09 jul 2012

Recept: Kaiserschmarren

Pannenkoeken, ik ben er dol op en ze zijn nog eens heel erg makkelijk zelf te maken. Alleen hebben jullie wel eens van Kaiserschmarren gehoord, dit is een recept uit Oostenrijk wat ook een soort van pannenkoek moet voorstellen alleen dan veel luchtiger en eigenlijk ook met rozijnen, maar die laten wij er thuis uit. Ik laat jullie zien hoe je nog lekkerder je pannenkoeken kunt maken op de kaiserschmarren manier!

Boodschappenlijstje:
- 200 gram bloem
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje bak poeder
- 2 zakjes vanille suiker
- 4 eieren
- 300 ml melk
- bakboter
- poedersuiker
  1. Scheid de eieren van elkaar en doe het eiwit in een aparte kom.
  2. Klop het eiwit stijf tot een vast geheel.
  3. Voeg hierna alle overige ingrdiënten behalve de boter en poedersuiker bij elkaar voor het beslag in een andere kom.
  4. Doe voorzichtig het opgeklopte eiwit bij het beslag en roer het voorzichtig door.
  5. Zet de pan op het vuur en laat een klontje boter in de pan smelten.
  6. Doe nu 2 soeplepels beslag in de pan.
  7. Laat het doorbakken tot de bovenkant droog is en draai hem om.
  8. Als je hem omgedraaid hebt, hak je de koek in kleine stukjes.
  9. Laat dit nog eventjes doorbakken voor een knapperig resultaat.
  10. Nu is hij klaar en kan het geserveerd worden. Doe er lekker veel poedersuiker overheen!

30 reacties op Recept: Kaiserschmarren

Ik vind het lekkerder met rozijnen erdoorheen :) Mijn moeder bakte de pannenkoeken meestal aan 1 kant en deed ze daarna dubbel in een schaal en dan nog een half uurtje in de oven bij 175 graden denk ik. dan blijven ze luchtiger.

Geef een reactie