Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 leuke recepten en ideeën voor de paasbrunch

shutterstock 2126397485

Het is bijna Pasen en bij Pasen hoort natuurlijk een paasbrunch, tenminste dat vind ik wel. Ik vind het gezellig om met een groep vrienden of familie aan tafel te gaan en lekker te genieten van het lekkere eten. Want heel eerlijk, je maakt mij veel gelukkiger met een uitgebreid ontbijt dan een uitgebreid diner. Wil jij een geslaagde paasbrunch organiseren? Met deze leuke recepten en ideeën voor de paasbrunch heb je een gegarandeerd succes!

Bron afbeelding: Shutterstock

image 16

Verse broodjes

De basis is natuurlijk brood, deze kun je vers ’s ochtends in de supermarkt halen of bij de bakker. Maar je kunt natuurlijk zelf ook de broodjes afbakken. Denk hierbij aan zelfgemaakte croissants uit de oven of kaneelbroodjes. Zelf vind ik het sterbrood met pesto ook altijd een groot succes!

Sapjes en smoothies

Ik drink eigenlijk nooit verse sappen of smoothies, maar voor bij een brunch en uitgebreide lunch vind ik het heerlijk. Maak zelf een gemakkelijke smoothie met bijvoorbeeld sinaasappelsap en aardbei, of kies lekker makkelijk voor de kant en klare varianten in de supermarkt. Vaak zijn ze rond de Pasen ook in de aanbieding!

image 16

Gevulde broodjes

Ik vind het altijd heel erg leuk om een bestaand brood te vullen met heerlijke ingrediënten en dan even af te bakken in de oven. Je kunt natuurlijk voor het klassieke gevulde stokbrood gaan, maar mijn favoriet is toch wel de gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip. Beide zijn super makkelijk om te maken en zeker een succes.

Fruit en verse groentes

De lente staat natuurlijk in het teken van heerlijk fruit en seizoensgroenten. Denk hierbij aan de lekkere Hollandse aardbeien en natuurlijk asperges! De aardbeien zijn lekker voor op brood of om zo op te eten en met een asperges recept vind je de meest lekkere dingen die je bij de brunch kan serveren. Mijn favoriet is toch wel de klassieke asperges met ei en ham.

image 16

Eieren op je eigen manier

Bij een paasontbijt kunnen de eieren natuurlijk niet ontbreken. Je kunt gewoon een eitje koken of bakken. Maar je kunt er ook hele andere dingen mee doen. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte eiersalade of gezonde ei muffins met groenten. De muffins zijn natuurlijk ook heel leuk om erbij te serveren.

Hartige taart

Een quiche kun je natuurlijk warm en koud opeten en ik vind het altijd wel lekker als ze wat afgekoeld zijn tijdens de brunch of lunch. Je kunt ze gemakkelijk van te voren maken en daarna zijn ze nog een paar dagen prima koud op te eten. Mijn grote favoriet is de quiche met pesto en kip.

image 16

Salades

Voor op brood kun je natuurlijk de meest lekkere salades kopen kant en klaar in de supermarkt, maar ik vind het zelf ook altijd erg leuk om iets te maken. Ik had het net al over mijn eiersalade, maar mijn andere grote favoriet is de avocadospread met tonijn. Het is echt super simpel, maar zó lekker. Wil je niet voor een salade op brood gaan, dan kan je natuurlijk ook voor deze frisse bietensalade gaan.

Kruidenboter maken

Ik vind het heerlijk, op een broodje ‘zelfgemaakte’ boter smeren. Natuurlijk maak ik de boter niet zelf, maar vul ik hem wel wel lekkere ingrediënten. Maak bijvoorbeeld zelf een heerlijke kruidenboter, knoflookboter of zeezoutboter met rozemarijn. Heerlijk!

image 16

De lekkerste desserts

Bij een brunch hoort natuurlijk niet echt een dessert, maar ik ben gek op desserts en waarom ook niet? Je hebt genoeg zomerse dessert met veel fruit en die fris van smaak zijn. Mijn grote favoriet, de aardbeientiramisu! Natuurlijk kun je ook altijd een taart maken en deze serveren met een lekker kopje koffie of thee nadien.

Wees creatief

Met het thema Pasen kun je heel veel leuke dingen doen! Maak bijvoorbeeld kuikentjes uit een ananasschijf, of paashaas pannenkoekjes met versiering. Dit soort dingen doen het natuurlijk altijd erg goed bij kinderen. Of doe iets leuks met servetten in de vorm van oortjes.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *