2 maand in loondienst, hoe bevalt dat?

Therme Ibiza Flow

Ze zeggen altijd dat de tijd vliegt en dat is ook inderdaad zo, ik ben namelijk alweer twee maand werkzaam bij een heel leuk bedrijf. Het leek me wel leuk om jullie eens bij te kletsen over mijn baan. Want wat doe ik nou eigenlijk en hoe bevalt het?

Goed, die twee maanden zijn dus echt voorbij gevlogen. Ik werk 32 uur in de week en woensdag is mijn vrije dag. De rest van de week werk ik dus kantooruren op kantoor. Ik ben werkzaam bij Remark Groep en daar vallen onder andere de merken Therme, Vogue, Vogue Girl, Zarqa, Bio-Oil, Jordan, De Vergulde Hand, Daro en nog veel meer onder. Het is een Nederlands bedrijf en de meeste merken zijn ook echt van onszelf waardoor wij van A tot en met Z bepalen wat er met de producten gebeurt. Dat is super leuk en uitdagend werk.

Lief dagboek en lezeressen week 38 – 2019

Binnen het bedrijf heb ik de functie van Product Manager Therme. Ik ben dus vooral werkzaam voor het merk Therme. Samen met een andere collega werken wij dus aan het merk. Wij verzorgen in samenwerking met de rest van het bedrijf dus voor mooie merken en dus ook producten. Dingen waar ik mij vooral mee bezig hou zijn de innovaties (nieuwe producten ontwikkelen), acties opzetten, cadeaudozen en ga zo maar door. Erg leuke en uitdagende projecten waar veel meer bij komt kijken wat ik van te voren had gedacht.

Daarnaast hou ik mij natuurlijk ook erg bezig met de markt en concurrentie en duik ik natuurlijk ook in de cijfertjes om alles goed te kunnen analyseren, ook super interessant.

Het is niet een baan waarbij ik in een week ben ingewerkt, dus ik ben nog steeds ontzettend veel aan het leren en ontdekken. De eerste weken was ik vooral heel erg moe, allemaal nieuwe prikkels, informatie en processen. Ik moest ten eerste heel erg wennen aan weer überhaupt te werken met collega’s en daarnaast natuurlijk aan de werkzaamheden en nieuwe informatie.

Ik merk dat ik na 2 maanden nu eindelijk wel in het ritme zit. Daarnaast merk ik ook dat mijn site planning misschien een beetje optimistisch was. Ik merk dat ik gewoon na een week werken ook behoefte heb aan een weekend en niet dan nog eens te hoeven werken aan mijn blog. Ik heb dus ook besloten gewoon weekend te houden en mijn woensdag als ‘blogdag’ te zien. En mocht ik zin hebben om ’s avonds of ik het weekend lekker een berichtje te typen, dan doe ik dat gewoon.

Voor de rest ben ik heel erg blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Ik vond het in het begin heel erg spannend omdat ik vrijwel al mijn vrijheid opgaf, maar ik merk dat ik er meer rust voor terug krijg. Het bloggen heb ik altijd fantastisch gevonden (en dat vind ik nog steeds), maar die zaken er rondom heen vind ik niets. Ik heb een hekel aan mijzelf te verkopen en ik ben niet zo een ondernemend type dat overal geld in ziet en daar dus persoonlijk achteraan gaat. Het achter mijn eigen geld aanzitten is zeg maar dus niet zo mijn ding.

Dat kan ik gelukkig nu helemaal los laten. Elke maand staat er een vast bedrag op mijn rekening waar ik prima van kan leven en daar hoef ik alleen maar mijn werk voor te doen en aanwezig te zijn, dat geeft mij veel meer rust. Daarnaast vind ik het werk ontzettend leuk en is het warme bad van collega’s precies hetgeen wat ik zocht.

Het bloggersleven is vrij eenzaam, zeker als je niet in de grote stad zoals Amsterdam woont. Ik merk nu dat ik zoveel heb aan het hebben van collega’s, overal even een praatje maken, lachen, huilen en gezellige activiteiten ondernemen, het kan allemaal en dat is hetgeen wat ik zo gemist heb.

Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen dat ik ontzettend veel plezier heb ik mijn werk wat ik nu doe. Ik heb totaal geen spijt dat ik het fulltime ondernemersleven heb laten varen en voor een andere weg te kiezen. Wellicht ambiëren heel veel mensen juist dat leven, maar ik ben er achter gekomen dat dat niets voor mij is.

En we zijn achter de schermen met ontzettend veel toffe dingen bezig en ik kan niet wachten om jullie het te laten zien als het in de winkels ligt!

