25 apr 2012

Essence oogschaduw kwasten

Kwasten, iets wat onmisbaar is om je make-up mooi mee aan te brengen. Alleen kwasten zijn nou niet de meest goedkope producten die je waarschijnlijk in je stash hebt. Je hebt kwasten van de wat duurdere merken en dat ben je zo een paar tientjes per een kwast kwijt. Auch, dat doet echt pijn aan je banksaldo. Daarom gaan veel meiden voor een betaalbare variant, Zoeva. Alleen deze zijn niet in de winkel te koop en nog steeds niet voor iedereens budget weggelegd. Daarom review ik vandaag 3 kwasten van Essence die in de winkel te koop zijn voor een erg mooie prijs!

Essence kennen we natuurlijk allemaal, het budget merk van de Kruidvat met goede en leuke producten in het assortiment. Sinds een korte tijd hebben ze ook eigen kwasten in het assortiment. Een drie tal oogschaduw kwasten en nog twee kwasten voor het gezicht. Vandaag laat ik jullie de oogschaduw kwasten zien en vertel ik wat ik van de kwasten vind. Over deze kwasten heb ik al veel positieve verhalen gehoord dus ik ben heel benieuwd of het nou echt zo is.

De drie kwasten die ze in het assortiment hebben zijn een normale oogschaduw kwast, een pencil kwast (die ze de smokey eye kwast noemen) en een gel eyeliner kwast. Alle kwasten hebben een vrolijke en opvallende paarse kleur. Handige lange stokjes waarmee je ze goed kan vasthouden en ze zitten per stuk leuk verpakt in een verpakking.

Smokey eyes brush

Een smokey eye brush, of beter gezegd een pencil brush. Handig te gebruiken voor in je crease of voor in je binnenste ooghoek. Op de verpakking staat een leuk stappen plan hoe je makkelijk een smokey eye kan maken. Op de verpakking word genoemd dat je met deze kwast de kleuren kan blenden, dat kan ook prima maar daar gebruik ik het eigenlijk nooit voor maar echt voor een kleur in mijn crease aan te brengen.

Maar, bevalt de kwast? De kwast is echt opvallend zacht, wat ik zeker niet had verwacht omdat het duidelijk wel een synthetische plastic kwast is. Hij is vrij losjes in haren en ze zitten niet zo stijf op elkaar gedrukt zoals mijn pencil kwast van de Inglot. Hij neemt goed mijn oogschaduw op en voelt zacht aan op het ooglid als ik de oogschaduw aanbreng. De kwast geeft ook genoeg oogschaduw af om een goede gepigmenteerde look te maken. Ik ben echt blij verrast door dit product want deze kwast kost maar € 1,29 in plaats van een paar tientjes die mijn Inglot kwast heeft gekost. Mijn Inglot kwast is wel fijner, maar ik zou de volgende keer zeker voor deze gaan.

Eyeshadow brush

Onmisbaar in elke make-up collectie is een oogschaduw kwast, gooi alsjeblieft alle sponsapplicators weg en gebruik een oogschaduw kwast. Je zal merken dat het zoveel fijner is en makkelijker in gebruik. Gebruik een oogschaduw kwast voor het precies opmaken van de ogen.

De paarse kleur zit er op het eerste gezicht al ontzettend leuk uit en de kwast heeft een handige lange steel om hem vast te kunnen houden. Helaas ben ik over de oogschaduw kwast iets minder te spreken, ik vind hem prikken en niet geweldig het product opnemen. Mijn kwasten van Zoeva nemen meteen genoeg op en deze moet ik elke keer weer over het product heen vegen om er weer wat op te hebben. Nee, dit is niet een oogschaduw kwast waarvan ik denk dat het een geweldige kwast is. Dat kan natuurlijk ook niet voor die prijs maar ik had een betere verwacht na de veelbelovende pencil kwast. Ook deze kwast kost € 1,29

Gel eyeliner brush

In veel LE collecties van Essence waren al schuine eyeliner kwasten te vinden maar ze waren nog niet te vinden in het vaste assortiment van Essence, maar nu wel! Ik heb verschillende Essence eyeliner kwasten omdat ik ze ontzettend fijn in gebruik vind. Ze hebben een strakke en dunne kwast waarmee je perfect een lijntje kan trekken. Alleen de kwasten uit de collecties hadden maar een heel klein handvat en deze heeft een mooie lange, dat is al een groot pluspunt.

Hoe gebruik je zo een kwast nou, dip hem in de eyeliner en trek een mooie lijn over je oogleden heen. Deze kwast is prefect voor het aanbrengen van eyeliner, ik ben echt fan van deze kwast. Hij heeft stevige en zachte haren waarmee je een perfecte lijn kan aanbrengen boven je ogen. Ook is de kwast makkelijk schoon te maken en makkelijk in gebruik door het lange handvat. Zeker een aanrader deze eyeliner brush voor € 0,99

Ik ben dus zeer te spreken over de smokey eyes brush (of beter gezegd de pencil brush) en de eyeliner brush. Ik denk dat ik nog een aantal van deze kwasten ga aanschaffen omdat ze gewoon ontzettend goedkoop zijn en fijn in gebruik. Omdat ik toch altijd andere kleuren oogschaduw gebruik en niet elke dag mijn kwasten was heb ik een backup voor elke kleur, dat is altijd handig! De oogschaduw kwast vind ik persoonlijk zelf wat minder maar daar zijn de meningen over verdeeld als ik andere blogs lees.

De smokey eyes brush en oogschaduw brush kosten per stuk € 1,29 en de eyeliner brush € 0,99. Als je opzoek bent naar goede goedkope kwasten dan is dit zeker iets voor jou!

27 reacties op Essence oogschaduw kwasten

hallo,

ik zelf gebruik nog ” sponsapplicator” omdat ik toch sommige kwasten duur vind en ik heb echt niet elke
dag make-up op. maar Eigenlijk wil ik toch een Eyeshadow brush gebruiken is deze trouwens ook voor
het vervagen van kleuren? maar uit je tekst kwam dat deze niet zo prettig is ? weet je ook een andere
van een goedkoop merk ?

vriendelijke groeten,

Janine

Geef een reactie