24 jul 2012

Shoppen in Centro, Duitsland – shoptips en shoplog

Zaterdag ben ik samen met wat vrienden helemaal naar Duitsland afgereisd voor een dagje shoppen in Centro en naar de Zoo Zajac (een dierenwinkel waar ze echt alles verkopen, als je een dierenliefhebber bent, plan dan ook deze dierenwinkel in je dagje Duitsland). Centro is een van de grootste overdekte winkelcentra’s in Europa, ik was dus erg benieuwd!

Eenmaal met de auto aangekomen kan je prima en ook nog eens gratis parkeren. De lift brengt je naar de juiste verdieping en het shoppen kan beginnen. Wij hadden de auto staan aan de kant van het eten. In Centro is een hele aparte zaal met alleen maar eettentjes, je kan daar dus erg makkelijk eten en weer moeilijk een keuze maken omdat het allemaal lekker is. Wij kozen voor een broodje Subway terwijl de mannen aan de curry worst gingen. Eenmaal het eten op kon het shoppen beginnen.

Centro is een ontzettend groot overdekt centrum met 2 verdiepingen en ziet er lekker modern en verzorgd uit. Alle grote internationale winkel ketens zitten er. Denk aan de WE, H&M, Mango, Douglas, C&A en ga zo maar door. Als je dus in een grote stad woont zitten er niet echt bijzondere winkels tussen, dat viel ons wel een beetje tegen, we hoopte op wat andere winkels dan we hier hadden.

Maar goed, in de winkels die we ook in Zwolle hebben konden we ons ook prima vermaken en hebben we zelfs nog behoorlijk wat gekocht (nouja ik niet maar de rest wel).

Alleen saaie winkels hadden ze niet, ze hadden namelijk wel een aantal winkels die er in Nederland niet zijn en waar je toch echt eventjes een kijkje moet nemen!

Hollister 

Ooit in deze winkel geweest? Zo nee, dan moet je dat echt een keer doen! Hollister is een dochter van de grote onderneming Abercrombi & Fitch, die jullie waarschijnlijk allemaal wel kennen. De winkel is echt bizar, er hangt een ontzettend sterke geur en je komt in een ontzettend donkere winkel binnen lopen, de vernieuwde Sting is er echt niks bij. Binnen lijden verschillende kamers je door de winkel en in elke kamer zijn er andere soorten kleding te vinden. De kleding is wel helemaal mijn smaak maar wel een beetje aan de dure kant, daarom heb ik helaas (waar ik nu dus spijt van heb) niks gekocht.

Kiko

Beautyliefhebbers kunnen hier helemaal los gaan. Ik denk dat de meeste van jullie Kiko wel kennen. Een ontzettend goed make-up merk (vergelijkbaar met MAC en Inglot) dat alleen veel goedkoper is en vaak ook nog eens een ontzettend aantrekkelijke sale heeft. Kiko is een make-up merk uit Milaan en is helaas niet in Nederland te koop. Als je dit wilt moet je toch echt naar Duitsland, Frankrijk of Italië toe. Gelukkig was het sale en heb ik een aantal ontzettend leuke dingen gekocht.

DM

Niets is leuker dan make-up en andere beautyproducten kopen. In Duitsland is de DM een soort Kruidvat alleen ze verkopen een stuk meer en ook een stuk goedkoper, want in Duitsland is de make-up en andere beautyproducten echt een stuk goedkoper. Ook is er bij de D&M een Essence, Catrice, P2, Manhattan en andere grote vakken make-up aanwezig met collecties die we niet in Nederland hebben of een stuk goedkoper!

Dat waren voor mij de echt 3 winkels die eruit sprongen, natuurlijk heb je echt genoeg andere leuke winkels. Je kunt er echt alles vinden, voor de kleine en grote portemonnee kan je er goed slagen.

Benieuwd wat mijn bescheiden aankoopjes waren, kijk dan eventjes met me mee!

Twee prachtige oogschaduw’s van Kiko voor maar 3 euro per stuk.

Een prachtige nagellak van Kiko voor maar € 1,50

En twee Color Tattoo’s van Maybelline voor maar € 6,95 (zoveel kosten ze daar normaal) en ik heb ook nog eens een mooie groene die ze in Nederland niet hebben!

27 reacties op Shoppen in Centro, Duitsland – shoptips en shoplog

Het stomme is dat ik eigenlijk nooit echt in Duitsland geshopt heb, en ik vanuit mijn slaapkamerraam Duitsland inkijk. En Oberhausen is echt dichtbij, maar ook nog nooit geweest …. !

Leuk artikel, alleen twee spelfoutjes: In de derde alinea die begint met ‘Centro is een ontzettend groot overdekt centrum’ > we hoopteN & bij het kopje Hollister > Binnen lEIden verschillende kamers. ;)

Kiko is echt een super fijne winkel. Ik had gehoopt er heen te kunnen in Valencia, maar daar heb ik hem helaas niet gevonden. Volgende keer maar naar Duitsland haha

CentrO is echt zo leuk! Ik ben er al twee keer geweest en ook de tweede keer keek ik mijn ogen uit. Zo groot! En idd Kiko en DM zijn echt winkels waar je geweest móét zijn. :)

In de DM Drogisterij kom ik ook wel eens, maar eerlijk gezegd gaan ik en mijn vriendin liever naar de Rossmann drogisterij voor de eigen merken omdat Rossmann iedere twee weken aanbiedingen heeft en dan ook de eigen merken vaak afgeprijsd zijn.

Voor mij als man zijnde zijn de Duitse drogisterijen, maar ook bijvoorbeeld de Kaufland een waar paradijs.

Geef een reactie