Lange vs. korte nagels | By Aranka - een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist!
Lange vs. korte nagels
Geplaatst op 25 januari 2012 in Nagels, Vraag

Als jullie mijn blog al een tijdje volgen weten jullie vast dat ik iets anders doe met mijn nagels. Ze zijn namelijk niet meer lang lang. Nog wel lang maar niet meer lang van wat je denkt, wow! Hoe kom ik toch ineens aan deze omslag? Ik gruwel nu zelfs als ik dit artikel aan het typen ben en de foto’s erin plak van mezelf met ontzettend lange nagels, hoe heb ik dat nou ooit kunnen doen? Ik vind het zelfs ordinair staan!

Het mag duidelijk wezen dat ik trots ben op mijn nagels en ze ook een paar keer in de week met liefde lak en er dan weer een kunstwerkje van probeer te maken, maar ik hou het nu wel bij ‘korte’ nagels. Hoe ik ooit van die lange nagels heb kunnen dragen, ik vind het gewoon niet netjes. Ik kreeg altijd ontzettend veel complimentjes erover. Maar nu vraag ik me toch af waarom. Korte nagels staan zo veel eleganter en netter.

Misschien is korte nagels niet het goede woord, maar half lang misschien een beter woord. Hier heb ik de perfecte lengte voor mijn doen, net iets over mijn vingertoppen heen en een beetje rond afgevijld. Perfecto!

En dit is nu voor mij de lengte dat er weer een stuk vanaf mag, dit is echt max nu voor mij. Maar hebben jullie dat ook? Dat je de ene kleur nagellak veel mooier vind staan bij korte nagels en de andere kleur weer veel mooier vind staan bij lange nagels?

En dan nu, zoals je hebt kunnen zien … mijn gruwel lange nagels. Dit is nog niet eens zo een hele tijd geleden. Dit was nog in de zomer. Ik ben gezegend met hele sterke nagels dus ze breken ook niet zo snel af dus ze blijven maar door groeien. maar mijn nagels zijn ook nog eens heel erg dun dus als ze lang zijn vind ik het gewoon echt niet mooi…

En lange nagels hebben is ook echt totaal niet handig. Typen gaat niet al te makkelijk, je telefoon bedienen is ook niet altijd even handig omdat je grote duim nagel er altijd voor zit. Het werk wat ik bij de Albert Heijn doe gaat ook echt niet makkelijk, denk aan een touch screen bedienen en geld uit de bakjes schuiven gaat ook niet makkelijk met lange nagels. Oh en ik vergeet het meest irritante, het omhoog trekken van mijn legging, dat gaat je echt niet lukken met lange nagels.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden! Korte, half lange of helemaal lange nagels? Deel je ervaringen in de comments ik ben erg benieuwd!
45 reacties op “Lange vs. korte nagels”  25 januari 2012

  korte nagels, hands down ;)


  Raab

  25 januari 2012

  jouw lange nagels waren echt sooo pretty  25 januari 2012

  Korte nagels vind ik het mooiste staan :D x


  stef

  25 januari 2012

  ik heb korte voor me werk vind t allemaal goed staan die lange helemaal dat dat echt is johh mooi  25 januari 2012

  die pink ribbon nagellengte is PERFECT!


  maudy

  25 januari 2012

  Die bovenste foto is perfect! Welke kleur is dat?


  25 januari 2012

  Pelican Grey van China Glaze, wel zonder glitters want dat is een INM topcoat :)  25 januari 2012

  Half lang! Kort is beter dan lang, maar een beetje lengte vind ik wel heel elegant.  25 januari 2012

  Ik vind halflang het mooist, maar heb zelf vaak lange nagels net als jij had. Ik vind het eigenlijk dus ook helemaal niet zo mooi, maar mijn nagels groeien zo snel dat ik anders om de paar dagen moet snoeien en meestal lukt dat dus niet..  25 januari 2012

  Ik denk dat het ook eraan ligt hoe lang je nagelbed is. Jij hebt, zoals ik het zie, al een vrij lang nagelbed. Als je dan daarbuiten ook nog een wat langere lengte laat groeien worden ze extreem.
  Ik heb zelf niet de meest lange nagelbedden, dus ik moet mijn lengte verkrijgen door ze daarbuiten langer te hebben. Maar heb er eigenlijk ook nog nooit problemen mee gehad, qua typen ofzo.


  lieke

  25 januari 2012

  Ik laat mijn nagels altijd een paar millimeter er bovenuit groeien, en dan vijl ik ze weer kort.
  Ik vind bij jou de halflange nagels het mooist staan, maar dat komt denk ik oom omdat jij een vrij lang nagelbed heb, waardoor ze al best lang zijn :)  25 januari 2012

  Ik vind halflange nagels over het algemeen het mooist, echt lang vind ik er gewoon onhandig en soms zelfs een beetje ordinair uitzien.  25 januari 2012

  vind de korte(re) nagels je zo veel mooier staan! Lange nagels vind ik eignelijk nooit echt mooi. zelf houd ik ze ook altijd kort/half lang  25 januari 2012

  Half lang vind ik het mooiste staan;D  25 januari 2012

  Ik heb korte nagels. Maar dat komt ook alleen maar doordat ze snel afbreken, vooral met paardrijden! En ik heb bovendien hele lelijke nagels, van die ronde. Ik vind jouw nagels zo mooi, maar als ik ze net zo lang heb als jij ze kort heb, zijn mijn nagels nog zo rond. Jammer!


  Maartje

  25 januari 2012

  Ik vind de lengte van jouw nagels op de 1e 2 foto’s het mooist! Ik hou niet van nagels, inderdaad een beetje ordinair en het lijkt me ook onhandig met typen e.d.
  Zelf heb ik helaas hele slappe nagels, zou ze graag iets langer willen, maar ze breken gewoon ontzettend snel af helaas.  25 januari 2012

  De lengte die je nu hebt vind ik het mooist. Perfecte lengte! Ik heb helaas erg korte nageltjes en door het werk wordt het er niet mooier op.  25 januari 2012

  Ik vind het allebei wel wat hebben eigenlijk! Ik kan niet kiezen haha.  25 januari 2012

  Half lange nagels for sure!


  Sanne

  25 januari 2012

  Vroeger had ik altijd lange nagels, ik vond het altijd een ramp als ze weer moesten worden geknipt.
  Maar nu ik werk vind ik het veel handiger om wat kortere nagels te hebben, ik werk met schoonmaakmiddelen waardoor mijn nagels vaak week worden.
  Als ik dan met lange nagels werk, breken ze lelijk af en heb ik een lelijke stulpje.
  Nu werk ik met half-lange nagels en ze breken niet af :)  25 januari 2012

  Ik moet korte nagels hebben, want ik speel gitaar ;).  25 januari 2012

  Ik vind je korte nagels veel beter!!
  xx


  Elien

  25 januari 2012

  kort is mooier!  25 januari 2012

  Dan ga ik voor halflang! Ik vind helemaal kort niet mooi en lang niet praktisch + dat het vaak ook sneller vies is onder de nagels


  Pauline

  25 januari 2012

  Ik vind de lengte die je nu hebt prachtig! Je bent terecht trots! Ik wou dat ik ze zo lang kreeg ;)  25 januari 2012

  Eerlijk? Ik zie ook liever korte nagels dan ‘klauwen’ ^^ Hoe ze er nu uitzien is echt mooi!  25 januari 2012

  Ik vind de lengte op de bovenste foto echt perfect! Hoe verzorg jij je nagelriemen trouwens? Die zien er echt prachtig uit!
  Zelf had ik vroeger ook hele lange nagels (nét iets korter dan die van jou) maar zijn ze nu ook vaak kort/halflang. Alleen verwaarloos ik ze de laatste weken een beetje en zien ze er nu niet meer mooi uit.  25 januari 2012

  Ik vind half-lange nagels nu het mooist. Zoals je ongeveer op de eerste drie foto’s hebt, perfect gewoon! Ik heb de mijne ook extreem lang gehad, wat ik zelf ordinair ben gaan vinden. Helemaal kort vind ik ook niet echt mooi, ze moeten wel een beetje uitsteken.  25 januari 2012

  Ik vind de korte nagels ook beter :) (Hoe kun je trouwens met lange nagels je billen afvegen? Heb ik altijd al willen weten… xD)


  Inge

  25 januari 2012

  persoonlijk zeg ik kort!  25 januari 2012

  Halflange vind ik het mooist, als het te lang wordt vind ik het een beetje ordinair, maar dat is mijn persoonlijke mening :). Prachtige fotos trouwens, en hele mooie kunstwerkjes op je nagels, die had ik nog niet gezien :).


  Snoepje

  25 januari 2012

  Oeh!!! wat een leuk artikel,

  mijn mening: met pink ribbon is heel netjes, maar de lengte van de roze nagels met de lakjes van essence is ook heeeeeeeeeel mooi


  Yvonne

  26 januari 2012

  Ik vind persoonlijk halflange nagels het mooist, ik houd net zo als jij niet van die lange nagels omdat dat onhandig werkt. Maar ik ben wel altijd bezig met nail art dus, ik heb zelf halflange nagels :D


  Jessica

  26 januari 2012

  De korte of halflange vind ik perfect qua lengte.
  Je lange nagels zoals op de laatste foto heb ik altijd eng gevonden; niet lelijk maar eng. :)


  Tessa

  26 januari 2012

  Kort vind ik beter. Lang is onhandig en is net een heks haha.


  Ardine

  26 januari 2012

  Die pink ribbon is leuk!  26 januari 2012

  Ik vind lange nagels ook ontzettend mooi bij je hoor! maar ik denk dat ik halflange toch wel het mooist vind.  26 januari 2012

  korte nagels : )  27 januari 2012

  Ik ga nu liever voor kortere nagels. Zo lang hoeft van mij niet zo.
  Kortere nagels vind ik wat verzorgder, ofzo.  28 januari 2012

  Ik denk dat ik half lange nagels mooier vind, zoals je zegt is het praktischer maar ik vind het er ook verzorgder uit zien!  1 februari 2012

  Ik vind de eerste twee lengtes het mooist!


  Marie-José

  1 februari 2012

  Hoi Aranka,

  Ik heb je website eventjes niet meer gevolgd maar was altijd jaloers op jouw mooie lange nagels. En dat die van nature zo sterk zijn dat ze zo groeien. Ik vind het echt wel een beetje jammer dat je ze nu zo kort draagt. Lang ordinair? Ik persoonlijk vind van niet als je je nagels mooi verzorgd en gelakt hebt. Maar natuurlijk moet je vooral doen wat voor jou fijn voelt en het meest praktisch is!

  Groetjes, Marie-José


  1 februari 2012

  Ik ben er eigenlijk nog niet helemaal uit, ik vind ze lang en kort wel heel erg mooi maar kort is gewoon een stuk praktischer, voor de zomer vind ik lange nagels met een fel kleurtje wel gaaf!

  Marie-José

  3 februari 2012

  Dan kan ik niet wachten tot het weer zomer is! ;-)  22 maart 2013

  Korte nagels zijn zoo mooi!
  De lange nagels zijn niet agly maar een beetje onverzorgd.


Laat een reactie achter

© 2015 By Aranka – een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist! - Alle rechten voorbehouden.
Design & Development by Eunoia Studio