DIY: French Manicure | By Aranka - een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist!
DIY: French Manicure
Geplaatst op 8 september 2012 in DIY, Nagels

Volgens mij is en blijft de french manicure altijd ontzettend populair. Waarom? Omdat het er gewoon mooi, verzorgd en heel natuurlijk uitziet. French manicure zie je vaak terug bij de nagel salons en natuurlijk bij de nep nagels. Maar heb je mooie nagels van jezelf en wil je niet aan nep nagels beginnen of gewoon niet naar een salon gaan? Dan kan je zo ook ontzettend makkelijk zelf maken. Ik probeerde het voor het eerst in mijn leven uit en het is nog best aardig gelukt al zeg ik het zelf!

Wat heb ik gebruikt? Een nagellak remover om de laatste restjes nagellak van mijn vorige kleur er af te halen. Een kwastje, ik gebruik hiervoor een speciale van Bourjois die voor deze manicure is gemaakt. Een niet dekkend zacht roze nagellak en een witte nagellak.

Een ontzettend handig kwastje van Bourjois, je moet er alleen wel even aan wennen hoe je hem moet gebruiken.

Mijn kale, verkleurde en dus niet zo mooie nagels. Een french manicure zou ze erg goed doen lijkt me! Aan de slag dus maar.

Als eerst pak ik een stukje karton en doe daar een druppel witte nagellak op. Ga met mijn kwastje in de witte nagellak en teken de lijntjes op mijn nagels. Omdat witte nagellak meestal niet in één keer goed dekt breng ik twee laagjes witte nagellak aan op de randjes van mijn nagels. Als ik daarmee klaar ben laat ik het goed drogen.

Zoals je kan zien ziet het er niet helemaal netjes op en heeft het een beetje een harde kleur vergeleken met mijn eigen kleur. Daarom gaan we nu aan de slag met een zacht roze kleur die niet geweldig dekt voor een mooi en natuurlijk effect.

Breng nu een paar laagjes van deze roze nagellak aan zodat je een mooi en natuurlijk resultaat hebt. Ik heb zelf 3 laagjes van deze nagellak aangebracht en het ziet er echt prachtig natuurlijk uit!

En het resultaat is (vind ik) erg mooi. Ik heb prachtige verzorgde nagels die gezien mogen worden. Dit is de eerste keer dat ik een french manicure heb en als ik dit zo zie nog langer niet de laatste!

Wat vinden jullie van een french manicure?
31 reacties op “DIY: French Manicure”  8 september 2012

  Mooi! Is dit serieus je eerste keer french manicure? ;o Wauw.. dat heb je heel mooi gedaan! Ik vind het goed gelukt. Zelf gebruik ik er geen apart kwastje voor maar gewoon het kwastje van het lakje.  8 september 2012

  Wow, super netjes gedaan voor een eerste keer zeg haha! Ik weet nog wel dat die lijntjes bij mij helemaal schots en scheef zaten in het begin :’)  8 september 2012

  Wauwie, staat altijd zo mooi verzorgd. Ik heb zo’n stiftje van Herôme, speciaal voor een french manicure. En ook van Essence een of ander jelly wit lakje dat niet dekt, ook voor french manicure, maar toch doe ik het eigenlijk nooit. Toch maar een keer proberen denk ik, alleen mijn nagels zijn ook niet zo héél erg mooi.  8 september 2012

  Staat je goed!  8 september 2012

  Wauw, supergoed gelukt voor een eerste keer! Ik vind Frech Manicure altijd heel mooi staan bij iedereen.  8 september 2012

  Wauw ziet er echt mooi uit! Echt goed gelukt voor een eerste keer! :)  8 september 2012

  ziet er mooi verzorgt uit!


  Meer

  8 september 2012

  Heel mooi en natuurlijk! Waar heb je dat kwastje gekocht? Gewoon bij de Bourjeois-stand in bijvoorbeeld Etos?


  8 september 2012

  Ja ik heb ze gewoon zien liggen in het schap!  8 september 2012

  Heel erg mooi resultaat!:D  8 september 2012

  Heel mooi gedaan, Aranka! Zo’n french manicure staat inderdaad altijd heel verzorgd :)  8 september 2012

  Ziet er heel mooi uit!  8 september 2012

  Ik vind het er heel mooi uitzien! :D  8 september 2012

  Ah, ziet er goed uit!
  Dat kwastje lijkt me trouwens erg fijn, is deze gewoon verkrijgbaar bij de Etos/DA? :)  8 september 2012

  Ik vind het heel mooi gedaan, ziet er heel natuurlijk uit!  8 september 2012

  Mooi gedaan! Ik vind french manicure altijd erg mooi staan.  8 september 2012

  Ziet er mooi uit!  8 september 2012

  Wauw, dat heb je mooi gedaan! Ik ben absoluut geen fan van een french, maar je hebt echt een hele mooie mani gemaakt.  8 september 2012

  Ik vind het mooi, zulke French Manicures! Staat heel verzorgd :)  8 september 2012

  ik vind hem ook prachtig gelukt ! ik hou ook van french manicures  8 september 2012

  Wauw! Het ziet er inderdaad erg natuurlijk uit! Ik hou niet zo van french manicures omdat ze vaak zo nep zijn maar deze…. I love it!:D Ik wil het ooook!:D  8 september 2012

  Wat is dit geweldig goed gelukt Aranka! ^-^ Ik heb dit in een grijs verleden eens geprobeerd, maar dat liep uit op een fiasco.  8 september 2012

  Ziet er inderdaad heel verzorgd uit! Ik vind het altijd mooi om een french manicure bij mijn nagels te maken.  8 september 2012

  Ziet er heel mooi uit :D x  9 september 2012

  Volgens mij had ik het al op Instagram gezegd, maar echt super gelukt! Ook voor de 1e keer, is niet te zeggen. Het staat je heel verzorgd, leuk om te zien vind ik dat altijd!  9 september 2012

  Wauw super zeg zelf ben ik echt een faal in die dingen haha kan het echt niet !  9 september 2012

  heel mooi gedaan!  10 september 2012

  Goed gelukt zeg! Ik vind het altijd erg chique staan.  10 september 2012

  Goed gelukt!


  Yasmina

  11 september 2012

  Ik heb (bijna) elke dag French Manicure op en ik ben er dan ook geweldig goed in geworden, net als Eyeliner (L):)

  X
  Ps. Je hebt echt mooie nagelss (K)  12 september 2012

  staat je heel erg mooi :)


Laat een reactie achter

© 2015 By Aranka – een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist! - Alle rechten voorbehouden.
Design & Development by Eunoia Studio