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  rachel
  30 oktober 2019 at 09:58

  ik word hier gelukkig van :D leuk om te lezen meis !!

 • Reply
  Vera
  30 oktober 2019 at 10:38

  Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Het is ook lastig om ineens een balans te vinden als je eerst iets anders gewend bent. Maar een artikeltje minder per week is echt geen ramp, je plaatste er iedere dag wel 1 !!! Heel knap.

 • Reply
  Myrthe
  30 oktober 2019 at 11:22

  Super fijn voor je Aranka dat je het zo naar je zin hebt! Is je gegund!

 • Reply
  Cindy
  30 oktober 2019 at 13:27

  Wat fijn dat het zo goed bevalt! En niet zo gek dat het even wennen was. Denk dat je idd een goede beslissing hebt genomen. Dat fake bloggerswereldje past niet bij jou vind ik. Tenminste, bepaalde aspecten ervan niet.
  Je baan lijkt me ook erg leuk moet ik zeggen.
  En zou de woensdag lekker voor de blog houden, dan maar wat minder artikelen. Heb daar geen enkel probleem mee.

  • Reply
   Mariska
   30 oktober 2019 at 16:26

   Fake bloggerswereldje vind ik wel wat overdreven. Er zullen fake dingen tussen zitten, maar ook gewoon mensen die zichzelf zijn en niet fake zijn ;)

   • Reply
    rachel
    1 november 2019 at 11:36

    ik sluit mij even aan bij jou comment ;) niet alles is fake inderdaad. beetje jammer dat het zo word neergezet door cindy

 • Reply
  Anne
  30 oktober 2019 at 13:44

  Wat fijn dat het zo goed bevalt!

 • Reply
  Miriam
  30 oktober 2019 at 15:55

  Goed om te lezen dat je nieuwe job zo goed bevalt! Kleine sidenote: ik zeg dit niet snel, maar het artikel leest niet lekker. Heel veel “dus”, zinnen die niet kloppen, “ik” ipv “in”. En dat is zonde omdat de inhoud wel interessant is ;)

  • Reply
   Fleur
   30 oktober 2019 at 17:59

   Dat is helaas met al haar stukjes zo. Zo stond er in het vorige artikel “wordt ik” en nog een aantal andere fouten. Jammer, want ik lees graag mee, maar alle taal- en grammaticafouten zijn storend. Ik vraag mij af of ze haar teksten doorneemt alvorens deze te plaatsen.

   • Reply
    Ingrid
    31 oktober 2019 at 19:10

    Volgens mij is bij al haar vàste lezers wel bekend dat ze dyslexie heeft. En dus zou een compliment eerder op zijn plek zijn dan deze terechtwijzing in de 2e persoon.

    Ik ben trots op je Aranka!

 • Reply
  Mimi
  30 oktober 2019 at 16:21

  Heel fijn om te lezen dat je werk je zo goed bevalt! Ik zou mezelf niet teveel druk opleggen van veel artikelen. Liever 1 of 2 artikelen per week waar je zelf blij van wordt dan dat je die druk voelt. Voor de komende tijd, veel succes en plezier!

 • Reply
  Mariska
  30 oktober 2019 at 16:25

  Fijn dat je voor jouw gevoel de juiste keuze heb gemaakt en dit je gelukkiger maakt dan fulltime voor je blog werken. Ik heb het juiste andersom; ik dacht dat fulltime werken mij meer rust zou geven en dat is niet zo. Dus over precies 2 dagen ben ik fulltime ondernemer :) Heel veel succes en natuurlijk plezier!

 • Reply
  Chantal
  30 oktober 2019 at 17:25

  Wat ontzettend fijn om te lezen dat het werk zo goed bevalt! Al had ik niet anders verwacht eigenlijk! :) En ideaal dat je met deze “normale” kantoorbaan alsnog met je passie voor beauty bezig bent, al is het weliswaar op een compleet andere manier, maar dat maakt het net extra uitdagend lijkt me!

 • Reply
  Rachel
  30 oktober 2019 at 20:39

  Wat goed dat je dan toch deze keuze hebt gemaakt en dat het je zo goed bevalt!

 • Reply
  Marloes
  5 november 2019 at 21:43

  Wat fijn dat je een goede keuze hebt gemaakt!

 • Reply
  Noor
  7 november 2019 at 19:54

  Het lijkt op een boeiende, gevarieerde job. Heb zelf ook wel voldoende uitdaging nodig om me volledig te kunnen ontplooien. Ik vraag me af of je op het werk dan voortdurend op een scherm moet staren? Zelf krijg ik snel last van mijn ogen wanneer ik lang op een scherm staar.

 • Laat een reactie achter