10 dingen die je niet over mij wist

10 dingen die je niet over mij wist

Bizar genoeg kennen jullie mij waarschijnlijk heel erg goed omdat ik best wel veel deel op het internet, maar er zijn ook heel wat dingen die jullie niet van mij weten omdat ik ze simpelweg niet deel. Vandaag deel ik een aantal feitjes over mezelf die jullie nog niet wisten. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Ik vroeger make-up helemaal niet boeiend vond. Geloof je het zelf, een beautyblogger die eerst geen passie voor make-up had? Toen iedereen al met mascara en lipgloss aan het experimenteren was moest ik er niets van hebben. Nu moet ik ook zeggen dat mijn moeder geen make-up droeg en dat ik het daar stiekem ook nooit zag dus vandaar mijn interesse misschien ook niet echt gewekt was. Het duurde echt wel tot de derde klas voordat ik echt begon met make-up, maar daarna was ik ook helemaal om.

Mijn eigen mening niet zo belangrijk is als die van anderen. Ik ben best wel een onzeker persoon die echt heel erg leunt op meningen en adviezen van iemand anders. Dit is niet altijd even goed, maar als ik zo denk en de andere dit denkt dan ga ik sneller van die ander uit dan van mezelf. Eigenlijk best stom, want mijn mening mag er ook zijn en gehoord worden. Gelukkig ga ik daar snel aan werken!

Soms heb ik echt een gat in mijn hand, ik kan echt geld uitgeven als water. Ik ben ook zo iemand die vaak het beste van het beste wil hebben, wel zolang het budget het toelaat natuurlijk. Zoals laatst was mijn PC kapot waar ik op werk. Je kunt er eentje van een paar honderd euro kopen maar dat wil ik dan niet. Ik koop dan ook echt de beste die er op dat moment is en dat is even slikken als je moet afrekenen. Maar dit doe dit altijd wel bewust, ik geef het – vrijwel nooit – aan onzin uit.

Maar ik kan ook heel erg zuinig zijn en goed met geld omgaan. Vroeger heeft mijn moeder me dat heel erg goed bijgebracht, mijn moeder kan namelijk van een dubbeltje een kwartje maken en goed met heel weinig omgaan. Als ik het moet kan ik heel zuinig leven, heel veel sparen en geld verdienen. Ook kan ik zeggen dat ik verstandig met geld ben. Ik geef soms belachelijke bedragen uit, maar dat doe ik alleen als dat makkelijk kan en mogelijk is. Ik zal nooit een cent lenen, ik wil het zelf kunnen doen.

Vanaf mijn 16e betaalde ik vrijwel alles zelf. Vroeger vond ik dat echt niet leuk, vriendinnen kregen een telefoon met abonnement van hun ouders, een rijbewijs, school werd helemaal bekostigd en ga zo maar door. Ik was elk uur die ik vrij was bij de Albert Heijn te vinden om alles zelf bij elkaar te sparen. Achteraf vind ik dat alleen maar prettig, in die fase van mijn leven heb ik echt met geld leren omgaan en ik weet wat de waarde van geld is. Geld komt niet aanwaaien, daar moet je hard voor werken. En hoe trots ben ik op mezelf om te zeggen dat ik alles zelf heb verdiend, mijn school zelf heb betaald én geen studieschuld heb? Yes, I did it!

Ik helemaal niet met leeftijdsgenootjes om ga? Al mijn vrienden zijn minimaal 3 jaar ouder en dat vind ik alleen maar prettig. Mijn vriend is zelfs 6 jaar ouder dan dat ik ben. Ik ben snel volwassen geworden toen mijn moeder ziek werd en ik voel me ook alles behalve 23 en voel me misschien meer eind 20. Ook zit ik echt in een andere levensfase, als ik met vriendinnen van de middelbare school afspreek en die nog druk aan het studeren zijn en elke week in de kroeg te vinden zijn ben ik blij dat ik dat niet meer heb.

Ik me expres vaak van de domme hou. Ik heb meestal geen zin in diepgaande gesprekken of als een ander zo passioneel vertelt me daarin te mengen. Dan doe ik vaak maar gewoon alsof ik dom ben en er niets van weet. Laat die andere maar lekker zijn gang gaan en doen of vertellen. Ik weet wel beter. Iets met het ene oor in en het andere oor weer uit.

Ik soms echt wereldvreemd ben, alsof ik jaren onder een steen heb geleefd. Ik kan ook wel zeggen dat mijn algemene kennis soms ver te zoeken is. Wat soms wereldnieuws is van overleden acteurs of weet ik het weet ik echt niet wie het zijn of wat er aan de hand is. Soms komt dat best een beetje dom over en ik ken het gewoon oprecht niet.

Dingen voor het eerst doen vind ik doodeng, maar dat is wellicht iets van mijn faalangst. Alles wat ik voor het eerst moet doen zie ik als een berg tegenop en kan ik mezelf ook echt ziek van maken. Kan ik het wel, wat vinden mensen van me, wat als het fout gaat, stel je voor dat er iets gebeurt en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het verschrikkelijk en blijf daarom altijd lekker in mijn comfortzone. Als ik daaruit kom mag je de krant wel bellen.

Het is al snel goed. Ik ben geen doorzetter, ik daag mezelf niet uit en vind het wel prima. School? Als ik het kon zonder leren was het goed. Dromen, die had ik wel, maar ik moest het wel makkelijk kunnen bereiken. Ik heb een fotografisch geheugen wat me ver heeft gebracht en kan ook echt wel leren. Maar daar moeite voor doen, nee bedankt. Een hele slechte eigenschap en dit is wel wat mij kenmerkt, maar ik vind het – zoals je wel kan raden – prima.

Zo dit waren volgens mij wel 10 feitjes over mij die jullie nog niet wisten. Hadden jullie sommige dingen wel verwacht van mij of zijn ze helemaal nieuw? Nu kennen jullie mij weer een stukje beter ;).

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Angela
  6 november 2016 at 15:16

  Het is alsof ik over mezelf zit te lezen op het snel volwassen na dan, ik voel mezelf vaak een stuk jonger dan mn leeftijdsgenoten. Maar het zelfstandig moeten zijn heb ik dus ook en frustrerend was het altijd als andere leeftijdsgenootjes abo’s plus dure telefoon en rijbewijs KREGEN terwijl ik dat zelf allemaal moest.

  Ook met dat makeupgebeuren, ook exact zo! Mijn moeder draagt ook 0,0 makeup en moest alles zelf ontdekken, (toen waren er geen bloggers en social media,haha) en nu ben ik ook verslingerd aan beauty en heb ik zelf een beauty-youtube en Instagram!

  Ik ben je toen tegen gekomen op t loreal event en had toen niet verwacht dat je met zoveel dingen hetzelfde zal zijn. Op internet lijkt het net alsof alles bij andere mensen altijd op rolletjes loopt en dit blijkt dus niet eens altijd zo te zijn, blijkt maar weer! :)

  Leuk artikel!

  Liefs, Angela

 • Reply
  Dionne
  6 november 2016 at 16:20

  Leuk om te lezen! Zelf ben ik juist anders, grappig.

 • Reply
  LoezichNL
  6 november 2016 at 17:27

  Je laatste feitje is zoooo herkenbaar. Leuk artikel Aranka!

 • Reply
  femketje
  6 november 2016 at 17:49

  super leuk om te lezen :D de eerste keer dat ik makeup droeg was toen ik 19/20 was en met mascara begon haha XD

 • Reply
  Inkie
  6 november 2016 at 19:10

  Geen doorzetter?? Ik denk dat jij jezelf flink onderschat op dat gebied! Misschien leg je je lat erg hoog?

  Als ik je blog lees, dan getuig je ervan een doorzetter te zijn! Ik ken je niet persoonlijk, maar ik denk dat je een mooi mens bent!

 • Reply
  Yvonne
  6 november 2016 at 21:16

  Wat leuk om te lezen! Zoals iemand al eerder schreef: alsof het over mij gaat, haha. Ik kan ook best leren maar ik had niets met rekenen en wiskunde. Ik kan tekenen en schrijven maar dat is meer een hobby dan dat ik er echt werk van kan maken. Bovendien: zodra ik iets wat ik kan MOET doen vind ik het al snel minder leuk. En ik ben niet heel ambiteus; in die zin dat ook ik al snel tevreden ben. Ik benijd die vrouwen niet, van die vrouwen ‘in de top’. Laat mij maar gewoon mijn ding doen; het hoeft voor mij allemaal niet zo avontuurlijk. Voor mijn mening opkomen doe ik wél, en ben daar zelfs verdomd eigenwijs in/mee geworden, maar dat heb ik ook wel moeten leren. Naar anderen luisteren is overigens helemaal geen verkeerde eigenschap; het wordt pas lastig als je er zelf last van hebt toch! ;-)

 • Reply
  chucky1012
  7 november 2016 at 06:38

  Zo een leuk artikel ;-)

 • Reply
  Kim
  7 november 2016 at 09:20

  Oh dit is bijna eng! Alles is zo herkenbaar voor mij! Op 1 puntje na… Ik voel mij juist jonger dan dat ik ben. Ben inmiddels 34 maar ben blijven hangen op mijn 26e zeg ik altijd?

 • Reply
  nicolished
  7 november 2016 at 09:32

  Wat leuk om te lezen. Ik was vroeger ook echt helemaal geen makeup liefhebber. Mijn moeder draagt ook geen makeup en daarom had ik er niet zoveel mee. Maar ineens is dat helemaal omgeslagen en nu ben ik helemaal fan.

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  7 november 2016 at 10:24

  Grappig om te lezen :)

 • Reply
  rachel
  7 november 2016 at 10:47

  nou vind je wel degelijk een doorzetter!! en leuke feitjes :D

 • Reply
  Marianne
  7 november 2016 at 12:17

  Op het vroeg volwassen worden na heel herkenbare dingen! Ook het je eigen mening weggooien voor die van een ander, daar heb ik nu op mijn 30e echt enorme problemen mee. Zeker een aanrader om daar iets aan te laten doen, het maakt je zoveel sterker! Ik ben er zelf nog niet, maar waar ik vroeger zonder nadenken mijn eigen mening opzij schoof denk ik er nu wel degelijk over na en kom ik soms zelfs voor mezelf op!

  Ben trouwens inderdaad ook een groot fan van mijn eigen comfortzone. :)

 • Reply
  Mariska
  7 november 2016 at 20:21

  Grappig om te lezen.. wat je zegt met je eigen mening, heb ik ook vaak gehad. De laatste tijd gaat dat gelukkig wel beter :)

 • Reply
  Anna
  7 november 2016 at 23:39

  Heel veel herkenbare dingen! Leuk om te lezen :)

 • Laat een reactie achter