23 feb 2011

DIY: Laagjes Sjaal

Niets is leuker dan dingen zelf maken en ze dan ook nog erg mooi worden. Zo ook deze prachtige sjaal. De vriendin van mijn moeder heeft een eigen wol winkel namelijk Elbebo. En daar verkoopt ze allemaal soorten wol om mee te breien en andere handwerken mee te maken. Ze kwamen net terug van de groothandel en namen dit bijzondere wol mee om geweldige sjaals mee te maken, en het is echt super simpel!

Op deze foto lijkt de sjaal een beetje roze achtig maar hij is echt grijs met zwart en echt heerlijk zacht. Ik vind deze sjaals echt super leuk!

Mijn moeder kwam het wol ook toevallig bij de Lidl tegen dus had daar meteen nog een paar kleurtjes gekocht, alleen de kwaliteit van deze wol is wel een beetje minder dan die van Scheepjeswol die ik heb gebruikt.

Voor deze sjaal heb ik Scheepjeswol Kitty gebruikt, voor een hele sjaal heb je één bolletje nodig.

Hoe ga je te werk? Pak 2 breipennen en begin gewoon te breien. Je pakt om de 5 cm een stukje aan de bovenkant van het stukje wol en dan maak je 6 steken op een pen. En zo ga je breien. In het begin is het een beetje moeilijk en wennen maar het gaat vanzelf een stuk beter en als eind resultaat heb je een geweldige sjaal!

En zo ziet het wol eruit, het zijn echt soort strookjes waarmee je moet breien.

Ik heb het wol bij Elbebo gekocht maar het was dus ook bij de Lidl te koop vorige week, misschien is er nog wat over?

En ik met de sjaal om, ik ben er echt heel erg blij mee en vind hem echt super leuk! Wat vinden jullie ervan?

This entry was posted in Fashion.

11 reacties op DIY: Laagjes Sjaal

Geef een reactie