Zoek
Sluit dit zoekvak.

10x gênante momenten tijdens je menstruatie

10x gênante momenten tijdens je menstruatie

Ik geloof dat meer en deel vrouw is die mijn blog bezoekt en dan delen we allemaal één ding, onze maandelijkse periode. Ik heb er ook ‘last’ van en klaag er altijd over, want laten we eerlijk zijn, zo leuk is dat ongesteld zijn niet. Aangezien ik er altijd best open in ben en het niet altijd maar rozengeur en manenschijn is dat ongesteld zijn heb ik een lijstje gemaakt met 10 grappige, herkenbare en gênante momenten opgesomd waar denk ik iedere vrouw zich wel in herkent tijdens de menstruatie.

Geen fonteintje in de wc

Dit vind ik altijd zo een akward moment, zeker als ik op een openbaar toilet ben of bij iemand thuis. Je bent ongesteld en hebt er net even een tampon in gedrukt. Resultaat, bloed aan de vingers. Normaal was ik dan meteen even mijn handen op het toilet en kom weer fris en schoon het toilet uit. Maar ik vind het altijd lichtelijk gênant als ik met mijn bebloedde hand nog even naar de wastafel buiten het toilet moet en iedereen je aan zit te kijken…

Wel of niet in de prullenbak gooien?

Je kent dit dilemma ook vast wel, moet je je gebruikte tampon of maandverband nou wel of niet in de prullenbak gooien. En dan heb ik het niet over thuis of een openbare ruimte (dan boeit het me niet zoveel) maar bijvoorbeeld bij een bekende thuis. De gedachten gaan al meteen rond… 1. Leegt dit persoon wel zijn prullenbak of staat hij er meer voor de sier? 2. Ik vind het vies om mijn gebruikte maandverband in iemand anders zijn prullenbak te gooien. 3. Wat zou diegene wel weer niet van mij denken (alhoewel het heel normaal is. Het resulteert vaak in dat ik het gewoon even in mijn tas doe en thuis weggooi.

Iets te hard trekken

Soms ben ik iets te enthousiast met een tampon eruit halen. Hij komt er dus met een mooie zwiep uit en daarna zit de halve wc onder het bloed, top…

Alsof een oceaan leeg loopt

Het meest irritante aan ongesteld zijn vind ik dit wel. Je zit een hele tijd op je gat en dan moet je opstaan. Ik denk dat iedereen dit moment wel herkent. Het is net alsof er daar beneden een oceaan leeg loopt. Het gevoel met een tampon in is dan wel niet zo erg als met alleen maandverband, het blijft een onprettig gevoel. Ik loop ook altijd even heel voorzichtig als een pinguïn, herkenbaar?

Twee rode streepjes

Vroeger had ik hier echt super vaak last van toen ik nog niet zo goed tampons durfde te gebruiken. Kwam ik na een dag school thuis op de fiets had ik ineens twee rode streepjes op mijn zadel staan. Fietsen, ongesteld zijn en maandverband gaat vaak niet goed samen. Gelukkig was ik thuis en niet op school…

Afdrogen met een lichte handdoek

Je komt onder de douche vandaan of uit bad en je wilt je lekker afdrogen. Je denkt niet na over de kleur van je handdoek en ineens zit hij onder de rode vegen, fuck. Ik ben blij dat wij tegenwoordig donker grijze handdoeken hebben.

Maandverband dat tussen je reet kruipt

Need I say more? Het is ontzettend irritant en vervelend. Loop je aan je kont te trekken zodat dat maandverbandje weer normaal gaat zitten. En dan heb je het eindelijk voor elkaar zit dat maandverbandje er na drie stappen weer tussen.

Staartje tussen de benen

Zwemmen kan prima als je ongesteld bent met een tampon in (maar het is dan nog steeds niet mijn hobby) maar je moet wel altijd alert blijven. Ik kan echt nooit relaxed zwemmen als ik ongesteld ben want ik check iedere vijf seconden of dat touwtje niet tussen mijn benen bungelt…

Inkopen doen voor heel Rusland

Als ik ongesteld ben en mijn voorraad op is sla ik meestal groot in (want in de aanbieding). Pakken maandverband, pakken tampons, Aleve Feminax pillen en als het kan ook nog even een chocoladereep. Die verkopers zullen wel denken…

Doorlekken

Gelukkig heb ik hier tegenwoordig nooit meer last van omdat ik nog maar heel weinig ongesteld ben, maar vroeger was ik altijd lang en heftig ongesteld. Hoeveel momenten ik wel niet heb gehad dat ik door de grond kon zakken… Ik weet nog goed dat ik drie uur achter de kassa had gezeten en ik daarna opstond en het vervolgens zowat tot aan mijn knieholtes zat, wat een drama… Gelukkig mocht ik toen even snel naar huis om me te verschonen, wat een afgang.

En herkennen jullie je in sommige punten? Ik doe het natuurlijk heel dramatisch overkomen maar het is natuurlijk met een knipoog en een flinke dosis humor geschreven. Vroeger vond ik ongesteld zijn verschrikkelijk en tegenwoordig boeit het me niet meer zo. Hebben jullie ook nog gênante momenten tijdens de menstruatie ;)?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Oowhh dat fietsen zo herkenbaar! Altijd doorgelekt als ik van de fiets af stapte. Ook dat oceaan gevoel is zeker herkenbaar, zo vervelend! En dan naar de wc gaan omdat je het gevoel hebt dat je bent doorgelekt en zien dat er maar een druppel bij is gekomen, ugh.

 2. Ohh zo herkenbaar, haha. En ook dat mensen bijvoorbeeld helemaal geen prullenbakje op het toilet hebben. En dan?! Pure paniek, haha.

 3. Dat ik nog geen vaste datum had, ben ik een keer in een witte broek naar school gegaan en toen kwam mijn mentor op een gegeven moment naar me toe en zei: Stef je heb volgens mij een probleem en de rest kan je der wel bij bedenken.
  Ik heb nog steeds een “bloed” hekel aan tampons.
  Wat ik een vreselijke bijwerking vind ik van ongesteld zijn vind, is dat mijn hele gezicht denkt: Zo Stef, je bent daaronder de pineut nu dus boven ook(acneaanvallen)

 4. Wat een leuk artikel! Ik moet wel zeggen dat sinds ik een menstruatiecup gebruik ik mijn menstruatie echt niet meer erg vind. Ik verschoon het ‘s ochtends en ‘s avonds, kan er alles mee en ik hoef niet voor heel Rusland inkopen te doen! :)

 5. Hihihi ik kom niet meer bij van het lachen….
  Heel herkenbaar van die kraan…
  Maar ook het fietsen.
  Dat inkopen van de spullen ook.
  Ik koop liever teveel dan te weinig.
  Maar ik heb er geen last meer van…
  Ben al wat ouder ;-)

  Xoxo

 6. ja, heel herkenbaar.
  één keer doorgelekt terwijl in een witte rok aanhad…kon ook niet even snel naar huis..zo genant. Nooit meer een witte broek of rok aandoen tijdens de eerste dagen!

 7. Ooh die keer dat ik zo heftig ongesteld was dat ik me zwak en duizelig voelde, waardoor ik bijna flauw viel in de aula op school. De congiërge heeft me naar de EHBO post op school gebracht, terwijl de hele aula mij nakeek. (Want ja, de congiërge kwam normaal alleen vechtende jongeren uiteenhalen dus iedereen wilde zien wat er aan de hand was). Zo genant! En alle meisjes fluisteren “oh zij is vast ongesteld, moet je kijken hoe bleek ze is”. Ik schaamde me dood! Zo suf!

 8. Ik heb een flesje antibacterieel water bij me voor het geval ik zo”n vieze vinger krijg. Verder hebben sommigen ook nat toiletpapier maar wel zo handig is een fonteintje op het toilet met een zeeppompje of een stukje zeep er bij maar die heeft iedereen helaas niet altijd in het toilet staan. Ik was eens ergens op een toilet en daar hadden ze een hele grote rentokilbak in en die was hier speciaal voor bedoeld en er hingen ook witte zakjes boven die rentokil bak, Ik weet nog wel dat er een paar muzikanten drumden met hun handen op zo”n rentokil bak waar zakjes met tampons en verbanden in zaten.

 9. Oh nee, sommige punten zijn wel erg herkenbaar. Ik weet nog héél goed dat ik op de middelbare school voelde dat ik aan het doorlekken was en de rest van die les dan maar op m’n ene voet zat, zodat ik de stoel niet zou besmeuren. Gelukkig was m’n uniformbroek donkerblauw. :’)

 10. alles is zo herkenbaar! heb het doorlek probleem ook vaak gehad op school, had daarom altijd een extra broek bij. En nog een genant moment als mensen geen prullenbakje op hun wc hebben en dan me de bovengenoemde wc dillema’s. stond ik daar, maarmijn tasje stond op de gang. sindsdien altijd tasje mee.

 11. Ugh ja inderdaad alles wat je zojuist hebt uitgelegd leef ik nu tot over 34 jaar ongeveer mee heb je nog goede tips voor bepaalde situaties zoals dat je geen vest hebt en je bent doorgelekt op school met een lichte spijkerbroek of je hebt super veel buikpijn maar je moet hoe dan ook naar school of naar je werk?
  Leuke blog btw???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *