Search
Close this search box.

Recept: Gevuld Stokbrood

Recept; gevuld stokbrood

Wanneer we horen dat we thuis gevuld stokbrood eten dan verschijnt er op elk gezicht een fikse glimlach. Dit is namelijk iets wat we allemaal erg lekker vinden. Afgelopen zondag was het weer zover; gevuld stokbrood stond op het menu. Ik hielp papa bij de bereiding en maakte gelijk foto’s voor jullie, dus hier volgt het recept.

Gevuld stokbrood recept

Recept; gevuld stokbrood

Gevuld stokbrood

Wil je een lekkere borrelhap op tafel zetten of een bijgerecht? Maak dan eens dit gevulde stokbrood met onder andere gehakt en spek. Super lekker en heel gemakkelijk om te maken. Succes gegarandeerd!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 stokbrood

Ingrediënten
  

  • 1 stokbrood (al afgebakken)
  • 500 gram half om half gehakt
  • 150 gram katenspek
  • 1 ei
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Verwarm voordat je begint de oven voor op 200 graden. Voeg het gehakt, de kruiden en het ei in een kom samen en kneed dit goed door elkaar.
  • Snijd daarna het stokbrood in de lengte open. Let er op dat je het stokbrood niet doorsnijd, maar dat het onderaan nog aan elkaar zit.
  • Vul het stokbrood met het gehakt wat je gemengd hebt met de kruiden. Verdeel al het gehakt goed over de gehele lengte van het stokbrood, zodat het gehakt overal even gaar wordt.
  • Rol een stuk aluminiumfolie uit over het aanrecht. Dit stuk aluminiumfolie is ongeveer 2,5 keer zo lang als het stokbrood zelf. Leg in het midden van de folie een aantal plakjes katenspek achter elkaar. Dan plaats je het stokbrood er bovenop en leg je de overige plakjes katenspek over de bovenkant van het stokbrood.
  • Dan sla je beide kanten van de folie naar binnen en pak je het stokbrood goed in. Nu kan het 45 minuten in een voorverwarmde oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Ook vinden wij het heel lekker om een kaassaus bij het gevulde stokbrood te serveren.

Recept; gevuld stokbrood

Recept; gevuld stokbrood

Na 45 minuten in de oven is het stokbrood klaar! Snijd het in 8 even grote stukken en serveer er een lekkere saus en salade bij. Zo heb je genoeg voor 4 personen. Eet smakelijk! Wat is bij jullie thuis een favoriet gerecht? Zou je dit ook maken?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

63 reacties

  1. Ziet er goed uit! Wat ik me meteen afvroeg toen ik las dat je het 45min in de oven doet; wordt het dan niet errug hard? Of wordt dat voorkomen door de aluminiumfolie?

    1. Door het spek en de aluminiumfolie blijft het stokbrood lekker knapperig.
      Je kunt hier gerust een stokbrood voor gebruiken wat al een dag oud is. Dat maakt het vaak nog lekkerder!
      Bedankt voor je reactie!

  2. Niet echt iets voor mij, aangezien ik vegetarier ben.. maar ik moest eigenlijk wel lachen, want dit deed me denken aan EpicMealTime (youtube) ‘and more baconstrips’ (over het stokbrood dan) :P Het zal best lekker zijn :P

  3. dit kan je bij ons ook bij de slager kopen…ik denk dat ik weet waar ze het recept vandaan hebben haha ze hebben ook een variatie met brie erover.

  4. Heerlijk, ik snijd het afbakstokbrood in en hol het uit. Dan bak ik gehakt rul met kruiden, paprika champignons etc. Dat doe ik in het brood, daarover plakjes bacon en geraspte kaas. 10 min in de oven en serveren met satesaus en uitgebakken uitjes hmmm

  5. Voordat je het gehakt erin legt moet de stokbrood dan al gebakken zijn
    Hoe zit dat?
    Want als dat zo is hoe het er staat dan word de stokbrood erg hard na 45 min

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *