Search
Close this search box.

Recept: Linzensoep

Verhuisupdate #2: wat een werk

Door Annemieke – Oké, de feestdagen zijn nu echt achter de rug en het normale leven is weer begonnen. Hoewel ik zelf niet aan goede voornemens doe, eet ik begin januari wel altijd wat gezonder, dat komt gewoon omdat ik daar behoefte aan heb na kerst en oud en nieuw. Ik wilde graag een gezonde lunch maken en zocht naar een receptje met veel groenten. Zo kwam ik op linzensoep. Rode linzensoep wel te verstaan. Hier komt geen room of vlees aan te pas! Echt een gezonde lunch! Laat je niet afschrikken door de linzen! Ik heb zelf een hekel aan bonen, maar deze soep viel wel goed in de smaak. De soep vult goed.

Verhuisupdate #2: wat een werk

Dit heb je nodig:

  • 1 middelgrote winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 1 ui
  • 250 gram rode (ongekookte) linzen
  • 2 blokjes groentebouillon (1,5 liter water)
  • Peper en zout
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2tl garam masala (kerriepoeder)
  • 2tl paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes

Voor 4-6 personen – 45 minuten

Verhuisupdate #2: wat een werk

Verhuisupdate #2: wat een werk

Verhuisupdate #2: wat een werk

Verhuisupdate #2: wat een werk

Zo doe je het:

  1. Snijd de paprika, ui en winterwortel in stukjes, hoeft niet heel fijn. Je gaat de soep nog pureren.
  2. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de groenten aan.
  3. Doe de tomatenpuree erbij en laat 2 minuten mee bakken.
  4. Doe dan ook alle kruiden erbij.
  5. Snijd de knoflook in stukjes en bak dit even mee met de groenten en tomatenpuree.
  6. Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe en roer goed door.
  7. Doe de groentebouillon erbij.
  8. Spoel de linzen goed af en doe dit bij de soep in. Laat dit in 15-20 minuten gaat koken en pureer vervolgens de soep in een blender of staafmixer.

Verhuisupdate #2: wat een werk

Eetsmakelijk <3! Meer recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. Ziet er super lekker uit! Ik heb dit weleens vaker willen maken, maar las dan dat de linzen echt uuuuuuren moesten weken dus ik ben er nooit aan begonnen, maar dit klinkt wel makkelijk! Ik maak zelf ook heel graag aardappelsoep, dan maak ik meteen 5 liter zodat ik lekker veel kan invriezen!

Laat een antwoord achter aan Kirsty Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *