Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 hilarische momenten die elk kattenbaasje herkent

10 hilarische momenten die elk kattenbaasje herkent

Sinds de twee jaar dat Mila bij ons is, hebben we al heel wat grappige en komische momenten meegemaakt. Wij zijn gek op dat lieve en gekke beestje, ze hoort hier echt thuis. Maar volgens mij heeft iedere kat wel een aantal gekke en hilarische momenten die elk kattenbaasje kent, toch? Ik zet ze op een rijtje!

Selfies met je kat

Een buitenstaander moet vast denken, wat is die nou met zijn of haar kat aan het doen? Nou heel simpel, je wilt een leuke foto van jou én je kat op Instagram of Facebook zetten. Iedereen moet namelijk zien dat jij de allerleukste, liefste en mooiste kat hebt. Snappen die mensen dat dan niet?

WC gezelschap

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar sinds dat ik een kat heb ga ik nooit meer alleen naar de wc of onder de douche. Mevrouw vind het blijkbaar nodig om mij naakt te bewonderen of als ik heel charmant op de wc zit. Maar stiekem vind ik het helemaal niet erg, ik heb mijn telefoon niet meer nodig op het toilet om verveling tegen te gaan. Nu kan ik gewoon met de kat knuffelen.

10 hilarische momenten die elk kattenbaasje herkent

Het ‘geluid’ van eten is heilig

Katten zijn dom? Echt niet! Mevrouw weet het donders goed wanneer ze niet saaie brokken of water krijgt maar iets lekkers. Je hoeft het zakje maar tevoorschijn te halen en je mag er ook meteen de oordoppen bij pakken. Ik weet niet wat het is, maar het volume gaat ineens een paar tandjes hoger en mijn benen zijn niet veilig van de aantal kopjes en lieve knuffels. Ik weet dat wanneer het te lang duurt, ze het lekkers zelf uit het zakje vist, “kom hier met dat lekkere hapje!”

10 hilarische momenten die elk kattenbaasje herkent

Mila is gek op de WHISKAS® Casserole maaltijdzakjes die er in heel veel verschillende smaken zijn. Je hebt dozen en maaltijdzakjes met onder andere gevogelte en mixen van verschillende soorten vis, kip en vlees. Ook is met de leeftijd van de kat rekening gehouden, je hebt ze voor 1+ jaar en 7+ jaar. Ik koop ze in de supermarkt of bij de dierenwinkel en Mila geniet er echt van! De WHISKAS® Casserole maaltijdzakjes bevatten sappige en malse stukjes die groter zijn dan ander natvoer. Ook is het voer mals, sappig en bevat het minder calorieën dan vergelijkbare producten, dus goed voor je kat! Ook goed om te weten is dat er in de WHISKAS® Casserole maaltijdzakjes alleen maar natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Je kan het zien, Mila is gek op haar Casserole momentje. Je kunt dit meteen merken doordat ze vrolijk begint te miauwen, mijn benen kopjes geeft en vooral heel ongeduldig wacht op haar schoteltje. Daarna eet ze hevig spinnend haar schoteltje leeg. Een maaltijdzakje is een volledige maaltijd en kan iedere dag gegeven worden. Of je kiest ervoor het extra speciaal te maken en het alleen in het weekend te geven, wat wij bij Mila doen.

10 hilarische momenten die elk kattenbaasje herkent

Katten kunnen klokkijken

’s Avonds als we koffie drinken om 8 uur krijgt Mila net zoals wij ook wat lekkers in de vorm van een snoepje. Mevrouw weet dit zo goed dat ze – als wij nog niet zo ver zijn – al dartelend en miauwend om ons heen staat. “Snoep, snoep, snoep, geef me snoep!” En dan is ze nog zo slim om het bij de één en bij de ander te proberen zodat ze soms wel twee snoepjes krijgt!

Je spreekt kattentaal

Of ik ook echt de juiste toon haal weet ik niet, maar ik praat graag tegen mijn kat en schaam mij er niet voor om af en toe mee te miauwen. Als mevrouw naar mij toe komt begin ik vaak hoog te kraaien en gooi ik er ook een paar valse ‘miauw kreten’ uit. Volgens mij verstaat ze het niet helemaal, maar het gaat om het idee toch?

10 hilarische momenten die elk kattenbaasje herkent

Wat ben je schattig

Ook al ligt Mila op een willekeurige plek met haar pootjes naar buiten. Of ze ligt er voor pampus bij of juist heel netjes opgerold, het is vrijwel altijd schattig, lief en leuk. Op dat moment wil ik het liefst mijn hoofd in haar vacht duwen en lekker met haar kroelen tot grote ergernis van de kat zelf… Ze lag net zo lekker…

Delen wordt gewaardeerd

Denk maar niet dat ik in mijn eentje wat yoghurt, vis of paté kan eten… Doe ik dat wel zonder de kat een klein stukje of een likje te geven dan staat ze gewoon letterlijk naast mijn bord of schaaltje net zo lang te schooien tot ze het wel krijgt. Dat is zo schattig dat ik vaak iets te snel toegeef, maar ach het is toch ook zo’n lieve kat!

De dierenwinkel is niet veilig

Ik maak me helaas iets te vaak schuldig aan de bezoekjes aan de dierenwinkel. Ik geef het toe, ik verwen onze kat gewoon graag. Ik wil graag het liefste baasje ter wereld zijn. De dierenwinkel is dé plek om iets te kopen waar je je kat echt mee verwend. Helaas verlaat ik de winkel vaak met (alweer) nieuwe ‘onzin’ voor de kat. Ik ga altijd heel doelgericht voor het kattengrind naar binnen maar kom naar buiten met een nieuw speeltje, een nieuw doosje snoepjes of een leuk mandje omdat die zo schattig is. Resultaat? Die kat heeft meer speelgoed dan mijn toekomstige kinderen wellicht zouden krijgen in de toekomst, misschien kunnen ze delen? Het aller ergste is, ze vind de speeltjes meestal helemaal niet leuk…

10 hilarische momenten die elk kattenbaasje herkent

Het gekke uurtje is jouw favoriet moment

Camera in de hand, zit je er goed voor op de bank? Check! Het gekke uurtje kan beginnen! Dit schouwspel speelt hier elke dag af en is zeer vermakelijk. Mila laat in dit uurtje graag zien hoe hard ze kan rennen, waar ze allemaal op kan klimmen en springen, hoe goed ze trap kan lopen, hoe goed ze over het laminaat kan schuiven, hoe goed ze trucjes in de tunnel kan en hoe fijn de meubels hangen. Gek beest.

Internet filmpjes uittesten

Op Facebook word je doodgegooid met hilarische filmpjes over katten en dat is zo grappig dat je dat natuurlijk ook even met je eigen kat wilt proberen. Heb jij ook wel eens stiekem een komkommer naast je kat gelegd of een vierkantje van tape op de grond gemaakt om te kijken of de kat er dan ook echt in gaat liggen? Ik maak me hier wel schuldig aan, oeps!

Er zijn nog veel meer hilarische en leuke momenten die elk kattenbaasje vast zal herkennen. Zoals aandacht willen van je kat, maar compleet genegeerd worden, tig verschillende namen voor je kat hebben die nergens op slaan en ga zo maar door. Kunnen jullie je in bepaalde momenten herkennen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met WHISKAS® 


Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. Herkenbaar!
  Wij zijn ook echte kattenliefhebbers. We hadden eerst een katje uit het asiel. Ik had het meest zielige katje uitgekozen, die ook nog eens niet heel vriendelijk leek, maar ze had m’n hart gestolen. En dat bleek volledig terecht, want bij ons thuis, zonder de stress van het asiel, ontpopte ze tot een schatje. Helaas bleek ze ernstig ziek.

  Sinds een half jaar hebben we nu twee katten geadopteerd, die anders naar het asiel hadden gemoeten.

 2. Heel herkenbaar wat je allemaal beschrijft! Ook mijn katten zijn soms wel een beetje mijn alles en bezorgen me regelmatig een grote glimlach. Ik praat zelf ook maar al te graag tegen de katten en heb heel wat koosnaampjes voor ze bedacht. Het fijnst vind ik het als een van de katten me ’s ochtends beneden hoort komen en (met een nog slaperige kop) op me afkomt. Hé baasje, fijn dat je er ook weer bent!” (of moet ik zeggen: “Hé baasje, fijn dat ik weer eten krijg!”?) ;)

 3. Hilarisch en heeeel herkenbaar, haha. Vooral dat niet meer alleen hoeven douchen of naar de wc gaan speelt zich hier dagelijks af. Of dat dolle uurtje.. een kat maakt het leven zoveel leuker!

 4. ook ik kan ze alle 10 afvinken! Soms praat ik ook met m’n kat en denk ik.. hoe achterlijk moet dit klinken.. Maar ben altijd heel blij om te horen dat iedereen het gewoon doet hihi!

 5. Heerlijk, dit soort kattenartikelen met Mila in de hoofdrol. Lekker herkenbaar ook. Ik heb een katertje van 6 maanden en zo’n beetje alles in het huishouden draait om hem. Vooral het kopen van tig speeltjes…tunnel en lange hengels zijn favoriet of doodgewone pingpong balletjes.

 6. Ik heb zelf 2 katten en het is allemaal heel herkenbaar!

  Gelukkig het schooien niet. Vanaf het begin af aan hebben ze nooit iets van ons bord gekregen dus ze doen dit nu ook helemaal niet.

  Wanneer ik roep ‘eten’ dan komen ze eraan en gaan voor hun voer bakje zitten. Heel schattig ?

 7. Haha, die wc-gezelschap :D
  Mijn konijn deed dat ook als die rondliep en ik die moment eens naar het toilet moest.
  Alleen bij mij deed hij dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *