10x Romantische films

Het is Valentijn vandaag! Of je nu alleen bent of niet, ik heb een paar romantische films voor je op een rijtje gezet die je vanavond eigenlijk gewoon moet zien. Ben je niet in het gezelschap van je crush? Don’t worry! Pak een dekentje, grote zak chips en doe een comfy broek aan, met deze films krijg jij ook genoeg romantiek binnen!

Titanic

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

The Notebook

Allie Hamilton komt begin jaren ’40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf ‘t eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

The Vow

Een vrouw raakt na een auto-ongeval in een coma. Als ze terug bij bewustzijn komt is ze haar geheugen en alle herinneringen van de voorbije vijf jaar kwijt. Ze heeft er ook geen flauw benul van wie haar man is. Deze laatste zal opnieuw haar hart voor zich moeten winnen.

Remember Me

Tyler Hawkins is een jongen die na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders in een staat van totale lethargie belandt. In schril contrast daarmee staat een jonge vrouw, Ally Craig, die een tragedie heeft meegemaakt maar daarna juist de carpe diem-filosofie omarmt. De twee krijgen wat met elkaar, maar niet al het emotionele puin is meteen geruimd.

One Day

15 juli 1988. Na één dag samen te hebben doorgebracht, ontstaat er tussen de tegenpolen Emma Morley en Dexter Mayhew een vriendschap voor het leven. Twee decennia lang kijken we op 15 juli hoe het met Em en Dex gaat en hoe hun levens met elkaar verwikkeld zijn. Hun relatie verschuift in de loop der jaren, totdat ze zich op een bepaald punt in hun leven realiseren dat hetgeen waar ze naar zoeken en op hopen, dichterbij is dan ze al die tijd hebben gedacht. Totdat die ene dag in 1988 voor altijd een andere betekenis krijgt…

Twilight

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

Dear John

Een jonge soldaat John Tyree, is met verlof en wordt verliefd op de schitterende, maar conservatieve studente Savannah Lynn Curtis. De twee beleven een mooie tijd en wanneer John weer op uitzending gestuurd wordt, beloven ze elkaar brieven te schrijven om hun liefde levend te houden. Maar de lange afstand tussen beiden lijkt voor meer problemen te zorgen dan verwacht.

Water For Elephants

Wanneer Jacob Jankowski, recentelijk tot wees en zwerver veroordeeld, op een passerende trein springt, belandt hij in de wereld van een tweederangs circus dat probeert te overleven tijdens de Grote Depressie. Als student dierengeneeskunde die bijna zijn diploma behaald heeft, krijgt hij de leiding over de menagerie. Daar ontmoet hij Marlena, de mooie ster van de paardenact die getrouwd is met August de dierentemmer. Ook ontmoet hij Rosie, een olifant die zich niet laat trainen… totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen.

Beastly

De film dat geïnspireerd is door het klassieke verhaal van ”Beauty and the Beast” speelt zich af in een moderne setting. Nadat de arrogante tiener Kyle Kingson zijn Gothic klasgenote heeft vernederd, spreekt zij een vloek over hem uit die hem verandert van ‘lekker ding’ in een afzichtelijk monster. Om de toverspreuk te verbreken moet Kyle iemand vinden die van hem houdt zoals hij nu is.

The back up plan

Zoe wil graag moeder worden en is van mening dat het veel te lang duurt om op een juiste man als vader te wachten. Ze besluit zich kunstmatig te laten bevruchten. Juist op de grote dag ontmoet ze ene Stan, een man die wel eens de ware zou kunnen zijn. Om hem niet af te schrikken besluit ze haar zwangerschap geheim te houden.

Welke film ga jij vanavond kijken? Of heb je andere plannen vandaag? Ik eigenlijk helemaal niet, ik denk dat het ook een avondje film kijken word!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

 • Reply
  Rosa
  14 februari 2014 at 15:06

  Ik vind the holiday altijd een heerlijke zoetsappige feel good film. Van dit rijtje vind ik de laatste film het leukste!

 • Reply
  Budgetproof.nl
  14 februari 2014 at 15:07

  Prachtige films heb je verzameld. Stuk voor stuk echt heerlijke zwijmelfilms.

 • Reply
  Kirsten
  14 februari 2014 at 15:11

  De meeste films heb ik al gezien maar vooral de nieuwe versie van beauty and the beast lijkt me erg leuk!

 • Reply
  femketje
  14 februari 2014 at 15:17

  remember me moet ik nog steeds eens kijken!

 • Reply
  happybeautynerd
  14 februari 2014 at 15:18

  Dear John en The Notebook vind ik allebei GE WEL DIG. Die heb ik al zooo vaak gezien hahaha! Krijg er geen genoeg van.

 • Reply
  Liefsannebelle
  14 februari 2014 at 15:21

  Ik heb alleen hiervan Twilight & Beastly nog niet gezien.

