Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 redenen om je hoofdhuid een massage te geven

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, hoofdmassage borstels om je hoofdhuid mee te masseren. Dit leek mij echt heerlijk, alleen in het begin vond ik de borstels best prijzig. Laatst kwam ik een hoofdmassage borstel bij de Action tegen voor nog geen euro en besloot ik hem mee te nemen. En dit is echt de beste aankoop van de afgelopen tijd, je hoofd hiermee masseren geeft echt een heerlijk ontspannend gevoel, maar daarnaast is het ook nog eens heel erg goed voor je! Ik geef je 10 redenen om je hoofdhuid een massage te geven:

1. Het is ontspannend en fijn

De eerste en beste reden is natuurlijk omdat het lekker aanvoelt en ontspannend werkt. Ik gebruik de hoofdmassage borstel vooral onder de douche en vind het heerlijk om de shampoo in te masseren met deze borstel. De ronddraaiende bewegingen met de zachte siliconen pinnetjes voelen echt heerlijk aan. Ik kan echt minuten lang mijn hoofdhuid masseren en lekker onder de warme straal staan. Vanaf nu hoef ik niet meer naar de kapper voor een lekkere massage.

2. Het verbeterd de doorbloeding

Door de masserende bewegingen te maken op je hoofdhuid helpt het de bloedcirculatie te stimuleren. Zo heb je een betere doorbloeding wat weer voordelen heeft voor andere doeleinden zoals:

3. Je haargroei wordt bevorderd

Door een betere doorbloeding van je hoofdhuid wordt ook de haargroei bevorderd. Wil je dus sneller je haar laten groeien of meer haar laten groeien? Masseer dan regelmatig je hoofdhuid voor een betere doorbloeding en dus een gestimuleerde haargroei.

4. Vetdeeltjes en vuil laten makkelijker los

Door je hoofdhuid de masseren, masseer je ook het vet en vuil los van je hoofdhuid. Doordat dit nu losser is kan een shampoo gemakkelijker dit vuil verwijderen en blijft je haar beter en langer schoon!

5. Masseert goed je shampoo in

Wanneer je onder de douche staat en je shampoo over je haar hebt verdeelt kun je ook nog eens met de hoofdmassage borstel de shampoo extra goed inmasseren zodat alles goed wordt meegenomen.

6. Het helpt stress te verminderen

Wanneer je je ontspant en je prettig voelt bij een bepaalde beweging kan je stress op dat moment ook afnemen. Om even te ontstressen kun je jezelf dus een gemakkelijke hoofdmassage geven.

7. Helpt een jeukende hoofdhuid te kalmeren

Heb je last van een jeukende hoofdhuid? Niets is vervelender dan dan! Je kunt een speciale shampoo gebruiken om van je jeukende hoofdhuid af te komen, maar ook een hoofdhuidmassage kan verlichting bieden.

8. Geeft meer volume aan je haar

Op droog haar kun je de massageborstel gebruiken om meer volume te creëren in je haar. Maak kleine ronddraaiende bewegingen waardoor je meer volume krijgt. Ook kun je bijvoorbeeld het volumepoeder of droogshampoo inmasseren voor meer volume.

9. Geef jezelf een scalp treatment

Jezelf een scalp treatment geven is steeds populairder, vooral met de Mielle Scalp Treatment oil is het heel populair. Breng wat aan op de aanzet van je haar met het handige pipetje en masseer het daarna goed in met een haarmassage borstel.

10. Verminderd roos

De oorzaak van roos zal het niet oplossen, maar de hoeveelheid velletjes zal wel minder worden. Omdat de massageborstel de velletjes los masseert kunnen de velletjes tijdens het wassen makkelijker uitgespoeld worden.

Ben je net zo enthousiast als ik geworden over de haarmassage borstel? Je kunt er heel goedkoop eentje bij de Action kopen voor € 0,99, maar online bij bol.com kun je ze ook voor heel weinig geld kopen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *