Door Annemieke – Oké, de feestdagen zijn nu echt achter de rug en het normale leven is weer begonnen. Hoewel ik zelf niet aan goede voornemens doe, eet ik begin januari wel altijd wat gezonder, dat komt gewoon omdat ik daar behoefte aan heb na kerst en oud en nieuw. Ik wilde graag een gezonde lunch maken en zocht naar een receptje met veel groenten. Zo kwam ik op linzensoep. Rode linzensoep wel te verstaan. Hier komt geen room of vlees aan te pas! Echt een gezonde lunch! Laat je niet afschrikken door de linzen! Ik heb zelf een hekel aan bonen, maar deze soep viel wel goed in de smaak. De soep vult goed.
Dit heb je nodig:
- 1 middelgrote winterwortel
- 1 rode paprika
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 ui
- 250 gram rode (ongekookte) linzen
- 2 blokjes groentebouillon (1,5 liter water)
- Peper en zout
- 2 tl komijnpoeder
- 2tl garam masala (kerriepoeder)
- 2tl paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje tomatenblokjes
Voor 4-6 personen – 45 minuten
Zo doe je het:
- Snijd de paprika, ui en winterwortel in stukjes, hoeft niet heel fijn. Je gaat de soep nog pureren.
- Verhit wat olijfolie in de pan en bak de groenten aan.
- Doe de tomatenpuree erbij en laat 2 minuten mee bakken.
- Doe dan ook alle kruiden erbij.
- Snijd de knoflook in stukjes en bak dit even mee met de groenten en tomatenpuree.
- Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe en roer goed door.
- Doe de groentebouillon erbij.
- Spoel de linzen goed af en doe dit bij de soep in. Laat dit in 15-20 minuten gaat koken en pureer vervolgens de soep in een blender of staafmixer.
Eetsmakelijk <3! Meer recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
5 reacties
Ziet er lekker uit
Dit lijkt mij erg lekker! Met dit weer vind ik soep ook altijd wel fijn als lunch.
Het ziet er heerlijk uit!
Ziet er super lekker uit! Ik heb dit weleens vaker willen maken, maar las dan dat de linzen echt uuuuuuren moesten weken dus ik ben er nooit aan begonnen, maar dit klinkt wel makkelijk! Ik maak zelf ook heel graag aardappelsoep, dan maak ik meteen 5 liter zodat ik lekker veel kan invriezen!
eerlijk heb nog nooit linzen gegeten maar zie dit nu zovaak voorbij komen dat ik wel nieuwsgierig ben geworden en het zeker een keer gaat maken