Favoriet toetje: Macaroni in melk | By Aranka - een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist!
Favoriet toetje: Macaroni in melk
Geplaatst op 5 januari 2013 in Food, How To

Gisteren postte ik een foto op Twitter en op Facebook van mijn toetje die avond. Namelijk macaroni pijpjes gekookt in melk. Veel mensen vroegen af wat dit was. Sommigen dachten zelfs dat het macaroni met kaas was en en dan suiker over heen. Nee het is heel simpel macaroni gekookt in de melk en dit in laten trekken. Een zelfbedacht recept van mijn moeder en het is echt heerlijk!

Wat heb je nodig?

 • Goedkope melk
 • De allergoedkoopste macaroni
 • Basterd suiker of gewone suiker
Dat is alles wat je nodig hebt, het is dus echt heel simpel te maken en iedereen heeft dit denk ik wel in huis. Let wel op dat je dit echt met macaroni pijpjes van de euroshopper of lidl doet want met duurdere pijpjes van Honig of dat soort merken wordt het niet zo lekker.

Vul het steelpannen voor 2/3 met melk en voeg hier de macaroni pijpjes aan te. Je moet zelf maar inschatten hoeveel je nodig hebt, wat in dit pannetje zit is genoeg voor 3 personen. Nu moet het melk gaan koken en de melk in de macaroni gaan trekken. Na het koken laat je het nog een half uur zachtjes opstaan. Als het melk ingetrokken en verdampt is voeg je weer een klein beetje melk toe. Kijk er dus  niet raar van op als je hele pak melk ineens leeg is.

Als de pijpje mooi groot en zacht zijn geworden is het klaar. Let wel op dat je ze lang in de melk hebt staan koken op een laag vuurtje zodat er geen ‘pasta’ smaak aan zit. Voeg als er geen melk meer in zit nog een beetje aan toe voor het pap effect.

En dan is het klaar om op te eten, ik doe er altijd nog een beetje suiker overheen om het iets zoeter te maken. En werkelijk waar het is echt goddelijk, je kunt het vergelijken met rijstepap, alleen dan net iets anders (ik vind dit lekkerder)!

Het is dus heel erg makkelijk en iedereen vindt het echt heerlijk die bij ons komt eten. Ik ben benieuwd of jullie hier wel eens van hebben gehoord of dit misschien een keer gaan namaken! Je moet het echt een keer proberen want het is echt geweldig, je weet niet wat je mist!

Tags: ,98 reacties op “Favoriet toetje: Macaroni in melk”  4 maart 2012

  Ik heb hier nog nooit van gehoord en vind het een aparte combinatie, maar dat betekend niet dat het niet lekker kan zijn ;)  4 maart 2012

  Ohh bah nee, ik weet nu al dat ik dit niet lekker ga vinden haha….

  Debora

  4 maart 2012

  haha dat heb ik ook !

  Lotte

  5 januari 2013

  Dat weet je niet als je het nog nooit hebt geprobeerd ;)  4 maart 2012

  Aparte combinatie, ik ben al niet zo gek op macaroni dus ik denk niet dat ik dit heel lekker ga vinden!

  Liefs


  4 maart 2012

  Het smaakt totaal niet naar macaroni door de melk ;)  4 maart 2012

  Leuk weer een keer een recept maar het is niet mijn ding, haha  4 maart 2012

  Helemaal niks voor mij! Ik hou al niet van rijstepap, maar dit lijkt me ook echt niet lekker!
  Doe maar maar gewone macaroni met tomatensaus haha! :P  4 maart 2012

  hmm nee ik denk niet dat het wat voor mij is.


  Leonie

  4 maart 2012

  Ah, het is net dikke riest :P Precies hetzelfde maar dan met rijst, en een klontje boter in het midden :) vond ik altijd zoooo lekker!


