Recept: Tonijn hapjes | By Aranka - een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist!
Recept: Tonijn hapjes
Geplaatst op 19 juni 2012 in Food, How To

Een paar maanden geleden was ik gezellig op een meidenavond en iedereen bracht iets mee om te snaaien. Debby bracht deze heerlijke tonijn hapjes mee en we waren allemaal meteen verkocht, wat waren deze heerlijk! Vandaar dat ik deze tonijn hapjes ook heb gemaakt voor de verjaardag van mijn vader met het recept van Debby. Succes gegarandeerd op een verjaardag!
Boodschappenlijstje:
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 blikje tonijn in water
- half pakje paturain
- een klein uitje
- 1 eetlepel sambal
- snufje peper en zout
Hoe ga je te werk?
  1. Laat de bladerdeeg ontdooien.
  2. Giet de tonijn af in een vergiet.
  3. Snipper de ui fijn.
  4. Doe nu alles bij elkaar in een kom en roer dit goed door elkaar. Er mag wel iets water in blijven zitten, anders worden de hapjes droog.
  5. Snij de bladerdeeg bladen door midden.
  6. Verwarm de oven nu voor op 180 graden.
  7. Leg bakpapier op de bakplaat.
  8. De nu de tonijn op de ene helft van het stukje bladerdeeg.
  9. Vouw hem dubbel en druk hem dicht met een vorkje.
  10. Voor een mooie bruine laag kan je nog een losgeklopt ei erover heen strijken.
  11. Bak de hapjes vervolgens 20 minuten gaar.
En klaar zijn je hapjes, een prima formaat voor op een verjaardag, feestje of andere gelegenheid. Succes heb je zeker weten met deze heerlijke hapjes en ze zijn ontzettend makkelijk te maken. Je kan ze eventueel wat pittiger maken met wat meer sambal.




20 reacties op “Recept: Tonijn hapjes”



    19 juni 2012

    Ziet er heerlijk uit! Dit ga ik ook eens proberen te maken!



    19 juni 2012

    Dit soort dingen maakten mijn moeder en tante weleens toen ik klein was. Ik was er echt dol op. Nu nog steeds overigens. Ben een echte tonijn eter!



    19 juni 2012

    Lekker, ik hou van tonijn!



    19 juni 2012

    Ziet er lekker uit! Leuk recept :)



    19 juni 2012

    Oeh heerlijk. Ik ben echt dol op tonijn!



    19 juni 2012

    Mmmm, ziet er lekker uit, denk dat ik het straks ga proberen!

    Kan je er denk je ook kaas bij doen, of wordt dat niet lekker?

    X


    19 juni 2012

    Ik heb geen idee of dat lekker wordt. Er zit natuurlijk al wel roomkaas in ;)



    19 juni 2012

    Nou, geniet er maar snel van dan, want de tonijn is bijna uitgestorven! Booe! :(



    19 juni 2012

    mmmhh ziet er heerlijk uit!



    19 juni 2012

    Ik lust geen tonijn, dat is wel jammer. Maar dit doet me een beetje denken aan een soort loempia/ravioli dingen. En dat trucje met de vork kende ik al, dat is echt handig haha.



    19 juni 2012

    hmmmm ziet er heerlijk uit !



    19 juni 2012

    Wat zien ze er mooi uit! : D Ik eet zelf geen tonijn, maar ze lijken me ook erg lekker met kippenragout of saté.


    Frances

    19 juni 2012

    Goddelijk, wanneer gaan we die maken?



    19 juni 2012

    Dit lijkt me super lekker!



    19 juni 2012

    Mmm.. Lijkt lekker :D x


    Gabriëlla

    19 juni 2012

    Oh yummie, dat ziet er lekker uit. Ik ben gek op tonijn! Ik had ook een vraagje over de bamboo kwastenset van Zoeva, die heb je ook toch? :) Ik zit er over na te denken om deze te bestellen maar ik twijfel over Bamboo of de Very Croc. Zit er een blending kwast in de Bamboo set?


    19 juni 2012

    Ja die zit erin!



    20 juni 2012

    Oee, klinkt heerlijk! Ga ik zeker een keer maken :)



    21 juni 2012

    Dat ziet er heel lekker uit, misschien ga ik ze binnenkort ook wel maken!



    25 juni 2012

    Ik heb hem dit weekend gemaakt, en dit recept is heerlijk. Binnenkort heb ik de verjaardag van mijn zoontje en dan komt dit hapje zeker weer op tafel :-)


Laat een reactie achter

© 2014 By Aranka – een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist! - Alle rechten voorbehouden.
Design & Development by Eunoia Studio