Search
Close this search box.

10x Leuke hangplanten voor binnen

Automatische concepten

Hangplanten, ik vind ze echt super leuk! Ik heb er meerdere in huis staan en ze geven wat mij betreft ook meteen meer sfeer aan de kamer. Hangplanten heb je in veel verschillende soorten en ik deel met jullie de 10 leukste, die ook nog eens prima te onderhouden zijn!

Hangplanten kun je super leuk in een potje doen en op een plek neerzetten waar de plant leuk kan gaan hangen. Denk bijvoorbeeld op een plank aan de muur of een hoge kast wat aan de zijkant erg kaal is. Ook heb je tegenwoordig super leuke hangende potten of glazen vazen die je kunt ophangen. Zelf zoek ik ook nog zoiets voor aan het plafond met een leuke erwtenplant bijvoorbeeld.

Rotskraal

Deze heb ik al echt jaren in mijn woonkamer staan en zijn niet kapot te krijgen. De rotskraal (Rhipsalis baccifera) doet het het beste in de zon en half schaduw. Ik vind hem altijd erg leuk in een hoge pot!

Schildpadplant

Hebben jullie wel eens van de schildpadplant (Callisia Turtle) gehoord? Hij heeft zijn naam te danken aan de schubachtige blaadjes. Deze hangplant wordt niet heel erg lang, maar hij hangt wel zeker 10 tot 15 centimeter over de pot heen. Ik heb ze in de vensterbank staan in potten op pootjes, super leuk!

Slaapkamergeluk

Nu snap ik waarom ik deze plant nooit lang in leven kan houden, hij staat bij mij niet in de slaapkamer maar in de woonkamer. Deze super leuke plant (ook wel Soleirolia soleirolii genoemd) met kleine blaadjes vind ik echt heel erg leuk! Ze hangen mooi over een pot heen maar blijven bij mij niet heel lang in leven. Hij heeft veel water nodig en ik denk dat het bij mij daar mis ging.

Klimop

Ik denk dat iedereen de Klimop ook wel Hedera genoemd kent. Het is eigenlijk een klimplant, maar heeft het niet de kans om te gaan klimmen, dan gaat hij hangen. De plant is makkelijk in het onderhoud en is er in vele soorten. Zo is er altijd wel een Klimop die in jouw interieur past.

Erwtenplant

De erwtenplant (Senecio rowleyanus) zou ik nog heel erg graag aan mijn planten collectie willen toevoegen. Het is een super leuk plantje met allemaal soort erwtjes aan de steel, ik vind het er echt super leuk uitzien. Het is een sterke plant die je ook nog eens goed kan stekken! Misschien binnenkort maar ergens een stekje scoren!

Scindapsus

Dit vind ik echt een prachtige plant, de Scindapsus. Het is een wat grovere hangplant die net even wat meer body heeft dan de meeste hangplanten die toch wat ieler zijn. Ik wil deze nog graag aanschaffen voor in een hangende pot. Grappig feitje, de bladeren zweten het water uit wat teveel is. Zo zie je dus meteen of je de plant teveel water hebt gegeven.

Zaagcactus

De zaagcactus is een hangplant zonder stekels, wel zo fijn! De Epiphyllum anguliger zoals hij ook wel genoemd wordt is makkelijk in onderhoud en ziet er super leuk uit. Hij mag in de volle zon of half schaduw en hij heeft niet heel veel water nodig.

Lantaarnplantje

Sinds kort heb ik deze Lantaarnplantjes (Ceropegia woodii) in een hele grote bak in de keuken hangen, over de zijkant van de kasten heen. Het geeft een super leuk effect en de planten kunnen heel lang worden waardoor je echt een leuk gordijntje krijgt. Plaats hem in de schaduw en hij kan goed tegen droogte, maar vergeet hem niet af en toe water te geven!

Lippenstiftplant

De Lippenstiftplant staat bekend om het leuke hangende blad en de bloemetjes die er aan komen. Het is een vrij grote hangplant die wel de ruimte nog heeft. De Aeschynanthus wil geen direct zonlicht en heeft veel water nodig. Wel een plant die om aandacht vraagt dus.

Peperomia Prostrata

Deze leuke Peperomia Prostrata heb ik op mijn kantoor staan. Hij heeft super kleine ronde blaadjes en groeit niet heel erg snel. Hij kan goed tegen de warmte, zon en heeft niet heel veel water nodig. Erg leuk om te hebben staan!

Hebben jullie hangplanten in huis en wat zijn jullie favorieten?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Ik heb een erwten plant maar daarvoor had ik er ook twee die iedere keer dood gingen doordat ik hem bovenop water gaf en daar houd de erwten plant blijkbaar niet van want ik heb er weer een gekocht en geef hem nu van onderaf water en nu gaat het wel goed gelukkig😃
    De lippenstift plant vind ik ook een mooie plant…misschien ga ik die ook eens kopen.

    1. Way goed dat je dat zegt! Ik ben nu ook al aan m’n 2e erwten plant van boven af bewateren) maar lijkt T weer te begeven :(.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *