Zoeken
Sluit dit zoekvak.

12 redenen om een rondreis in Cappadocië te maken

Cappadocië rondreis

Cappadocië was een bestemming die heel erg hoog op mijn bucketlist stond. Niet alleen vanwege de indrukwekkende natuur die je lang niet overal tegenkomt, maar ook de magie van de luchtballonnen die het plaatje helemaal compleet maken. Cappadocië is vanuit Nederland niet moeilijk te bereiken en is ook een goed betaalbare bestemming. In dit artikel geef ik 12 redenen waarom jij een rondreis door Cappadocië moet maken.

Cappadocië, één van de mooiste gebieden in Turkije

Ik denk dat iedereen Cappadocië (in het Turks ook wel Kapadokya genoemd) wel kent, wellicht niet van naam, maar laat een foto van Cappadocië met luchtballonnen zien, dan weet iedereen waar je het over hebt. Het gebied Cappadocië ligt in het midden van Turkije en is gemakkelijk met het vliegtuig of de bus te bereiken. Bijzonder is het gebied zeker, want je kijkt er je ogen uit. Het is daarom ook niet zo gek dat het gehele gebied op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Cappadocië staat bekend om zijn ‘feeënschoorstenen’, of ook wel rotsen die gevormd zijn door jarenlange corrosie. Daarnaast woonden vroeger ook mensen in deze feeënschoorstenen en is hier nog veel van terug te zien. En natúúrlijk de tientallen luchtballonnen.

Ik heb een rondreis door Cappadocië gemaakt met Corendon. Je boekt hier voor niet al te veel geld een pakketreis en met Corendon vlieg je naar Antalya en vanaf daar rij je in 10 uur naar Cappadocië toe. Eenmaal daar heb je genoeg tijd om alles te bewonderen en te ontdekken. Mocht je zelf Cappadocië willen ontdekken, dan kun je vanaf Istanbul een vlucht naar Cappadocië boeken en eventueel een auto huren. In dit artikel vertel ik je alles over de rondreis en de prachtige dingen die je ziet.

1. Ontdek het Taurus gebergte

Zoals ik net al aangaf vlieg je met de rondreis op Antalya en vervolg je de weg per bus naar Cappadocië. Het is best een pittige rit, maar de adembenemende route door het Taurus gebergte maakt veel goed. Kijk vanuit de bus naar het indrukwekkende gebergte of neem het even goed in je op tijdens een korte stop. Ik vond het echt een magisch gezicht, zeker met alle sneeuw op de bergtoppen.

2. Breng een bezoek aan het Mevlana Museum in Konya

Halverwege de route stoppen we in Konya, een van de grootste steden van Turkije. Hier brengen we een bezoek aan het “Mevlana Museum”. Mevlana wordt als één van de grote islamitische filosofen gezien. Hij is de oprichter van de orde van de dansende Derwisjen. In de Seltsjoekenperiode had deze orde vele aanhangers. Na het ontstaan van de Turkse republiek werd de orde echter verboden en wat nu nog rest is het museum. Ik vond het museum erg mooi en interessant is dat hier een stukje baard van de laatste Profeet Mohammed ligt. Tijdens ons bezoek roken veel mensen aan de kist waar het haar in zat, bijzonder om te zien.

3. Bezoek de ‘Three Beauties’

Wanneer je een bezoek brengt aan Cappadocië kun je een bezoekje aan de Three Beauties of ook wel Drie Mooie Dames in het Nederlands niet skippen. Vanaf de weg kun je hier gemakkelijk je auto parkeren en door wat toeristische winkeltjes naar het uitzichtpunt op de Three Beauties wandelen. Deze drie rotsen zijn één van de grootste hier in de omgeving en hebben een prachtig, het lijkt wel een losse zwarte steen als top. Er indrukwekkend om te zien.

Cappadocië uitzicht

4. Maak een mooie Instagram foto bij Ortahisar Panorama

Cappadocië is ontzettend fotogeniek, er zijn hier ontelbaar veel mooie plekken waar je prachtige foto’s kunt maken. Maar het is stiekem ook heel erg leuk om bij een cliche plekje wat leuke foto’s te maken. Bij Ortahisar Panorama heb je prachtig uitzicht over het dorp Ortahisar en je kunt uit één van de vele schommels kiezen om een selfie te maken.