  6 januari 2013

  Dikke riest mit brun suuker? :P


  11 januari 2013

  Haha!! :D

  Dikke riest mit brun suuker, jaaaa!  4 maart 2012

  Ik denk niet dat ik dit lekker zal vinden ^^


  stef

  4 maart 2012

  nou eerst dacht ik huh maar ziet er eigenlijk best lekker uit ja!!!  4 maart 2012

  Bijzonder… Het ziet er best lekker uit, maar wel heel vullend als je al een flinke maaltijd op hebt! Misschien ga ik het eens proberen als zoete lunch, haha.  4 maart 2012

  Apart, ik kende het nog niet! Maar het klinkt lekker, misschien wel eens proberen ;-)  4 maart 2012

  Ziet er best wel lekker uit! :)


  Jenny

  4 maart 2012

  Hmmm, ben het nu aan het maken!! Alleen ik doe het met honig macaroni, euroshopper hadden we niet ); laat je weten hoe ik het vind!!


  4 maart 2012

  Ik ben erg benieuwd, laat me me weten wat je ervan vond?  4 maart 2012

  Wat apart zeg! Ik ben toch wel benieuwd eigenlijk.  4 maart 2012

  Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord!  4 maart 2012

  Ik weet niet wat ik hiervan moet verwachten, haha. Ik zou het wel een keer willen proberen. :)  4 maart 2012

  Ik vind deze combinatie met rijst wel erg lekker, dus ik denk dat ik dit ook wel lust! Ik ga het eens proberen!  4 maart 2012

  Ik heb hier echt nog nooit van gehoord. Ik houd niet zo van melk, denk dus niet dat ik dit ga proberen


  Souhailla

  4 maart 2012

  Ik doe dit ook altijd maar dan zonder suiker en een andere soort macaroni (kleine bolletjes)  4 maart 2012

  Ohw lijkt me echt lekker! Ga het ook x proberen :)  4 maart 2012

  Oh, dit lijkt me lekker! Even kijken of ik het in huis heb, dan ga ik het straks even maken haha! Het is trouwens ‘de melk’, niet ‘het melk’.  4 maart 2012

  Wat apart! Ik ben wel nieuwsgierig :)  4 maart 2012

  Het ziet er heel erg lekker uit!
  ben erg benieuwd, ga het zeker eens proberen!xxxxx


  Romy

  4 maart 2012

  Hmm, ik vind warme melk niet lekker en ik hou niet zo van macaroni, helemaal niet als het glibbert. Denk dus niet dat dit een recept voor mij is, haha.  4 maart 2012

  Ik denk dat ik dit eens ga proberen! Liever houdbare melk dan verse?


  4 maart 2012

  Maakt niet uit, wij vinden het zonde van de verse melk, haha!


  Mick van de Wiel

  4 maart 2012

  Bij ons noemen ze dit ‘pietenpap’ ;). Haha


  Carolien

  4 maart 2012

  Oh dit ga ik zo even maken, lijkt me een simpel maar lekker toetje!  4 maart 2012

  Mijn moeder maakt dit ook, maar dan met rijst :)

  Lise

  5 januari 2013

  Ik ken het ook alleen met rijst! Mijn opa maakte dat vroeger altijd, ‘vroeger’ toen er echt geen geld was werd de gekookte rijst bewaard en werd en pap van gekookt. Zelfde idee, gekookte rijst met melk in laten koken, tot een dikke pap. Heerlijk met een klontje boter en wat suiker!  4 maart 2012

  Ik ben onder de indruk! Heel apart, en daar hou ik van !
  Heel erg leuk om dit te lezen ! :)


  Raab

  4 maart 2012

  OH LEKKERRRR HAHA BEDANKT VOOR DE TIP :D  4 maart 2012

  Ga ik eens proberen :D x


  xx.Yvonne

  4 maart 2012

  he, wat grappig. Wij maken dit ook altijd alleen dan niet met macaroni maar met rijst en gewoon als hoofdmaaltijd en niet als toetje (al zou dat ook kunnen als je minder opschept:P) Errug lekker! Ik ben er echt fan van en het is ook zo lekker snel en simpel te maken!
  Ga deze versie ook eens een keertje proberen :) Bedankt voor het delen van het recept!
  xx.


  Anouk

  5 maart 2012

  Met die bastard suiker er overheen ziet het er best lekker uit!
  Maar ik lust geen melk en geen macaroni.. dus denk niet dat het een groot succes is haha


  Margreet

  6 maart 2012

  Mijn nichtjes aten dit vroeger ook wel eens. Ze noemen dit altijd tovermacaroni :)


  Helmie

  18 maart 2012

  Dank je wel voor het recept had er zon trek in
  ! Het is trouwens niet door je mams bedacht :) is een
  Heel oud Hollands recept wij aten het vroeger al en mijn moeder toen Ze klein was ook


  Kim

  30 april 2012

  Wij voegen er na het koken wat puddingpoeder bij.
  Dan heb je macaronipap. Superlekker!


  Hannelore

  25 oktober 2012

  Bij mijn man aten ze dat ook altijd al thuis. Ik heb het recept van mijn schoonmoeder gekregen. Bij ons werd het Piepjes genoemd. Alleen eten wij het als hoofdmaaltijd en niet als toetje. Verder doen wij er geen bruine suiker meer overheen want bij ons word gelijk wat suiker mee gekookt en wij doen er vanillestaafjes in zodat het een lekkere vanillesmaak krijgt. Als je i.p.v. suiker vloeibare zoetstof neemt heeft het ook wat minder kalorieën en het is net zo lekker. Voor ons is en blijft het een traktatie.  29 december 2012

  jawel lekker :) mijn mama maakte het ook altijd, maar wist niet meer hoe het moest, en kan het haar spijtig genoeg niet meer vragen :'( . dus kga het zeker nog eens proberen met dit recept :)  5 januari 2013

  Ziet er wel apart uit, maar ik vind melk verschrikkelijk haha  5 januari 2013

  Hm, mijn eerste gevoel is: IEW. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan warme (of lauwe, eigenlijk alle temperaturen behalve écht koud) melk.. maar ergens ben ik ook wel weer benieuwd, zo met die suiker enzo… Maar of ik het ga maken… nee :P.


  Ju.

  5 januari 2013

  Had je dit recept niet al eens eerder op je site gezet? Ik dacht dit namelijk al eerder gelezen te hebben hier :)  5 januari 2013

  Volgens mij is dit een oud artikel,, klopt dat??? Aan de comments te zien wel.. Zat al zo raar de kijken. Nou ondanks dit… leuk artikel alleen helemaaaaal niks voor mij. Moet wel zeggen dat ik het nog niet heb geproefd, dus eigenlijk mag je dan niks zeggen. Dus… KOM MAAR OP. :)  5 januari 2013

  Het ziet er raar uit, ik moet zeggen ik hou niet van melk dus deze sla ik over.
  Wel schitterende potten waar je alles in hebt zitten!


  gxxxxx

  5 januari 2013

  dit recept bestaat al heel lang. mijn oma at dit al toen ze klein was


  onelifecanmakeachange

  5 januari 2013

  ik vind het een rare combinatie haha. toch lijkt het me niet mega vies.  5 januari 2013

  Ik durf het niet aan.. Geen idee waarom. ;o  5 januari 2013

  Ik dacht eerst: Yikes. Maar ik ga het och eens proberen! Kan me er wel iets bij voorstellen dat het lekker zal smaken!!

  Even snuffelen of ik nog goedkope macaroni in de kast heb staan. De basterdsuiker en Euroshopper melk heb ik wel in ieder geval :).

  Bedankt voor het makkelijke recept Aranka. Hihi, I love makkelijke recepten!  5 januari 2013

  Ben wel benieuwd


  Sanne

  5 januari 2013

  Een interessant recept! Ik wil je wel even de tip geven om goed op je spelling te letten, er staat heel veel fouten in. ‘de/het melk’ ‘de/het pijpje(s)’ Dit leest erg ongemakkelijk.  5 januari 2013

  Ik heb dit recept al eerder voorbij zien komen, maar ik heb me er nog niet aan gewaagd. Iets in mijn hoofd schreeuwt dat het een heel erg vieze combinatie is, haha. Maar dat slaat eigenlijk nergens op, dus wie weet ga ik het binnenkort eens proberen! Kan niet blijven roepen dat het vies is, zonder het ooit geprobeerd te hebben. Is dit trouwens een re-post? Ik zie comments uit maart vorig jaar voorbij komen…  5 januari 2013

  Best apart, maar het lijkt me wel lekker eigenlijk! Volgens mij heb ik dit ook al wel eens gezien met rijst en dan een iets andere variant, met boter en suiker geloof ik.  5 januari 2013

  Klinkt erg apart, maar ook erg lekker. Ben benieuwd hoe het smaakt, dus ga het zeker een keertje maken.  5 januari 2013

  ik heb dit nog nooit eerder ergens anders gezien :D wel apart!  5 januari 2013

  Ik denk dat ik dit heel lekker ga vinden, ga het eens proberen :)  5 januari 2013

  wat grappig, ben nu echt heel benieuwd hoe het smaakt!


  anne

  5 januari 2013

  een beetje suiker? haha :-)  5 januari 2013

  Klinkt als een variant op rijstepap. Is ’t proberen waard :)


  Marielle

  5 januari 2013

  Dit is toch al een oud artikel? Staan ook nog reacties bij van 4 maart 2012…  5 januari 2013

  Volgens mij heb ik hier wel eens eerder wat over gelezen bij jou,Wel apart!  5 januari 2013

  Ok, dit ziet er mega lekker uit!  5 januari 2013

  Dit kende ik nog niet, ziet er lekker uit :D x  5 januari 2013

  Het klinkt echt heel erg smerig haha, maar ziet er toch wel erg lekker uit!!  5 januari 2013

  Stiekem klinkt het heel erg smerig, maar het lijkt mij eigenlijk wel lekker! Ik denk eigenlijk dat het wel lekker zoet kan zijn, maar of ik het echt lekker vind is de grote vraag. Lol.


  selma

  6 januari 2013

  dit lijkt me erg lekker  6 januari 2013

  Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt haha! Zelf vind ik rijstepap ook erg lekker


  samiya

  6 januari 2013

  Ik eet dit altijd als ik ziek ben. Rijst in melk of macaroni in melk. Ik voeg wel zout toe en geen suiker. En ik kook het eerst in water en dan al het water eruit en wat melk toevoegen.  6 januari 2013

  Het klinkt echt lekker, ik ben dol op pasta. :)


  Anna

  6 januari 2013

  Dit ga ik niet proberen, ik vind ’t er echt heel vies uit zien haha. Sowieso hou ik niet echt van macaroni en melk.  6 januari 2013

  Ik vind dit echt heel erg lekker!  6 januari 2013

  Oh ik ben echt gek op dessertrijst gekookt in melk met bruine suiker! Dit ga ik ook zeker een keer proberen! Bedankt voor de tip. Als ik het heb gehad, zal ik er zeker een review over schrijven! Suzanne.  6 januari 2013

  Met dit soort dingen denk ik altijd: bah dit zal ik niks vinden. Maar… ik ga het gewoon een keertje proberen! :D Why not? ^^  6 januari 2013

  Je hebt dit wel eens eerder gedeeld en ik heb het toen gemaakt, en inderdaad Arank! het is echt goddelijk! <3
  yummm nu heb ik er weer zin in hihi. xx  7 januari 2013

  Ieeeh, nee dit is niks voor mij. Haha, ik houd ook absoluut niet van macaroni of melk..


  Si

  8 januari 2013

  War grappig, dit is een werlbekende Marokkaanse maaltijd (zonder suiker dan). Ik laat meestal de macaroni niet verdampen, maar eet het gewoon met de melk erbij en een beetje zout en je hebt een heerlijk gerecht!  9 januari 2013

  Rare combinatie haha! Lijkt me wel leuk om een keer uit te proberen  11 januari 2013

  Smaakt het niet naar warme melk? *huiver*  12 januari 2013

  Na dit te lezen, ben ik macaroni gaan kopen. Vanavond probeer ik het uit!  15 januari 2013

  Ik ben hier nog steeds zo nieuwsgierig naar! Je hebt dit recept al eens eerder geplaatst toch? En ook toen dacht ik: “Oh moet ik proberen!” Toch snel maar eens doen, want nog steeds ben ik erg benieuwd naar de smaak ervan.


  Daphne

  22 januari 2014

  Mijn moeder maakte dit ook , lijkt me sterk dat ze dat van jou moeder geleerd heeft?! Wel lekker, ik maak het nog steeds…


  Marcel

  30 januari 2014

  Geen raar recept mijn moeder maakte dit 35 jaar terug al
  Goedkoop en het vult. Was in die tijd belangrijk
  En is het gewoon lekker


  karin

  28 maart 2014

  wij maken dit ook al jaren en het was bij ons een crisis maaltijd dan hadden de kids toch een wat warms naar binnen en het vulde goed, en ze vinden het nu nog steeds lekker


  Esmée

  13 april 2014

  Wat grappig! Dit ga ik een keertje uitproberen, ik ben gek op rijstepap én macaroni, dus zal dit ook vast lekker zijn! X


  Fred

  18 april 2014

  Hierna in een beboterde ovenschaal doen. Beschuit verkruimelen en mengen met suiker en kaneel en dat er overheen doen. Klontje boter erover en een kwartiertje in de oven.
  Maakte mijn moeder vroeger.
  Nog goddelijker…..!


  Lisette

  25 juli 2014

  Wel jammer dat de hoeveelheid macaronie er niet bijstaat, als je dan toch een receptje doorgeeft, schrijf er dan bij hoeveel melk, suiker en macaronie..
  Ik ga het wel eens proberen. Toch bedankt!


  Dorine

  9 september 2014

  Macaroni koken in melk met rozijnen. Daarna in ovenschaal met paneermeel en klontje boter. Heerlijk!  16 september 2014

  ik ken het en I love it JUMJUMJUM  26 november 2014

  wat grappig, ikzelf kook spagetti in melk, en doe er dan geruld rundergehakt doorheen…


  Christine

  11 december 2015

  Erg leuk om dit te lezen! Bij ons thuis heette dit ‘macaronipap’en mijn moeder deed er ook rozijnen door en dan een beetje witte suiker erover. Super lekker vind ik het !


  Unknown

  11 februari 2016

  Sorry hoor maar dit is niet zelfbedacht in de marokkaanse keuken koken ze dit zoooo vaak. Ze doen er ook zout in en roomboter. Dus nee niet zelfbedacht. Het heet fdawcj.


  lisse

  14 september 2016

  Mijn Oostenrijkse moeder maakte al begin jaren zestig een zoet macaronischoteltje uit het kookboek van Wannee. Daar staan veel bijna vergeten Hollandse klassiekers in.
  Ik maak het nog wel eens, mijn kinderen zijn er ook dol op en ik doe mijn broers een groot plezier met dit nagerecht. Alleen staat in ons recept dat er eieren bij moeten, is waarschijnlijk de luxere variant. Hoewel ik denk dat niet veel mensen de moeite nemen om alle reacties door te lezen, maar dan toch voor de doorzetter het volledige recept:
  1 liter volle melk laten koken (pan met dikke bodem en een metalen kookplaatje eronder)
  300-350 gram macaroni toevoegen.
  en niet vergeten: flinke snuf zout!
  2-3 eieren splitsen, het eiwit stijf slaan met een eetlepel suiker
  het eigeel schuimig roeren met drie lepels suiker.
  de macaroni ongeveer een half uur laten koken, na 25 minuten het eigeel met wat warme melk aanlengen en bij het macaronimengsel voegen. Het zal dan nog iets meer binden.
  De oven voorverwarmen op 180 graden en een ovenschaal invetten. Het eiwit door de macaroni scheppen en in de ovenschaal doen en wat vlokjes (gezouten) boter erop leggen. 20-30 minuten in de oven om een bruin korstje te krijgen.
  Serveren met bruine suiker en eventueel nog wat boter.


Laat een reactie achter

© 2015 By Aranka – een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist! - Alle rechten voorbehouden.
Design & Development by Eunoia Studio