Favoriet toetje: Macaroni in melk | By Aranka - een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist!
Favoriet toetje: Macaroni in melk
Geplaatst op 5 januari 2013 in Food, How To

Gisteren postte ik een foto op Twitter en op Facebook van mijn toetje die avond. Namelijk macaroni pijpjes gekookt in melk. Veel mensen vroegen af wat dit was. Sommigen dachten zelfs dat het macaroni met kaas was en en dan suiker over heen. Nee het is heel simpel macaroni gekookt in de melk en dit in laten trekken. Een zelfbedacht recept van mijn moeder en het is echt heerlijk!

Wat heb je nodig?

  • Goedkope melk
  • De allergoedkoopste macaroni
  • Basterd suiker of gewone suiker
Dat is alles wat je nodig hebt, het is dus echt heel simpel te maken en iedereen heeft dit denk ik wel in huis. Let wel op dat je dit echt met macaroni pijpjes van de euroshopper of lidl doet want met duurdere pijpjes van Honig of dat soort merken wordt het niet zo lekker.

Vul het steelpannen voor 2/3 met melk en voeg hier de macaroni pijpjes aan te. Je moet zelf maar inschatten hoeveel je nodig hebt, wat in dit pannetje zit is genoeg voor 3 personen. Nu moet het melk gaan koken en de melk in de macaroni gaan trekken. Na het koken laat je het nog een half uur zachtjes opstaan. Als het melk ingetrokken en verdampt is voeg je weer een klein beetje melk toe. Kijk er dus  niet raar van op als je hele pak melk ineens leeg is.

Als de pijpje mooi groot en zacht zijn geworden is het klaar. Let wel op dat je ze lang in de melk hebt staan koken op een laag vuurtje zodat er geen ‘pasta’ smaak aan zit. Voeg als er geen melk meer in zit nog een beetje aan toe voor het pap effect.

En dan is het klaar om op te eten, ik doe er altijd nog een beetje suiker overheen om het iets zoeter te maken. En werkelijk waar het is echt goddelijk, je kunt het vergelijken met rijstepap, alleen dan net iets anders (ik vind dit lekkerder)!

Het is dus heel erg makkelijk en iedereen vindt het echt heerlijk die bij ons komt eten. Ik ben benieuwd of jullie hier wel eens van hebben gehoord of dit misschien een keer gaan namaken! Je moet het echt een keer proberen want het is echt geweldig, je weet niet wat je mist!

Tags: ,



95 reacties op “Favoriet toetje: Macaroni in melk”



    4 maart 2012

    Ik heb hier nog nooit van gehoord en vind het een aparte combinatie, maar dat betekend niet dat het niet lekker kan zijn ;)



    4 maart 2012

    Ohh bah nee, ik weet nu al dat ik dit niet lekker ga vinden haha….

    Debora

    4 maart 2012

    haha dat heb ik ook !

    Lotte

    5 januari 2013

    Dat weet je niet als je het nog nooit hebt geprobeerd ;)



    4 maart 2012

    Aparte combinatie, ik ben al niet zo gek op macaroni dus ik denk niet dat ik dit heel lekker ga vinden!

    Liefs


    4 maart 2012

    Het smaakt totaal niet naar macaroni door de melk ;)



    4 maart 2012

    Leuk weer een keer een recept maar het is niet mijn ding, haha



    4 maart 2012

    Helemaal niks voor mij! Ik hou al niet van rijstepap, maar dit lijkt me ook echt niet lekker!
    Doe maar maar gewone macaroni met tomatensaus haha! :P



    4 maart 2012

    hmm nee ik denk niet dat het wat voor mij is.


    Leonie

    4 maart 2012

    Ah, het is net dikke riest :P Precies hetzelfde maar dan met rijst, en een klontje boter in het midden :) vond ik altijd zoooo lekker!


    6 januari 2013

    Dikke riest mit brun suuker? :P


    11 januari 2013

    Haha!! :D

    Dikke riest mit brun suuker, jaaaa!



    4 maart 2012

    Ik denk niet dat ik dit lekker zal vinden ^^


    stef

    4 maart 2012

    nou eerst dacht ik huh maar ziet er eigenlijk best lekker uit ja!!!



    4 maart 2012

    Bijzonder… Het ziet er best lekker uit, maar wel heel vullend als je al een flinke maaltijd op hebt! Misschien ga ik het eens proberen als zoete lunch, haha.



    4 maart 2012

    Apart, ik kende het nog niet! Maar het klinkt lekker, misschien wel eens proberen ;-)



    4 maart 2012

    Ziet er best wel lekker uit! :)


    Jenny

    4 maart 2012

    Hmmm, ben het nu aan het maken!! Alleen ik doe het met honig macaroni, euroshopper hadden we niet ); laat je weten hoe ik het vind!!


    4 maart 2012

    Ik ben erg benieuwd, laat me me weten wat je ervan vond?



    4 maart 2012

    Wat apart zeg! Ik ben toch wel benieuwd eigenlijk.



    4 maart 2012

    Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord!



    4 maart 2012

    Ik weet niet wat ik hiervan moet verwachten, haha. Ik zou het wel een keer willen proberen. :)



    4 maart 2012

    Ik vind deze combinatie met rijst wel erg lekker, dus ik denk dat ik dit ook wel lust! Ik ga het eens proberen!



    4 maart 2012

    Ik heb hier echt nog nooit van gehoord. Ik houd niet zo van melk, denk dus niet dat ik dit ga proberen


    Souhailla

    4 maart 2012

    Ik doe dit ook altijd maar dan zonder suiker en een andere soort macaroni (kleine bolletjes)



    4 maart 2012

    Ohw lijkt me echt lekker! Ga het ook x proberen :)



    4 maart 2012

    Oh, dit lijkt me lekker! Even kijken of ik het in huis heb, dan ga ik het straks even maken haha! Het is trouwens ‘de melk’, niet ‘het melk’.



    4 maart 2012

    Wat apart! Ik ben wel nieuwsgierig :)



    4 maart 2012

    Het ziet er heel erg lekker uit!
    ben erg benieuwd, ga het zeker eens proberen!xxxxx


    Romy

    4 maart 2012

    Hmm, ik vind warme melk niet lekker en ik hou niet zo van macaroni, helemaal niet als het glibbert. Denk dus niet dat dit een recept voor mij is, haha.



    4 maart 2012

    Ik denk dat ik dit eens ga proberen! Liever houdbare melk dan verse?


    4 maart 2012

    Maakt niet uit, wij vinden het zonde van de verse melk, haha!


    Mick van de Wiel

    4 maart 2012

    Bij ons noemen ze dit ‘pietenpap’ ;). Haha


    Carolien

    4 maart 2012

    Oh dit ga ik zo even maken, lijkt me een simpel maar lekker toetje!



    4 maart 2012

    Mijn moeder maakt dit ook, maar dan met rijst :)

    Lise

    5 januari 2013

    Ik ken het ook alleen met rijst! Mijn opa maakte dat vroeger altijd, ‘vroeger’ toen er echt geen geld was werd de gekookte rijst bewaard en werd en pap van gekookt. Zelfde idee, gekookte rijst met melk in laten koken, tot een dikke pap. Heerlijk met een klontje boter en wat suiker!



    4 maart 2012

    Ik ben onder de indruk! Heel apart, en daar hou ik van !
    Heel erg leuk om dit te lezen ! :)


    Raab

    4 maart 2012

    OH LEKKERRRR HAHA BEDANKT VOOR DE TIP :D



    4 maart 2012

    Ga ik eens proberen :D x


    xx.Yvonne

    4 maart 2012

    he, wat grappig. Wij maken dit ook altijd alleen dan niet met macaroni maar met rijst en gewoon als hoofdmaaltijd en niet als toetje (al zou dat ook kunnen als je minder opschept:P) Errug lekker! Ik ben er echt fan van en het is ook zo lekker snel en simpel te maken!
    Ga deze versie ook eens een keertje proberen :) Bedankt voor het delen van het recept!
    xx.


    Anouk

    5 maart 2012

    Met die bastard suiker er overheen ziet het er best lekker uit!
    Maar ik lust geen melk en geen macaroni.. dus denk niet dat het een groot succes is haha


    Margreet

    6 maart 2012

    Mijn nichtjes aten dit vroeger ook wel eens. Ze noemen dit altijd tovermacaroni :)


    Helmie

    18 maart 2012

    Dank je wel voor het recept had er zon trek in
    ! Het is trouwens niet door je mams bedacht :) is een
    Heel oud Hollands recept wij aten het vroeger al en mijn moeder toen Ze klein was ook


    Kim

    30 april 2012

    Wij voegen er na het koken wat puddingpoeder bij.
    Dan heb je macaronipap. Superlekker!


    Hannelore

    25 oktober 2012

    Bij mijn man aten ze dat ook altijd al thuis. Ik heb het recept van mijn schoonmoeder gekregen. Bij ons werd het Piepjes genoemd. Alleen eten wij het als hoofdmaaltijd en niet als toetje. Verder doen wij er geen bruine suiker meer overheen want bij ons word gelijk wat suiker mee gekookt en wij doen er vanillestaafjes in zodat het een lekkere vanillesmaak krijgt. Als je i.p.v. suiker vloeibare zoetstof neemt heeft het ook wat minder kalorieën en het is net zo lekker. Voor ons is en blijft het een traktatie.



    29 december 2012

    jawel lekker :) mijn mama maakte het ook altijd, maar wist niet meer hoe het moest, en kan het haar spijtig genoeg niet meer vragen :'( . dus kga het zeker nog eens proberen met dit recept :)



    5 januari 2013

    Ziet er wel apart uit, maar ik vind melk verschrikkelijk haha



    5 januari 2013

    Hm, mijn eerste gevoel is: IEW. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan warme (of lauwe, eigenlijk alle temperaturen behalve écht koud) melk.. maar ergens ben ik ook wel weer benieuwd, zo met die suiker enzo… Maar of ik het ga maken… nee :P.


    Ju.

    5 januari 2013

    Had je dit recept niet al eens eerder op je site gezet? Ik dacht dit namelijk al eerder gelezen te hebben hier :)



    5 januari 2013

    Volgens mij is dit een oud artikel,, klopt dat??? Aan de comments te zien wel.. Zat al zo raar de kijken. Nou ondanks dit… leuk artikel alleen helemaaaaal niks voor mij. Moet wel zeggen dat ik het nog niet heb geproefd, dus eigenlijk mag je dan niks zeggen. Dus… KOM MAAR OP. :)



    5 januari 2013

    Het ziet er raar uit, ik moet zeggen ik hou niet van melk dus deze sla ik over.
    Wel schitterende potten waar je alles in hebt zitten!


    gxxxxx

    5 januari 2013

    dit recept bestaat al heel lang. mijn oma at dit al toen ze klein was


    onelifecanmakeachange

    5 januari 2013

    ik vind het een rare combinatie haha. toch lijkt het me niet mega vies.



    5 januari 2013

    Ik durf het niet aan.. Geen idee waarom. ;o



    5 januari 2013

    Ik dacht eerst: Yikes. Maar ik ga het och eens proberen! Kan me er wel iets bij voorstellen dat het lekker zal smaken!!

    Even snuffelen of ik nog goedkope macaroni in de kast heb staan. De basterdsuiker en Euroshopper melk heb ik wel in ieder geval :).

    Bedankt voor het makkelijke recept Aranka. Hihi, I love makkelijke recepten!



    5 januari 2013

    Ben wel benieuwd


    Sanne

    5 januari 2013

    Een interessant recept! Ik wil je wel even de tip geven om goed op je spelling te letten, er staat heel veel fouten in. ‘de/het melk’ ‘de/het pijpje(s)’ Dit leest erg ongemakkelijk.



    5 januari 2013

    Ik heb dit recept al eerder voorbij zien komen, maar ik heb me er nog niet aan gewaagd. Iets in mijn hoofd schreeuwt dat het een heel erg vieze combinatie is, haha. Maar dat slaat eigenlijk nergens op, dus wie weet ga ik het binnenkort eens proberen! Kan niet blijven roepen dat het vies is, zonder het ooit geprobeerd te hebben. Is dit trouwens een re-post? Ik zie comments uit maart vorig jaar voorbij komen…



    5 januari 2013

    Best apart, maar het lijkt me wel lekker eigenlijk! Volgens mij heb ik dit ook al wel eens gezien met rijst en dan een iets andere variant, met boter en suiker geloof ik.



    5 januari 2013

    Klinkt erg apart, maar ook erg lekker. Ben benieuwd hoe het smaakt, dus ga het zeker een keertje maken.



    5 januari 2013

    ik heb dit nog nooit eerder ergens anders gezien :D wel apart!



    5 januari 2013

    Ik denk dat ik dit heel lekker ga vinden, ga het eens proberen :)



    5 januari 2013

    wat grappig, ben nu echt heel benieuwd hoe het smaakt!


    anne

    5 januari 2013

    een beetje suiker? haha :-)



    5 januari 2013

    Klinkt als een variant op rijstepap. Is ‘t proberen waard :)


    Marielle

    5 januari 2013

    Dit is toch al een oud artikel? Staan ook nog reacties bij van 4 maart 2012…



    5 januari 2013

    Volgens mij heb ik hier wel eens eerder wat over gelezen bij jou,Wel apart!



    5 januari 2013

    Ok, dit ziet er mega lekker uit!



    5 januari 2013

    Dit kende ik nog niet, ziet er lekker uit :D x



    5 januari 2013

    Het klinkt echt heel erg smerig haha, maar ziet er toch wel erg lekker uit!!



    5 januari 2013

    Stiekem klinkt het heel erg smerig, maar het lijkt mij eigenlijk wel lekker! Ik denk eigenlijk dat het wel lekker zoet kan zijn, maar of ik het echt lekker vind is de grote vraag. Lol.


    selma

    6 januari 2013

    dit lijkt me erg lekker



    6 januari 2013

    Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt haha! Zelf vind ik rijstepap ook erg lekker


    samiya

    6 januari 2013

    Ik eet dit altijd als ik ziek ben. Rijst in melk of macaroni in melk. Ik voeg wel zout toe en geen suiker. En ik kook het eerst in water en dan al het water eruit en wat melk toevoegen.



    6 januari 2013

    Het klinkt echt lekker, ik ben dol op pasta. :)


    Anna

    6 januari 2013

    Dit ga ik niet proberen, ik vind ‘t er echt heel vies uit zien haha. Sowieso hou ik niet echt van macaroni en melk.



    6 januari 2013

    Ik vind dit echt heel erg lekker!



    6 januari 2013

    Oh ik ben echt gek op dessertrijst gekookt in melk met bruine suiker! Dit ga ik ook zeker een keer proberen! Bedankt voor de tip. Als ik het heb gehad, zal ik er zeker een review over schrijven! Suzanne.



    6 januari 2013

    Met dit soort dingen denk ik altijd: bah dit zal ik niks vinden. Maar… ik ga het gewoon een keertje proberen! :D Why not? ^^



    6 januari 2013

    Je hebt dit wel eens eerder gedeeld en ik heb het toen gemaakt, en inderdaad Arank! het is echt goddelijk! <3
    yummm nu heb ik er weer zin in hihi. xx



    7 januari 2013

    Ieeeh, nee dit is niks voor mij. Haha, ik houd ook absoluut niet van macaroni of melk..


    Si

    8 januari 2013

    War grappig, dit is een werlbekende Marokkaanse maaltijd (zonder suiker dan). Ik laat meestal de macaroni niet verdampen, maar eet het gewoon met de melk erbij en een beetje zout en je hebt een heerlijk gerecht!



    9 januari 2013

    Rare combinatie haha! Lijkt me wel leuk om een keer uit te proberen



    11 januari 2013

    Smaakt het niet naar warme melk? *huiver*



    12 januari 2013

    Na dit te lezen, ben ik macaroni gaan kopen. Vanavond probeer ik het uit!



    15 januari 2013

    Ik ben hier nog steeds zo nieuwsgierig naar! Je hebt dit recept al eens eerder geplaatst toch? En ook toen dacht ik: “Oh moet ik proberen!” Toch snel maar eens doen, want nog steeds ben ik erg benieuwd naar de smaak ervan.


    Daphne

    22 januari 2014

    Mijn moeder maakte dit ook , lijkt me sterk dat ze dat van jou moeder geleerd heeft?! Wel lekker, ik maak het nog steeds…


    Marcel

    30 januari 2014

    Geen raar recept mijn moeder maakte dit 35 jaar terug al
    Goedkoop en het vult. Was in die tijd belangrijk
    En is het gewoon lekker


    karin

    28 maart 2014

    wij maken dit ook al jaren en het was bij ons een crisis maaltijd dan hadden de kids toch een wat warms naar binnen en het vulde goed, en ze vinden het nu nog steeds lekker


    Esmée

    13 april 2014

    Wat grappig! Dit ga ik een keertje uitproberen, ik ben gek op rijstepap én macaroni, dus zal dit ook vast lekker zijn! X


    Fred

    18 april 2014

    Hierna in een beboterde ovenschaal doen. Beschuit verkruimelen en mengen met suiker en kaneel en dat er overheen doen. Klontje boter erover en een kwartiertje in de oven.
    Maakte mijn moeder vroeger.
    Nog goddelijker…..!


    Lisette

    25 juli 2014

    Wel jammer dat de hoeveelheid macaronie er niet bijstaat, als je dan toch een receptje doorgeeft, schrijf er dan bij hoeveel melk, suiker en macaronie..
    Ik ga het wel eens proberen. Toch bedankt!


    Dorine

    9 september 2014

    Macaroni koken in melk met rozijnen. Daarna in ovenschaal met paneermeel en klontje boter. Heerlijk!



    16 september 2014

    ik ken het en I love it JUMJUMJUM



    26 november 2014

    wat grappig, ikzelf kook spagetti in melk, en doe er dan geruld rundergehakt doorheen…


Laat een reactie achter

© 2014 By Aranka – een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist! - Alle rechten voorbehouden.
Design & Development by Eunoia Studio