06 apr 2012

Snelle Chocolate Chip Cake in beker

Eigenlijk zou ik hier haast geen recepten meer plaatsen maar alleen nog maar op mijn nieuwe blog: The Teenage Foodies samen met Robin. Maar omdat hier zoveel vraag naar was hoe ik dit nou had gemaakt plaats ik heb toch nog eventjes op mijn blog. Dit recept is super easy, leuk, snel, goedkoop en lekker! Benieuwd hoe je dit maakt? Kijk dan snel eventjes met me mee!

Goed wat is dit nou eigenlijk en hoe maak je dit? Het is een cake in een beker die in 2 minuten klaar is. Je leest het goed, 2 minuten want je maakt hem in de magnetron. Toen ik dit las was ik een beetje sceptisch, hoe kan dit nou goed gaan en gaar worden. Maar dat kan dus blijkbaar echt.

Wat heb je nodig?

  1. een ei
  2. 3 eetlepels suiker
  3. 1/3 beker zelfrijzend bakmeel
  4. één eetlepel boter
  5. chocolate chips (ik gebruik smelt chocolade van de AH)

Voeg alle ingrediënten toe aan de beker, let er wel op dat de beter magnetron bestendig is. Mix nu alles goed door elkaar heen zodat het een egaal mengsel is, je kan het makkelijk prakken met een vork. Zet nu de beker 2 minuten in de magnetron op 750 watt en klaar is je cake!

Hij is wel een beetje kleffig, maar voor de rest is hij echt héérlijk en super snel klaar.

Handig voor studenten die snel een cake klaar willen hebben :) Of lekker voor jezelf om op te eten voor te tv! Eetsmakelijk!

36 reacties op Snelle Chocolate Chip Cake in beker

ik heb het een keer geprobeerd maar dan als chocoladecake, met cacao en chocopasta.
heb er een beetje een trauma aan overgehouden, dus ik moet me er even overheen zetten voordat ik deze probeer !

ziet er wel heel lekker uit trouwens !

Proeft het niet heel erg naar ei? Ik vraag me af hor dat eitje goed gaar kan zijn na 2min.. Verder lijkt het me wel lekker met vanille ijs erdoor!

Ik heb hem net zelf gemaakt, en mijn zus vroeg ook al wat ik deed, hoe kan het in 2 minuten al klaar zijn? En blablabla, toen hij uit de magnetron kwam keek ze heel raar op, en ze zit er nu zelf ook bij te eten, haha. Super bedankt voor deze tip!!

Liefs

Geef een reactie