Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 Questions About Blogging TAG

 photo Blogger TAG_zpsbnrqrmfu.png

Jullie gaven aan meer persoonlijke artikelen te willen zien en een TAG is toch ook een soort van persoonlijk artikel? Op de site van Esmee werd ik getagd voor de 10 Questions About Blogging TAG. Met andere woorden, ik ga 10 vragen over het bloggen beantwoorden. Ik vond het een super leuke tag dus ik neem hem over, kijken jullie mee naar de antwoorden?

WANNEER BEN JE JE BLOG GESTART EN WAAROM?

Mijn blog byAranka – toen nog .wordpress.com – ben ik 5 jaar geleden mee begonnen. Ik wilde weer actief zijn op het internet. Na een succesvolle pagina gehad te hebben op Kindertent en een hele eigen fanwebsite van Kylie Minogue vond ik het tijd voor wat anders. Alleen wat anders wist ik niet, dus ik stopte met beiden. Tot ineens het bloggen aan het licht kwam. Ik startte dus mijn eigen blog en begon over van alles te schrijven wat een meisje of jonge vrouw leuk zou vinden. Waarom dus? Ik miste het online leven, ik wilde weer wat delen en iets van mezelf hebben om anderen mee te vermaken.

WEET JE NOG WAT JE EERSTE BLOGPOST WAS?

Ja, dat weet ik nog. Toen vond ik het ontzettend leuk om foto’s te maken en ging altijd met mijn compact camera op pad. Ik deelde in die blogpost mijn foto’s waar ik het meest trots op was. Tegenwoordig doe ik helemaal niets meer met fotografie naast mijn website. Grappig dat die interesses zo kunnen veranderen.

WELKE COMMENT IS JE HET MEESTE BIJGEBLEVEN?

Jeetje, dat weet ik eigenlijk niet eens meer. Je zou zeggen dat dat de negatieve comments zijn. Maar eigenlijk trek ik me daar niet zoveel van aan. Maar sommige mensen kunnen zo puur en eerlijk reageren dat het wat met me doet. Dat kan positief of negatief zijn, maar dan wel goed onderbouwd, daar kan ik wat mee en daar word ik blij van.

 photo Blogger TAG1_zps6r6umsci.png

WAT WAS HET EERSTE PRODUCT DAT JE OOIT VOOR JE BLOG ONTVING?

Nu moet ik echt even heel goed nadenken. Of dat was een Demak’up pakket met allemaal verschillende soorten wattenschijfjes, of dat was een pakketje met 8×4 deodorant. Ik was met beide dingen in ieder geval ontzettend blij en reuze trots op mezelf dat ik zoiets zomaar kreeg door mijn blog.

WAT IS HET TOFSTE DAT JE OOIT DANKZIJ JE BLOG HEBT MOGEN DOEN?

Naar Zweden met IKEA, stipt op nummer 1, dat was echt mijn bloggersdroom. Stiekem een beetje omdat het op een echte persreis was, maar ook omdat ik echt gek ben op de IKEA. Maar ik heb ook super toffe events mogen meemaken, laatst nog meevaren met de SAIL-IN, naar Brussel, bootje varen met James Blunt, Amsterdam bij nacht bekijken vanaf het water, backstage kijken bij het concert van Katy Perry en zo kan ik nog wel even doorgaan.

WAT WAS JE GROOTSTE BLOG-BLUNDER?

Foto’s jatten van een andere site door ze simpel te kopiëren en plakken. Hier heb ik echt een heel gedoe mee gehad. Door ze te kopiëren en plakken gebruikt de foto data van de ander en kun je de ander onnodig op hele hoge kosten jagen. Ik had dit ooit eens een keer gedaan met foto’s van de nieuwe Primark collectie. Mijn artikel werd ontzettend vaak bekeken en dan laden de foto’s dus erg vaak. En ik had ze gekopieerd en geplakt, met andere woorden, ze werden niet van mijn server gedownload, maar van een ander. Dit zorgde ervoor dat haar server overbelast raakte. Hier heb ik echt van geleerd en ik doe dit ook nooit meer. Als je dan foto’s van een andere site wil gebruiken. Sla ze dan zelf even op en upload ze zelf.

WORD JE VAAK DOOR LEZERESSEN AANGESPROKEN OP STRAAT?

Ja, maar niet heel erg vaak. En als het dan gebeurt is het op de meest gênante momenten zoals in de kroeg, carnaval, als ik gezellig aangeschoten met vrienden ben, op mijn werk of als ik slaap in de trein. Ik vind het altijd nog heel onwerkelijk als iemand naar me toe komt en me kent, en stiekem ook wel een beetje gek. Het leukste vond ik wel dat ik in de trein zat en er een vrouw tegenover me zat en ineens haar krant omdraaide met de tekst er op “je negerzoenentaart was heel lekker”. Daar doe ik het voor.

 photo BloggerTAG2_zpslhpfpzys.png

WAT VIND JE HET LEUKST AAN BLOGGEN?

Ik kan mijn passie kwijt en ik vind het heel erg leuk om te doen vooral. Ik vind het heerlijk om te schrijven, wat te vertellen en het meeste wat erbij komt kijken maakt me blij. Foto’s maken, berichten typen, reacties lezen en het contact met jullie, dat is leuk!

WAAR HOOP JE DAT JE BLOG OVER VIJF JAAR STAAT?

Dit vind ik een lastige vraag. Ik ben echt iemand die met de dag leeft en niet echt vooruit kijkt. Natuurlijk hoop ik ooit de grootste blog van Nederland te hebben en allemaal toffe dingen mogen doen en aan jullie laten zien. Maar ik geloof niet dat dat me gaat lukken. Dus ik ben heel blij met een stijgende lijn, vaste bezoekers en nog meer moois om met jullie te kunnen delen.

WAT IS JOUW ULTIEME TIP VOOR BEGINNENDE BLOGGERS?

Doe je eigen ding en doe het vooral uit passie. Ik hoor tegenwoordig zoveel mensen die een eigen blog of online magazine willen beginnen voor het geld. Maken een paar berichten met de top 10 dit en hopen viraal te gaan en hopen zo meteen binnen te komen. Als je doet waar je passie ligt komt het allemaal vanzelf, hoef je niet viraal te gaan en krijg je een eigen kring met lezers. Zo kun je ook zeker groeien.

Bedankt Esmee voor het taggen en iedereen is vrij om deze TAG over te nemen. Vergeet dan niet Esmee in de credits te noemen, want zij heeft deze TAG bedacht.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

  1. Fijne antwoorden van deze leuke tag!
    Ik volg het blog van Esmee en ze plaatst goede artikelen.
    Door het werk dat ze doet heeft een ze veel ervaring met producten uit beautyland.

  2. Wat een leuke Tag! Dat je moet bloggen omdat het je passie is, is zo waar! Ik had het er gisteren nog over, iemand zei dat ik met bloggen over make-up meer kon verdienen dan bloggen over DIY’en. Ja, dat is zo, maar daar ligt mijn passie niet.

  3. Wat leuk om te lezen zeg! En iedereen maakt wel eens fouten denk ik en daar leer je van. Je bent echt goed bezig met je blog en je behoort tot een van mijn favorieten :) mede omdat je zo ‘normaal’ ben gebleven en zo nuchter bent. Daar hou ik van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *