Recept: Kaiserschmarren

Pannenkoeken, ik ben er dol op en ze zijn nog eens heel erg makkelijk zelf te maken. Alleen hebben jullie wel eens van Kaiserschmarren gehoord, dit is een recept uit Oostenrijk wat ook een soort van pannenkoek moet voorstellen alleen dan veel luchtiger en eigenlijk ook met rozijnen, maar die laten wij er thuis uit. Ik laat jullie zien hoe je nog lekkerder je pannenkoeken kunt maken op de kaiserschmarren manier!

Boodschappenlijstje:
– 200 gram bloem
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 zakje bak poeder
– 2 zakjes vanille suiker
– 4 eieren
– 300 ml melk
– bakboter
– poedersuiker
  1. Scheid de eieren van elkaar en doe het eiwit in een aparte kom.
  2. Klop het eiwit stijf tot een vast geheel.
  3. Voeg hierna alle overige ingrdiënten behalve de boter en poedersuiker bij elkaar voor het beslag in een andere kom.
  4. Doe voorzichtig het opgeklopte eiwit bij het beslag en roer het voorzichtig door.
  5. Zet de pan op het vuur en laat een klontje boter in de pan smelten.
  6. Doe nu 2 soeplepels beslag in de pan.
  7. Laat het doorbakken tot de bovenkant droog is en draai hem om.
  8. Als je hem omgedraaid hebt, hak je de koek in kleine stukjes.
  9. Laat dit nog eventjes doorbakken voor een knapperig resultaat.
  10. Nu is hij klaar en kan het geserveerd worden. Doe er lekker veel poedersuiker overheen!

30 reacties

  • Reageren
    Desirée
    9 juli 2012

    That looks YUMMEH! ^^

  • Reageren
    Marjolein
    9 juli 2012

    Oww dat is zooo lekker! Heb meteen zin om dit klaar te maken, haha :D

  • Reageren
    Amy
    9 juli 2012

    Dit is zo lekker! Eet het altijd in Oostenrijk als we op wintersport zijn!

    • Reageren
      RebeccaS
      9 juli 2012

      Ja ik eet het ook altijd als we op wintersport zijn!!

  • Reageren
    charile
    9 juli 2012

    Mmm lijkt me heerlijk :D

  • Reageren
    Lnnk
    9 juli 2012

    Dat ziet er heerlijk uit!

  • Reageren
    Miranda
    9 juli 2012

    Hmmm ziet er wel erg lekker uit:D En ook een duidelijke uitleg erbij , erg fijn;D

  • Reageren
    josianne
    9 juli 2012

    Hmm, dit ziet er lekker uit. Ik ga het een keer proberen!

  • Reageren
    Tugce
    9 juli 2012

    Oh dat ziet er heeeerlijk uit!

  • Reageren
    LinvanT
    9 juli 2012

    Ik vind het lekkerder met rozijnen erdoorheen :) Mijn moeder bakte de pannenkoeken meestal aan 1 kant en deed ze daarna dubbel in een schaal en dan nog een half uurtje in de oven bij 175 graden denk ik. dan blijven ze luchtiger.

  • Reageren
    Lifesplash
    9 juli 2012

    Mmm, klinkt lekker! Heb er wel eens van gehoord. Wat een mooie foto’s trouwens! :D

  • Reageren
    Dita
    9 juli 2012

    Aahh klinkt heerlijk! Ben dol op pannenkoeken, dus dit is ook heerlijk zo te lezen

  • Reageren
    Samantha
    9 juli 2012

    Ik heb er wel eens van gehoord, maar nog nooit zelf geprobeerd. Ziet er heerlijk uit!

  • Reageren
    Elise
    9 juli 2012

    Mmm, deze zijn zo lekker! Ik ben verslaafd aan Kaiserschmarren, nomnomnom…

  • Reageren
    Imke
    9 juli 2012

    Ziet er lekker uit. Toch maar een keer proberen.

  • Reageren
    Marieke
    9 juli 2012

    Nom nom nom ! Zo lekker is dat. Vooral met poedersuiker en appelmoes. Haha.

  • Reageren
    Esmay
    9 juli 2012

    Dit wil ik eten nu. <3

  • Reageren
    Janniek
    9 juli 2012

    ziet er heeerlijk uit!

  • Reageren
    AnnaSophia
    9 juli 2012

    Misschien eens proberen? Ik houd echt van pannenkoeken

  • Reageren
    Marielle
    9 juli 2012

    Oee, dat lijkt me lekker zeg! :)

  • Reageren
    jana
    9 juli 2012

    Ziet er lekker uit :D x

  • Reageren
    Nuria
    9 juli 2012

    Ik ben gek op kaiserschmarren, heerlijk als ik wintersport ben! Dit ga ik zeker een keer maken!

  • Reageren
    Anouk
    9 juli 2012

    aaaaaah bedankt voor het recept! Ik eet het altijd in oostenrijk, hmmmm!

  • Reageren
    lindsey
    9 juli 2012

    Het eigeel ligt in de kom maar er staat eiwit. Welke is het nu haha. Of allebei?

  • Reageren
    Sue
    10 juli 2012

    heerlijk!!!

    TIP TIP TIP, kruidvat heeft nu duo voordeel op make-up!!!!

  • Reageren
    Lin
    10 juli 2012

    Oeh, dat eet ik vaak op wintersport, echt zó lekker!
    Dankje voor het recept, ik ga er thuis eens mee aan de slag!

  • Reageren
    Irene | Zusjes in Paradijs
    10 juli 2012

    Dit at ik ook heel vaak toen we vroeger een aantal keer naar Oostenrijk op vakantie gingen! Het is zooo lekker, en dit wordt al helemaal duidelijk door de foto die je hebt gemaakt! Yum :)

  • Reageren
    Ann
    10 juli 2012

    Ik ga binnen drie weken naar Oostenrijk, kijk er nu al naar uit om dit weer te eten!

  • Reageren
    Bonnie
    14 juli 2012

    Heerlijk en dan met een flinke dosis appelmoes!

  • Reageren
    Mariel
    16 juli 2012

    ziet er lekker uit!

  • Geef een reactie