Search
Close this search box.

Recept: Cheesecake

Ik hou van dingen bakken en vooral van dingen bakken wat ik nog nooit heb gehad en waar ik heel erg nieuwschierig naar ben. Ik had wel eens van Cheesecake gehoord maar wist nou niet wat ik me daarvan moest voorstellen. Ik sloot het op internet op te zoeken en toen leek het me eigenlijk wel heel lekker. Alleen de recepten stonden we niet helemaal aan dus ik heb van alle recpeten bij elkaar mijn eigen recept gemaakt, en ik kan je wel vertellen hij is echt héérlijk!

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Springvorm van 24 doorsnede
  • Mixer
  • Oven

Ingrediënten:

  • Dokter Oetker taart bodem kruimels
  • 50 gram boter
  • 750 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • klein scheutje vanille aroma
  • 3 eieren en 2 eidooiers
  • 125 crème fraise

We beginnen met het bakpapier, dat doe je aan de onderkant van de springvorm, zodat je de bodem er straks makkelijk af kan halen. Nu ga je de bodem maken, je smelt de boter in een pannetje en als dat gesmolten is voeg de kruimelmix toe en roer dit door elkaar heen. Doe het daarna in de springvorm en strijk dit glad tot een mooie egale bodem. Zet dit in de koelkast om hard te worden.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Nu beginnen we met het beslag. Doe alle roomkaas in een kom en mix dit toch een zachte substantie. Voeg daarna één voor één de ingredienten toe in de volgorde zoals het staat in de ingrediënten lijst. Eindig met de crème fraise, deze moet maar eventjes mixen zodat het er alleen goed in verdeeld is. Als je daarmee klaar bent kan het in de springvorm en dan kan het de oven in.

Laat de Cheesecake eerst 15 minuten op 180 graden bakken en daarna nog 3 kwartier op 100 graden. Als hij klaar is laat je hem goed afkoelen in de oven. Hij lijkt dan nog een beetje vloeibaar, daarom zetten we hem als hij redelijk is afgekoeld in de koelkast. En pas 12 uur na het bakken kan je hem pas opeten omdat hij dan pas goed ‘hard’ is geworden.

Tijdens het bakken stonk het echt heel erg, wij dachten meteen dat het zou mislukken en het heel vies zou zijn, maar ik heb hem geproefd en hij was echt heerlijk! Maar toen hij net uit de oven was vond ik hem ook helemaal niet lekker dus je moet hem echt eventjes laten staan.

Dit is een echt Amerikaans dessert, een dessert zegt het al, je moet hem dus in de koelkast bewaren. Lijkt het jullie wat dan alvast veel succes met het maken! Mochten jullie hem ook hebben gemaakt dan hoor ik graag wat jullie ervan vonden en foto’s zou leuk zijn!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Ik heb een Britse kennis en als ik cheesecake eet, is dat meestal daar. Erg lekker. Ik dacht dat er ook varianten waren die de oven totaal niet ingingen, maar misschien is dat wel weer een andere taart.

  2. Ik dacht eigenlijk dat cheesecake gewoon engels was voor kwarktaart :oops: zo vertalen ze het altijd bij films dus :razz:

  3. Eindelijk een goed recept! Die van mij willen nooit lukken omdat het altijd net niet klopt :oops: Dus bedankt voor dit recept ik ga hem ook zeker uitproberen!

  4. Cheesecake is echt iets waar ik zin in moet hebben. Meestal vind ik het helemaal niks (het vult zo erg!!), maar soms heb ik er echt zin in, maar dan zit ik na 3 happen weer vol :) Strawberry cheesecake vind ik dan wel het lekkerste.

Laat een antwoord achter aan Rose Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *