Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 zomervakantie tips in Europa

10 zomervakantie tips in Europa

Op Instagram vroeg ik aan jullie of jullie nog tips hadden voor een zomervakantie voor ons. Ik zoek al weken – niet maanden – naar een leuke zomervakantie plek maar kan het maar niet vinden. Er zitten dan ook wel een aantal criteria aan, want het moet voor iets meer dan een week zijn, budget van maximaal € 600 per persoon en er moet wat te doen zijn maar je moet ook kunnen relaxen. Nou en vind dan maar iets, ik zie door de bomen het bos niet meer! Gelukkig kreeg ik super veel tips, maar ook super veel vragen of ik de tips met jullie wilde delen, dus hierbij!

10 zomervakantie tips in Europa

Sicilië

Dit is denk ik de meest gehoorde tip die ik van jullie heb gekregen, Sicilië. Het welbekende topje van de laars van Italië. In mijn naaste omgeving heb ik deze tip ook al meerdere malen gehoord en ben erg enthousiast geraakt over de verhalen. Het is hier echt aan te raden een auto te huren en de omgeving te ontdekken of een kleine rondreis te maken. De dorpen en steden schijnen hier prachtig te zijn en de Etna moet je natuurlijk ook niet missen. Van de meesten hoor ik het dat plaatsje Taormina de beste plek is om te verblijven.

10 zomervakantie tips in Europa

Mallorca

Naast Silicië hoor ik ook ontzettend vaak Mallorca voorbij komen en weet dat dit ook een prachtig Spaans eiland is in de Middellandse Zee. Je kunt hier alle kanten op, of je nou van rust of drukte houdt, van natuur of cultuur. Het lijkt mij echt een prachtig eiland om te verkennen (auto wordt door iedereen aangeraden) en het fijne is dat het helemaal niet zo duur is. De plaats om hier te verblijven schijnt aan de boulevard van Palma te zijn of Cala D’Or.

10 zomervakantie tips in Europa

Kroatië – Istrië

Nog iets wat hoog op mijn lijstje staat is Kroatië en dan vooral de omgeving van Istrië, dat schijnt echt geweldig mooi te zijn. Ook hier wordt weer een auto aangeraden en je moet zeker naar prachtige natuur hier kijken in het binnenland zoals de Plitvicemeren. Ik heb begrepen dat Pula en Porec de plekken zijn waar je moet zijn, maar volgens mij zijn er veel meer mooie plekken om te verblijven!

10 zomervakantie tips in Europa

Malta

Malta is iets wat ik ook super vaak voorbij heb horen komen maar heb er zelf eigenlijk nog nooit naar gekeken en wist eigenlijk niet eens waar het lag. Maar het schijnt een eiland te zijn wat ook meteen een eigen land is. Het (ei)land heeft een rijke geschiedenis en een prachtige natuur. Je hebt hier nog tempels die zeker het bezoeken waard zijn. Mijn interesse is zeker gewekt!

10 zomervakantie tips in Europa

Ibiza

Ik dacht altijd dat Ibiza een super duur party eiland was waar ik niets te zoeken had. Want ik ben niet meer zo een die-hard stapper en vind het onzin drie keer meer voor een drankje te betalen. Maar het schijnt dus heel erg mee te vallen (op de meeste plekken) en een prachtige natuur en sfeer te hebben. Ik ben nog niet helemaal om maar het klinkt zeker interessant om wellicht een keertje heen te gaan!

10 zomervakantie tips in Europa

Kreta

Ik heb heel wat Griekse eilanden voorbij zien komen maar Kreta was veruit het populairste. Persoonlijk heeft het eiland mij nog niet zo getrokken omdat ik niet dacht dat het iets ‘bijzonders’ had, maar volgens mij is het ook echt een prachtig eiland. Je kunt er heen als je van stappen houdt of juist lekker niks wilt doen. En sinds ik vorig jaar voor het eerst in Griekenland ben geweest ben ik echt fan van de Griekse mensen, het eten en de sfeer.

10 zomervakantie tips in Europa

Gran Canaria

Dan hier nog even de landen waar ik zelf ben geweest en niet als tips van jullie had gekregen maar wat mij betreft wel in het rijtje thuis horen. Gran Canaria is daar sowieso één van. Een prachtig eiland met een heerlijk klimaat. Wij verbleven in Maspalomas of ook wel Playa Del Inglés genoemd. We hebben hier echt een heerlijke vakantie gehad en de natuur is hier echt prachtig. Zoals deze prachtige duinen, maar ook in de bergen! Wij verbleven toen in het hotel IFA Continental, een prima hotel met een mooi zwembad en oké eten voor een prima prijs. Het hotel lag aan het einde van de boulevard en had een bushalte, taxihalte en supermarkten voor de deur, ideaal!

10 zomervakantie tips in Europa

Tenerife

Tenerife zijn we een paar jaar geleden heen geweest in de meivakantie omdat we er niet voor al te veel geld een weekje tussenuit wilde. Omdat we al eerder op de Canarische Eilanden geweest waren wisten we wel een beetje wat we konden verwachten en we hoorden van iedereen dat dit eiland super mooi zou zijn door de natuurlijk en natuurlijk de vulkaan. Tenerife is inderdaad een prachtig eiland en we hebben genoten van het lekkere eten, de natuur en de zon! Wij zaten in Playa de Las Americas in het Best Tenerife hotel wat echt dikke prima was en een hele goede locatie had! En ga hier echt naar de Teide toe, prachtig!

10 zomervakantie tips in Europa

Algarve

Ik denk dat de Algarve één van de mooiste plekken in Europa is waar ik ben geweest. We zaten in de bekende badplaats Albufeira en zijn vanuit daar de hele omgeving door geweest en hebben prachtige dingen gezien en dit plaatje is niet overdreven, het ziet er ook echt zo (met mooi weer) uit. Maak een boottocht door de grotten, ga naar het einde van de wereld of zelfs een dagje naar Lissabon, wij hebben een geweldige vakantie gehad. Ook Albufeira is heerlijk, als je van feesten houdt of juist niet. Wij zaten in het Vila Petra appartementencomplex heel rustig gelegen iets achter de strip. Wij vonden het een ideale locatie en een heel net en mooi complex.

10 zomervakantie tips in Europa

Zakynthos

Vorig jaar zijn wij op Zakynthos geweest en dit prachtige eiland heeft echt mijn hart gestolen. De natuur is hier echt geweldig en het Griekse eten is top. Huur hier zeker een auto en verken het hele eiland, er is zoveel moois te zien. Wij zijn in twee dagen het hele eiland rond geweest en hebben de mooiste dingen gezien, zeker een aanrader om te doen. En ook deze baai is in het echt net zo mooi als op de foto! Wij zaten in het wat rustigere plaatsje Argassi maar was nog steeds gezellig toeristisch met restaurantjes en dergelijke. Ons hotel Contessa was ook zeker een aanrader! Super aardig personeel, fijn zwembad en een goede en rustige plek.

Is jullie zomervakantie al geboekt of zijn jullie als ons ook nog aan het neuzen, ik ben erg benieuwd naar jullie plannen en deel ze zeker! En mocht je nog hotel tips of vakantietips hebben, deel ze dan zeker in de comments!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

  1. Een aantal jaren geleden in Pula geweest, de stad zelf is mooi maar het dorpje Rovinj dat we met een boottocht bezochten vond ik nog mooier! Allemaal kleine straatjes en een hele mooie kerk van St. Euphemia. Als je daar in de buurt bent, is dit een aanrader als je van pittoreske plaatsjes houdt!

  2. Wij hebben op een camping tegenover de stad Rovinj gestaan; elke avond heerlijk struinen door de authentieke straatjes. Porec vond ik toen ontzettend tegenvallen! Mijn aanrader: Ohrid meer in Macedonië. Prachtig meer; Unesco wereld erfgoed. Heerlijk eten en totaal niet prijzig.. Je kunt er veel leuke excursies boeken, via een reisorganisatie of lokaal. Succes met het kiezen van een leuke bestemming :)

  3. Sicilie moet je wel rekening houden met vrij grote afstanden. Het is niet te vergelijken met een Grieks eiland. Cefalu is ook prachtig daar. Vanuit taormina rijd je niet zo naar palermo. Voor een week vonden wij vier uur rijden per dag te veel. Ik zou een volgende keer langer gaan of echt rondtrekken met verschillende onderkomens. Je hebt daar trouwens ook tolwegens. Het is wel een prachtig eiland hoor maar best aan de prijs qua hotel, huurauto en eten.

  4. Ik ben ook op zoek naar een leuke vakantie voor de zomer, maar het is in mijn situatie nogal moeilijk. Ik kan niet langer dan 4 uur reizen, dus met vliegtuig valt al af. Nederland en België heb ik inmiddels wel gezien. Nu zijn we aan het kijken voor het noorden van Frankrijk, maar vind dit ook zo lastig.

  5. Landen als Albanië, Macedonië, Bulgarije, zijn trouwens nog goedkoper en ook prachtig! Ik ben vorig jaar nog naad Macedonië gegaan, in Ohrid. We aten daar bv met 2 voor nog geen €20 een voor en hoofdgerecht, 1 liter wijn en 1 liter water. Zeker ook een aanrader dus!

  6. Wij zoeken ook nog een vakantie maar vinden het zo lastig. Onze eisen zijn ong 500 p.p. (max 600) inclusief eten en drinken (kan ik het hotel of daarbuiten) en daarnaast willen we perse geen huurauto nodig hebben (ik durf dat niet aan op vakantie, ben al niet zo’n held in de auto, haha) dus het is best lastig om iets te vinden.

  7. Na vorig jaar Gran Canaria en Tenerife bezocht te hebben is dit jaar de keus gevallen op Lanzarote. We hebben voor zo’n 700 euro per persoon een all inclusive hotel gevonden met auto voor een weekje. We kunnen er dus lekker op uit maar we kunnen ook lekker in het hotel blijven en niets doen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *