Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 dingen die je kunt schoonmaken in de vaatwasser

De vaatwasser gebruiken we natuurlijk allemaal voor onze vaat, maar wist je dat je ook meerdere dingen kunt schoonmaken in de vaatwasser? In dit artikel vertel ik jullie 10 dingen die je ook heel gemakkelijk kunt schoonmaken in de vaatwasser! En nee, dat zijn geen kopjes en pannen.

Bron afbeelding: Shutterstock

1. De afwasborstel

Is je afwasborstel smerig geworden door bijvoorbeeld vet uit de pan of zit hij vol met stukjes spinazie van de pannen even voor te spoelen? Je zet je afwasborstel gewoon even in het bestekmandje en daarna is hij weer stralend schoon!

2. Sponzen

Hetzelfde geldt eigenlijk voor sponzen, zijn ze wat smerig geworden door iets schoon te schrobben? Was ze gewoon even mee met de vaatwasser en dan zijn ze weer schoon. Ik doe dat zelf altijd met mijn Scrub Daddy.

3. Filters van de afzuigkap

Eens in de zoveel tijd moet je even de filters van de afzuigkap schoonmaken omdat ze onder het vet zitten. Heb je hier geen zin in, maar wil je ze toch schoon hebben? Zet ze dan even in de vaatwasser!

4. Je tandenborstel

Heb je een handtandenborstel en wil je deze af en toe even schoonmaken? Doe hem dan in de vaatwasser! Vaak komt er zo’n harde rand van tandpasta omheen en deze is makkelijk schoon te maken in de vaatwasmachine.

5. Ovenrooster

Heb je een aangekoekte bakplaat of ovenrooster? Stop hem dan in de vaatwasser! Soms is het zo erg aangebrand dat de vaatwasser hem niet schoon krijgt, gebruik dan even een schuursponsje.

6. Doucherekje

Zit jouw doucherek onder de kalk of zeepresten? Als je een doucherek hebt die je zo van de muur of wand kan halen kun je hem gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser.

7. Airfryer mandje

Ik gebruik echt dagelijks mijn Airfryer en vind het best een gedoe dit ding schoon te maken, Maar wist je dat het het mandje en de bak heel gemakkelijk kunt schoon krijgen in de vaatwasser. Ik doe dit al jaren en het gaat nog steeds goed!

8. Filter van de wasmachine

Eens in de zoveel tijd moet je het filter van de wasmachine schoonmaken. Dit kun je natuurlijk met water en zeep doen, maar je kunt hem ook gemakkelijk even in de vaatwasser stoppen.

9. Mondstuk van de stofzuiger

Na verloop van tijd is het mondstuk van je stofzuiger niet heel fris meer. Deze kun je ook makkelijk schoonmaken in de vaatwasser. Haal er van te voren wel even de haren uit.

10. Glazen lampenkappen

Glazen lampenkappen zijn helemaal hip tegenwoordig, maar echt een doorn in het oog als er stof op zit. Oplossing, stop ze gewoon even in de vaatwasser.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *