Je gezicht reinigen met een face wash | By Aranka - een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist!
Je gezicht reinigen met een face wash
Geplaatst op 7 augustus 2012 in Huidverzorging, Tips

Als ik op mijn gevoel af ga, denk ik dat face wash een product is dat nog niet veel mensen gebruiken. Ik moet toegeven dat ik het zelf ook nog niet zo lang gebruik. Ik vond het eigenlijk maar een onzinnig product. Maar sinds een half jaar gebruik ik iedere dag face wash onder de douche en ik kan echt niet meer zonder. Het klinkt misschien gek, maar mijn huid is er enorm van opgeknapt. Ik heb bijna geen last meer van van een vette huid of oneffenheden.

Laten we bij het begin beginnen, wat is een face wash eigenlijk? Een face wash is een zeep die bedoeld is om je gezicht grondig te reinigen. In een face wash zit vaak een tonic, gel of lotion die zorgt dat je gezicht goed schoon wordt. Ik gebruik een face wash ’s ochtends onder de douche. Ik merk dan vaak dat ik er nog veel make-up resten mee verwijder, terwijl ik de avond ervoor mijn gezicht goed heb gereinigd. Doordat een face wash je gezicht schoonmaakt haalt het ook onzuiverheden weg. Dat is altijd mooi meegenomen! En omdat je je gezicht elke dag goed schoonmaakt met een face wash zorg je ervoor dat de poriën schoon blijven en dat er geen puistjes en mee-eters ontstaan.

Hoe gebruik je nu eigenlijk een face wash? Het is eigenlijk heel simpel: je maakt je gezicht goed nat en doet een beetje face wash op je handen, washandje of een speciaal gezichtsborsteltje (deze gebruik ik altijd onder de douche). Nu was je hiermee grondig je gezicht. Je gaat merken dat het gaat schuimen, boen nog eventjes lekker door. Als ik mijn gezicht was het het borsteltje, merk ik ook dat mijn gezicht direct een scrubbeurt krijgt. Als je klaar bent spoel je je gezicht weer af met water.

Face wash is er in veel soorten en matenZo heb je face wash in vloeibare en vaste vorm. De vloeibare varianten kunnen weer verschillen doordat de ene face wash gel-achtig is, de andere is een mousse en de volgende voelt weer anders aan. Kijk dus goed welke het beste bij jou past. Dan heb je nog vaste face wash in de vorm van een zeep, bijvoorbeeld die op de foto van Lush. Deze is speciaal gemaakt voor een vette huid. Zo’n zeep is door de vaste vorm wat lastiger in gebruik, maar die van Lush werkt wel ontzettend goed!

Na het gebruik van een face wash kan je gezicht iets trekkerig aanvoelen. Je gebruikt natuurlijk wel een zeep en dat droogt je huid een beetje uit. Gebruik daarom na het reinigen van je gezicht een lekkere dagcrème die jij prettig vindt. Ik kan in ieder geval niet meer zonder face wash, het doet zoveel goeds voor mijn gezicht! Sinds ik het gebruik heb ik gewoon geen last meer van een vette huid, terwijl het er eerst bijna vanaf droop. Ik kan het ook meteen merken als ik geen face wash heb gebruikt. Dan voelt mijn gezicht meteen weer vettig aan.

Gebruik je nog geen face wash? Ik raad het je zeker aan om een keer te proberen en voel het verschil!
17 reacties op “Je gezicht reinigen met een face wash”  7 augustus 2012

  Ik vind facewash echt het allerfijnst. Ik heb het gevoel dat dit echt góed mijn gezicht schoonmaakt. Het voelt ook heel schoon. Met bijv. gezichtsmelk vind ik het nog vies aanvoelen haha! :)  7 augustus 2012

  Wat een handig artikel, ik heb er volgens mij eentje in de kast liggen maar gebruik hem niet (shame on me haha). Ik denk dat ik ‘m beter toch wel kan gebruiken! ^^  7 augustus 2012

  Handig artikel! Ik gebruik het eigenlijk nooit, maar dat moet ik toch wel gaan doen :)  7 augustus 2012

  ’s ochtends gebruik ik vaak een facewash heerlijk makkelijk. Ik heb er zelf een van Decubal die geweldig is voor de gevoelige huid.  7 augustus 2012

  Ik gebruik een gel van nivea en ik merk echt een verschil bij mijn vette huid :)  7 augustus 2012

  Klinkt goed! Ik gebruikte er een van L’oreal, maar daar reageerde mijn huid niet goed op! Ik wil nu die van dr. van der Hoog proberen :)  7 augustus 2012

  Ik gebruik het niet, maar het klinkt wel fijn! En ik kom weer even vervelend doen over je spelling (ook al is het deze keer een tikfoutje denk ik): in de allerlaatste zin/vraag staat ‘face wah’ ^^


  7 augustus 2012

  Oeps, foutje! Ik heb het meteen aangepast!  7 augustus 2012

  I love face wash .. ik gebruik die van Clarins :) Super fijn is die! :)  7 augustus 2012

  Face wash is een erg fijn product!  7 augustus 2012

  Ik gebruik het sporadisch eens. Niet zo’n fan van dat trekkerig gevoel  7 augustus 2012

  Handig artikel. Maar is het niet de bedoeling dat er in een facewash geen zeep zit. Anders kun je net zo goed zeep gebruiken, maar dat droogt je huid uit.  7 augustus 2012

  Handig! Ik gebruik het zelf niet maar ik denk dat ik er één zal kopen!  7 augustus 2012

  Ik gebruikte vroeger altijd een face wash, maar nu een reinigingsmelk. Weet eigenlijk niet wat beter is, haha.  7 augustus 2012

  Heerlijk ja, ik gebruik het regelmatig  8 augustus 2012

  handig om te weten, ik gebruik zelf een face wash van Etos eigenmerk  8 augustus 2012

  Ik zoek nog een fijne face wash eigenlijk! het lijkt me best fijn om te gebruiken.


Laat een reactie achter

© 2015 By Aranka – een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist! - Alle rechten voorbehouden.
Design & Development by Eunoia Studio