig om hier even doorheen te rijden. Ook bezoeken we nog even snel de letters van Cancun en bezoeken hier het prachtige strand bij Playa Delfines. Daarna vertrekken we naar onze super goedkope B&B en brengen hier de laatste nacht door voordat we weer naar huis gaan.

Hotel: Bed and Breakfast Pecarí – super goedkoop, erg leuke kamers en super gastvrije host!

Of wij onze anders hadden willen doen? Nee dat zeker niet, het was perfect zo. Je kunt zoveel meer doen op de bestemmingen, maar daar heb je gewoon de tijd niet voor. We hebben alle dingen gedaan en gezien wat wij wilden en een onvergetelijke reis gehad. Eerst wilden wij ook nog graag naar Campeche, maar dat lukt gewoon niet in twee weken tijd.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *