Recept: Cheesecake

Ik hou van dingen bakken en vooral van dingen bakken wat ik nog nooit heb gehad en waar ik heel erg nieuwschierig naar ben. Ik had wel eens van Cheesecake gehoord maar wist nou niet wat ik me daarvan moest voorstellen. Ik sloot het op internet op te zoeken en toen leek het me eigenlijk wel heel lekker. Alleen de recepten stonden we niet helemaal aan dus ik heb van alle recpeten bij elkaar mijn eigen recept gemaakt, en ik kan je wel vertellen hij is echt héérlijk!

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Springvorm van 24 doorsnede
  • Mixer
  • Oven

Ingrediënten:

  • Dokter Oetker taart bodem kruimels
  • 50 gram boter
  • 750 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • klein scheutje vanille aroma
  • 3 eieren en 2 eidooiers
  • 125 crème fraise

We beginnen met het bakpapier, dat doe je aan de onderkant van de springvorm, zodat je de bodem er straks makkelijk af kan halen. Nu ga je de bodem maken, je smelt de boter in een pannetje en als dat gesmolten is voeg de kruimelmix toe en roer dit door elkaar heen. Doe het daarna in de springvorm en strijk dit glad tot een mooie egale bodem. Zet dit in de koelkast om hard te worden.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Nu beginnen we met het beslag. Doe alle roomkaas in een kom en mix dit toch een zachte substantie. Voeg daarna één voor één de ingredienten toe in de volgorde zoals het staat in de ingrediënten lijst. Eindig met de crème fraise, deze moet maar eventjes mixen zodat het er alleen goed in verdeeld is. Als je daarmee klaar bent kan het in de springvorm en dan kan het de oven in.

Laat de Cheesecake eerst 15 minuten op 180 graden bakken en daarna nog 3 kwartier op 100 graden. Als hij klaar is laat je hem goed afkoelen in de oven. Hij lijkt dan nog een beetje vloeibaar, daarom zetten we hem als hij redelijk is afgekoeld in de koelkast. En pas 12 uur na het bakken kan je hem pas opeten omdat hij dan pas goed ‘hard’ is geworden.

Tijdens het bakken stonk het echt heel erg, wij dachten meteen dat het zou mislukken en het heel vies zou zijn, maar ik heb hem geproefd en hij was echt heerlijk! Maar toen hij net uit de oven was vond ik hem ook helemaal niet lekker dus je moet hem echt eventjes laten staan.

Dit is een echt Amerikaans dessert, een dessert zegt het al, je moet hem dus in de koelkast bewaren. Lijkt het jullie wat dan alvast veel succes met het maken! Mochten jullie hem ook hebben gemaakt dan hoor ik graag wat jullie ervan vonden en foto’s zou leuk zijn!

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

  • Reply
    maccia
    9 juni 2011 at 07:47

    Ik heb een Britse kennis en als ik cheesecake eet, is dat meestal daar. Erg lekker. Ik dacht dat er ook varianten waren die de oven totaal niet ingingen, maar misschien is dat wel weer een andere taart.

  • Reply
    Nicky
    9 juni 2011 at 08:01

    Ik dacht eigenlijk dat cheesecake gewoon engels was voor kwarktaart :oops: zo vertalen ze het altijd bij films dus :razz:

  • Reply
    Renee
    9 juni 2011 at 08:01

    Eindelijk een goed recept! Die van mij willen nooit lukken omdat het altijd net niet klopt :oops: Dus bedankt voor dit recept ik ga hem ook zeker uitproberen!

  • Reply
    Noelle
    9 juni 2011 at 08:17

    Cheesecake is echt iets waar ik zin in moet hebben. Meestal vind ik het helemaal niks (het vult zo erg!!), maar soms heb ik er echt zin in, maar dan zit ik na 3 happen weer vol :) Strawberry cheesecake vind ik dan wel het lekkerste.

  • Reply
    Maris
    9 juni 2011 at 09:26

    Het ziet er wel erg lekker uit! Ik heb het nog nooit gegeten… net zoals kaaspannenkoeken, haha, terwijl dat net zo lekker is! :)
    x

  • Reply
    Sabine
    9 juni 2011 at 09:35

    Dat ziet er lekker uit! Heb het nog nooit gehad eigenlijk, maar wel leuk om een keer te proberen.

  • Reply
    Sharon
    9 juni 2011 at 09:48

    Ik lust geen kaas haha dus niks voor mij dit!

  • Reply
    Jorien
    9 juni 2011 at 12:31

    Dit is iets voor mijn zusjes, die zijn hier dol op. Zal het eens doorgeven :D

  • Reply
    Roos
    9 juni 2011 at 12:56

    Ik heb dat wel eens gehad, maar ik vind dat echt vies :$
    Ik hou wel onwijs veel van dingen bakken, taarten en cupcakes!

  • Reply
    Evelien
    9 juni 2011 at 13:53

    Yummy, dat ik zeker eens maken! I loooove cheese, hehe :P

  • Reply
    Rianna
    9 juni 2011 at 14:58

    oeee.. die wil ik zeker uitproberen!!

    dankjewel voor het recept! <3

  • Reply
    Eline
    9 juni 2011 at 16:27

    lekker!!

  • Reply
    Silva
    9 juni 2011 at 17:32

    Mmmm…cheesecake! Dit ga ik zeker weten een keer proberen!

  • Reply
    Marjolein
    9 juni 2011 at 19:46

    Ik. Wil. Die. Maken.
    Meestal zijn mijn ouders niet zo in voor dit soort dingen ;)

  • Reply
    LottedeJ
    9 juni 2011 at 20:02

    Ooooh, dat ziet er wel erg lekker uit zeg! Ik vind bakken ook heel leuk, maar ik kan het niet zo goed haha.

  • Reply
    Lisa
    10 juni 2011 at 01:15

    That’s so yummy ^^

  • Reply
    robin
    10 juni 2011 at 11:14

    hmm lekker! wij hebben is bastogne taart gemaakt in die zelfde vorm en structuur én zo lekker!

  • Reply
    Elien
    10 juni 2011 at 11:48

    ziet er echt lekker uit!!
    ik maak vaak platte kaas taart XD

  • Reply
    Rose
    10 juni 2011 at 18:36

    Ohhhhhh yummyyyy krijg er honger van!

  • Reply
    Rose
    12 juni 2011 at 19:00

    Ik heb m gisteren gemaakt.. Hij stond vannacht in de koelkast en vandaag hebben we m opgegeten..
    Wauw, hij is écht súperlekker!

    • Reply
      Aranka
      12 juni 2011 at 19:28

      Fijn dat je hem lekker vond!

    Laat een reactie achter