5. Maak een ballonvaart

Ik denk dat dit het meest magische is wat ik ooit heb gedaan, een ballonvaart maken en dan ook nog eens in Cappadocië. Wanneer je in Cappadocië bent hoort dat er natuurlijk ook wel een beetje bij. Je wordt voor zondopkomst opgehaald om tijdens de ballonvaart van de zonsopkomst te genieten, van het landschap en alle andere ballonnen. Gemiddeld gaan hier elke dag (wanneer het weer het toelaat) 160 luchtballonnen de lucht in. Hou er wel rekening mee dat een ballonvaart in Cappadocië niet goedkoop is. Per persoon betaal je al snel € 250,- en hiervoor ben je gemiddeld een uur in de lucht.

Wij maakten de ballonvaart met Rainbow Balloons (aanrader). Let wel op, deze excursie zit niet inbegrepen in de rondreis met Corendon, wel regelen ze het met alle liefde voor je.

Cappadocië Fairy Chimneys

6. Bezoek de Fairy Chimneys in de Monniken vallei

Cappadocië staat natuurlijk bekend om zijn Fairy Chimneys en in de Monniken vallei vind je de grootste met het mooiste zwarte hoedje. Je bezoekt deze vallei met de rondreis en het is heel erg leuk hier even doorheen te lopen én het is ook nog eens een hele fotogenieke plek.

7. Openluchtmuseum Zelve

Tientallen jaren geleden werd dit gebied nog bewoond, maar vanwege de veiligheid mag dit helaas niet meer (de corrosie tast de rotsen aan waardoor het kan afbrokkelen). De bewoners zijn een stuk verderop gaan wonen en sinds dien is het een openluchtmuseum geworden. Zelve is een prachtig park waar je helemaal doorheen kan wandelen. Het was vroeger echt een dorp en je ziet hier een tal van rotswoningen, maar ook bijvoorbeeld een kerk en moskee in een rots gebouwd.

8. De ondergrondse stad van Kaymakli

Iets buiten Cappadocië vind je de ondergrondse stad van Kaymakli, deze steden werden vroeger gemaakt zodat ze zich niet konden verraden waar ze waren. Deze stad is helemaal onder de grond gemaakt en kent ontzettend veel verdiepingen met verschillende kamers. Deze kamers worden allemaal met elkaar verbonden gangen en tegenwoordig kun je deze stad bezoeken. Hou er rekening mee dat het veel bukken is en je gehurkt door de gangen heen moet, maar het is het zeker waard! Erg indrukwekkend om te zien.

9. Imagination Valley

De naam spreekt al voo zich, dit is een vallei waar je je verbeelding te vrije loop moet laten gaan. Door de corrosie staan er nog maar hele kleine puntjes op de rotsen, maar met een beetje fantasie zie je daar allerlei dieren en voorwerpen in. Zo zie je hier onder andere vissen, een kameel en Heilige Maagd Maria. Heel grappig om te zien en doorheen te wandelen.

10. Geniet van de Turkse keuken

Naast dat er ontzettend veel te zien is, moet je natuurlijk ook eten. En dat kun je in Turkije echt heel erg goed. Proef de meest lekkere gerechten uit de Turkse keuken en laat je verrassen door al het lekkers. Ik heb echt veel te veel lekkere dingen hier gehad. Kon ik zelf maar zo ontzettend lekker koken.

11. Cultuur snuiven met een Turkse avond

Je kunt je tijdens de rondreis ook onderdompelen in de Turkse sferen. Je maakt een Turkse avond mee in een (hoe kan het ook anders) grot. Onder het genot van een hapje en een drankje komen er verschillende Turkse dansen voorbij uit ieder hun eigen regio. Ik kan je deze avond echt aanraden, er zitten heel wat verrassende elementen in. Super leuk! Deze excursie is los bij te boeken via Corendon.

12. Relaxen aan de Turkse Riviera

Na een indrukwekkende reis naar en in Cappadocië is het tijd om te relaxen. Rondom Antalya krijg je een heerlijk hotel waar je nog van het zon, zee en strand gevoel kan genieten en even tot rust kan komen. Boek een ontspannende hammam massage of lees lekker een boek in de zon, het kan allemaal!

De rondreis naar Cappadocië is via Corendon te boeken en is ontzettend compleet. Voor ongeveer € 500,- boek je de reis inclusief vlucht, hotel en vervoer. Daarnaast kun je nog een standaard excursie pakket van € 169,- aanschaffen zodat je overal entrée toe hebt en bent voorzien van ontbijt, lunch en diner. Hou er wel rekening mee dat excursies zoals de ballonvaart en Turkse Avond optioneel zijn en dus extra geld kosten. Ik vond het echt magisch en zo indrukwekkend. Misschien wel één van mijn mooiste reizen ooit. Staat een reis naar Cappadocië al bij jou op de bucketlist?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *