10 jaar bloggen – mijn onvergetelijke momenten

10 jaar bloggen – mijn onvergetelijke momenten

Een paar weken geleden zei een collega ineens: “Gefeliciteerd met 10 jaar byAranka.nl”. Ik keek haar een beetje verbijsterd aan en zei: “dankje”. Ik had er helemaal nooit bij stil gestaan dat mijn blog alweer 10 jaar bestond. Bizar, 10 jaar alweer! Wat ooit begon uit verveling is uitgegroeid tot mijn eigen bedrijfje waar ik 10 jaar later nog steeds met heel veel plezier aan werk. Tijd om eens terug te blikken op die 10 jaar.

Make-up en outfits

Toen ik net begon met bloggen deelde ik vooral veel dingen anoniem. Ik wilde zelf liever niet in beeld (want dat was in die tijd toch nog een beetje spannend en dingen zoals Instagram en TikTok bestonden nog niet). Maar na een tijdje vond ik het toch leuk om reviews te schrijven over make-up en daarbij de bijbehorende foto’s. Ook vond ik het erg leuk om mijn outfits te laten zien. Hele saaie outfits die ik gewoon bij de ONLY of H&M kocht, maar toen was het ontzettend populair. Soms moet ik wel lachen als ik dit soort artikelen van mijzelf terug lees.

Perspakketjes

Ik weet het nog goed, de bovenstaande 8×4 deodorants waren mijn eerste perspakketje. De eerste producten die ik opgestuurd kreeg om over te schrijven. Ik vond het echt geweldig. Vier deodorants die naar mij opgestuurd werden. Naar mate van tijd werden het steeds meer perspakketjes en kreeg ik meerdere dozen per dag binnen, ik vond het echt geweldig. Stiekem spaarde ik ook USB met logo’s erop die altijd in de perspakketjes zaten (tegenwoordig heb je Dropbox). Een tijdje geleden heb ik vrijwel alles weggedaan, alleen de leuke in bijzondere vormen heb ik gehouden.

Mijn eigen bedrijf

Na 2 jaar bloggen schreef ik mijzelf eindelijk in bij de Kamer van Koophandel. Ik begon namelijk best wel wat geld te verdienen en wilde dit netjes doen. Samen met mijn moeder ging ik zenuwachtig naar de KVK in Zwolle om mij in te schrijven (nooit wetende dat ik daar 8 jaar later zelf zou werken). Ik voelde mij ontzettend stoer, want met mijn 19e had ik maar mooi een bedrijf! Ik liet meteen visite kaartjes maken en liet met mijn logo pennen bestellen. Want ja, die had ik natuurlijk wel nodig als ik weer eens naar een event ging en mijzelf zichtbaar wilde maken.

 photo Dagboek4_zpsc427ed4e.png

Events

Dit vond ik echt zó gaaf, events waar ik heen mocht. Ik zag al mijn (op dat moment) idolen voorbij komen. Denk aan Mascha van Beautygloss, Cynthia van MissLipgloss, Vera van Vera Camilla en Nikkie van NikkieTutorials. Ik heb de meest toffe events mee mogen maken en de meest mooie producten voorbij zien komen. Inmiddels ben ik al meer dan een jaar niet meer bij een event geweest, maar het waren fantastische tijden.

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Persreizen

Een paar jaar geleden mocht ik ook voor het eerst mee op persreis, dit waren echt mijn favoriete uitstapjes. Het waren compleet slopende reizen, want je wordt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ik een programma gestopt, maar je ziet wel de mooiste stukken van het land. Zo ben ik onder andere naar Tunesië geweest wat ik echt super vond, maar ook Minnesota in Amerika, Frankrijk in de Champagne streek, Kroatië, Duitsland, Oostenrijk, Zweden en ga zo maar door. Dit zijn echt reizen die ik voor altijd zal herinneren.

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging

Contact met mijn volgers

Maar het meest bijzondere en te gekke blijft nog wel het contact met jullie, mijn volgers. Het is tegenwoordig wel een stuk minder dan eerst (mijn volgers op Instagram lopen ook met een rap tempo terug), maar dat is niet erg. Ik vind het nog steeds leuk al jullie berichtjes te beantwoorden. En gek genoeg gaat het beter met mijn website dan ooit. Mijn bezoekersaantallen zijn nog nooit zo hoog geweest. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik tegenwoordig mij veel meer op SEO richt en daar de vruchten nu van pluk, maar dat maakt het niet minder leuk.

Best gek om zo terug te kijken op 10 mooie jaren. Ook al doe ik het tegenwoordig niet meer fulltime, maar naast mijn 32-urige werkweek. Wanneer het lukt en kan doe ik het met ontzettend veel plezier. En bedankt dat ik dit door jullie al meer dan 10 jaar mag doen!

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reply
  chucky1012
  10 maart 2021 at 07:13

  Hartelijk gefeliciteerd met deze mijlpaal….
  Ga zo door en op naar de volgende 10 jaren….

  Xoxo

 • Reply
  Zaneta
  10 maart 2021 at 07:44

  Gefeliciteerd 🎉op naar volgende jaren

 • Reply
  Anouk
  10 maart 2021 at 09:01

  Mooie mijlpaal, gefeliciteerd!

 • Reply
  C
  10 maart 2021 at 09:06

  Gefeliciteerd met jouw jubileum! Je bent een van de weinige van mijn favoriete bloggers die nog steeds doorgaat met Bloggen. Vind het fijn om steeds te kunnen terugkomen voor jouw leuke stukjes. Keep up the good work.

 • Reply
  Truus Booij
  10 maart 2021 at 10:07

  Gefeliciteerd!
  Ik blijf je volgen!

 • Reply
  Daphne
  10 maart 2021 at 11:56

  Gefeliciteerd! Ik hoop dat, ondanks je drukke werk, dit nog lang blijft doen.

 • Reply
  Evy (@huidhex)
  10 maart 2021 at 12:14

  GEFELICITEERD!
  Ik heb je laatst al eens een DM gestuurd, maar gewoon nog een keer: Ik vind het echt tof dat je een echte beautyblogger bent gebleven en geen standaard influencer. Je blijft echt jezelf en dat vind ik heel knap :)

 • Reply
  Matanja
  10 maart 2021 at 14:07

  Van harte gefeliciteerd🎉
  Ga zo door, ik blijf je volgen in ieder geval…

 • Reply
  Esther
  10 maart 2021 at 21:15

  Gefeliciteerd! Lees je blogs met plezier.

 • Reply
  Anne
  10 maart 2021 at 22:20

  Gefeliciteerd! Heel leuk om te lezen Aranka!

 • Reply
  Lija
  12 maart 2021 at 13:01

  Mooie mijlpaal, gefeliciteerd :)

 • Reply
  Tessa
  14 maart 2021 at 22:29

  Gefeliciteerd! Dit laat mij ook weer beseffen hoe lang ik je alweer volg en dat doe ik nog steeds met plezier!

 • Laat een reactie achter