08 sep 2012

DIY: French Manicure

Volgens mij is en blijft de french manicure altijd ontzettend populair. Waarom? Omdat het er gewoon mooi, verzorgd en heel natuurlijk uitziet. French manicure zie je vaak terug bij de nagel salons en natuurlijk bij de nep nagels. Maar heb je mooie nagels van jezelf en wil je niet aan nep nagels beginnen of gewoon niet naar een salon gaan? Dan kan je zo ook ontzettend makkelijk zelf maken. Ik probeerde het voor het eerst in mijn leven uit en het is nog best aardig gelukt al zeg ik het zelf!

Wat heb ik gebruikt? Een nagellak remover om de laatste restjes nagellak van mijn vorige kleur er af te halen. Een kwastje, ik gebruik hiervoor een speciale van Bourjois die voor deze manicure is gemaakt. Een niet dekkend zacht roze nagellak en een witte nagellak.

Een ontzettend handig kwastje van Bourjois, je moet er alleen wel even aan wennen hoe je hem moet gebruiken.

Mijn kale, verkleurde en dus niet zo mooie nagels. Een french manicure zou ze erg goed doen lijkt me! Aan de slag dus maar.

Als eerst pak ik een stukje karton en doe daar een druppel witte nagellak op. Ga met mijn kwastje in de witte nagellak en teken de lijntjes op mijn nagels. Omdat witte nagellak meestal niet in één keer goed dekt breng ik twee laagjes witte nagellak aan op de randjes van mijn nagels. Als ik daarmee klaar ben laat ik het goed drogen.

Zoals je kan zien ziet het er niet helemaal netjes op en heeft het een beetje een harde kleur vergeleken met mijn eigen kleur. Daarom gaan we nu aan de slag met een zacht roze kleur die niet geweldig dekt voor een mooi en natuurlijk effect.

Breng nu een paar laagjes van deze roze nagellak aan zodat je een mooi en natuurlijk resultaat hebt. Ik heb zelf 3 laagjes van deze nagellak aangebracht en het ziet er echt prachtig natuurlijk uit!

En het resultaat is (vind ik) erg mooi. Ik heb prachtige verzorgde nagels die gezien mogen worden. Dit is de eerste keer dat ik een french manicure heb en als ik dit zo zie nog langer niet de laatste!

Wat vinden jullie van een french manicure?

31 reacties op DIY: French Manicure

Mooi! Is dit serieus je eerste keer french manicure? ;o Wauw.. dat heb je heel mooi gedaan! Ik vind het goed gelukt. Zelf gebruik ik er geen apart kwastje voor maar gewoon het kwastje van het lakje.

Wauwie, staat altijd zo mooi verzorgd. Ik heb zo’n stiftje van Herôme, speciaal voor een french manicure. En ook van Essence een of ander jelly wit lakje dat niet dekt, ook voor french manicure, maar toch doe ik het eigenlijk nooit. Toch maar een keer proberen denk ik, alleen mijn nagels zijn ook niet zo héél erg mooi.

Ik heb (bijna) elke dag French Manicure op en ik ben er dan ook geweldig goed in geworden, net als Eyeliner (L):)

X
Ps. Je hebt echt mooie nagelss (K)

Geef een reactie