 • Reply
  Vera
  14 februari 2014 at 15:34

  Ik heb ze bijna allemaal gezien en twilight vind ik echt de minste. Ik vond hem saai :’)

 • Reply
  Linda B
  14 februari 2014 at 15:53

  haha twilight een romantische film? mn vriend zou nog liever doodvallen dan die film te kijken hihi :P

 • Reply
  martinaa89
  14 februari 2014 at 16:19

  Ik ben gek op the notebook

 • Reply
  elegantic
  14 februari 2014 at 16:31

  The back up plan is geweldig, ik ben erg benieuwd naar beastly & Dear John

 • Reply
  Miss Happinez
  14 februari 2014 at 16:35

  Hele leuke films! Ik heb er een paar nog niet gezien. Ga er nu meteen eentje kijken :)

 • Reply
  Amy
  14 februari 2014 at 16:40

  Leuk! Heb ze allemaal al gezien, maar ze zijn allemaal leuk!

 • Reply
  jgjessie
  14 februari 2014 at 16:47

  Ik heb geen plannen vandaag buiten werken op kantoor. Binnen een 40 minuten ben ik hier weg en ga ik proberen nog snel hartvormige muffins te maken voor mee te geven met mijn mama. Voorts komt er misschien een vriendin langs om samen basket te kijken – hoe girly van ons hé?

  Trouwens nog een atypische romantische film aanrader: Eternal Sunshine of The Spotless Mind!

 • Reply
  Eline
  14 februari 2014 at 16:55

  prachtige films!

 • Reply
  Ellen
  14 februari 2014 at 17:06

  Water for elephants is zooo mooi!

 • Reply
  Anne Solveig
  14 februari 2014 at 17:13

  Ik heb er 7 van gezien, super leuk!

 • Reply
  MySimplySpecial
  14 februari 2014 at 17:34

  Daar zitten een paar hele mooie films tussen! The Notebook moet ik ook echt weer eens kijken :-)

 • Reply
  Beau
  14 februari 2014 at 18:01

  Er zitten super leuke films tussen! Ik denk dat mijn vriend er alleen niet zo blij mee zou zijn :-)

 • Reply
  Lisette
  14 februari 2014 at 18:11

  Ik heb serieus van deze tien al acht gezien! Heerlijke films om bij weg te zwijmelen.

 • Reply
  inspiredbylifee
  14 februari 2014 at 19:24

  Ja stuk voor stuk super leuke films om te zien!! Liefs inspiiredbylife

 • Reply
  mywickedweirdlife
  14 februari 2014 at 20:09

  oh stuk voor stuk mooie films!! weel met robert pattinson *zwijmel* heb net mij man voorgesteld een romantische film op te zetten hahaha houd ie niet van!

 • Reply
  Danielle
  14 februari 2014 at 20:53

  Vriendlief is er vanavond niet, maar we hebben Valentijnsdag gisteren en eergisteren al gevierd met films, chips en drankjes. Woensdag Conan the Barbarian gekeken: had vriendlief voor me uitgezocht: niet omdat het zo’n romantische film is, maar omdat hij weet dat ik Jason Momoa zo’n lekker ding vind….:-D Gisteren The Three Musketeers bekeken: we zijn beiden gek op avonturenfilms, het liefst in een historische setting. Was geslaagd!

 • Reply
  Hester
  14 februari 2014 at 21:15

  Ik heb ze nog niet eens allemaal gezien, vooral Beastly lijkt me wel leuk – net wat minder standaard.

 • Reply
  beautybylj
  14 februari 2014 at 22:04

  Ik moet nog steeds The Notebook kijken! Shame on me!

 • Reply
  Mandy
  15 februari 2014 at 01:18

  Leuk lijstje! Titanic is absoluut mijn favoriet!

 • Reply
  lucindainwonderland
  15 februari 2014 at 12:37

  Leuk zo’n lijstje! Ik ben zelf totaaal niet van de typische “chick-flicks” en kijk 20 keer liever een horror film, maar dat is helaas hoe ik in elkaar zit hahahaa.

 • Reply
  Axelle
  15 februari 2014 at 14:08

  heel leuke films, ik wil de notebook heel graag zien!

 • Reply
  advicegir;
  16 februari 2014 at 15:09

  hey help me start
  http://advicegirl.page.tl/Homepage.htm

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  16 februari 2014 at 19:34

  Oehh One Day moet ik nog kijken! Er staan mooie films tussen :)

 • Reply
  Roxanne
  17 februari 2014 at 19:48

  Leuke films! Een deel er van heb ik al gezzien :)

 • Reply
  Beertje
  15 mei 2014 at 10:33

  The Notebook en Titanic blijven voor mij tock klassiekers. Die films heb ik allebei op Blu-ray en kijk ik minstens één keer per jaar haha.

 • Laat een reactie achter