Anticonceptiepil: Fabels & Feiten | By Aranka - een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist!
Anticonceptiepil: Fabels & Feiten
Geplaatst op 16 februari 2012 in Huidverzorging, Vraag

De Anticonceptiepil iets waar altijd veel onduidelijkheid over is. Er gaan altijd veel verhalen in het rond dat je er dik van word, je grote borsten van kan krijgen en zelfs onvruchtbaar kan worden als je het niet op de juiste manier gebruikt. Vandaag wil ik hier aandacht aan besteden en de meeste geruchten de wereld uit helpen en helaas sommige dingen moeten bevestigen over de pil. Ben je ook benieuwd geworden naar de fabels en feiten, lees dan zeker eventjes verder!

Van de anticonceptiepil kan je aankomen.

Feit, helaas. Ik kan het ook weten, ik ben er namelijk ruim 10 kilo van aangekomen. Ik was altijd een ontzettend dun meisje met maatje 36 en had een mooi figuur, helaas ben ik de pil gaan gebruiken omdat ik elke maand ziek was van ongesteldheid. Hierdoor is het minder geworden maar er zat een bepaald soort hormoon in de pil waar ik vreetbuien van kreeg en dus meer ging eten, helaas kun je dus aankomen van de pil.

De pil beschermt ook tegen AIDS.

Fabel, de pil beschermt alleen tegen een ongewenste zwangerschap.

Mijn borsten kunnen groter worden van de pil.

Feit, alleen is dit niet bij elke vrouw het geval maar het kan zeer zeker wel. Omdat sommige pillen de borstklieren stimuleren en vandaar dat ze iets kunnen gaan groeien.

Roken en het gebruik van de pil kan schadelijk zijn.

Dit is een feit, alleen het word pas echt gevaarlijk vanaf de 35e dan loop je een verhoogd risico op schade aan hart- en bloedvaten. Lees daarom altijd aandachtig de bijsluiter.

Van de pil kan je onvruchtbaar worden.

Fabel, als je stop met de pil kan je meteen weer zwanger worden. Ook na langdurig gebruik of het doorslikken van de pil zorgt er niet voor dat je onvruchtbaar kan worden.

De hormomen in de pil zijn schadelijk.

Fabel, de hoeveelheid hormonen in de pillen de nu gebruikt worden is niet meer vergelijkbaar met die uit de eerste pillen in de jaren ’60. De gebruikte hoeveelheden liggen nu heel wat lager dan vroeger. De anticonpectiepillen die nu worden gebruikt hebben meer voor dan nadelen.

De pil werkt niet als je aan de diarree bent of moet overgeven.

Feit, dus let hier ontzettend goed mee op. Als je ziek bent of aan de diarree bent is de kans groot dat de noodzakelijke werkzame stoffen van de pil niet door het lichaam worden opgenomen dus werkt hij ook niet.

Je moet af en toe stoppen met de pil om je lichaam rust te geven.

Fabel, als je lichaam er tegen kan en geen doorbraak bloedingen krijgt kan je prima altijd de pil blijven doorslikken, dit doe ik eigenlijk altijd omdat ik er anders gewoon ziek van ben en ik daar totaal geen zin in heb. Je kan de pil dus gewoon met een gerust hart door blijven slikken.

Hopelijk heb je een beetje het idee wat allemaal fabeltjes en feiten zijn over de anticonceptie en het een beetje duidelijk is! Mochten jullie nog met vragen zitten dan kan je ze me altijd stellen, ik geef jullie graag antwoord voor hoeverre ik dat kan!
29 reacties op “Anticonceptiepil: Fabels & Feiten”  16 februari 2012

  Ik kan me voorstellen dat vooral jonge meiden blij zijn met dit artikel. Kan me nog goed herinneren dat ik het hoe en wat niet helemaal begreep toen ik er net mee begon!  16 februari 2012

  leuk om te lezen. Ik kan helaas niet tegen de pil:(  16 februari 2012

  Goed om dit op een rijtje te hebben :)
  Ik heb ‘m zelf ook gekregen omdat ik elke maand ziek was. Gelukkig ben ik er niet van aangekomen! Dat verschilt per persoon, maar het lijkt mij best wel stom als je dat wel hebt….  16 februari 2012

  Goed moment! Ik dacht er zelf ook net over na om aan de pil te gaan..  16 februari 2012

  Handig artikel! Ik gebruik hem voor de regelmaat :)
  x


  Maartje

  16 februari 2012

  Vervelend dat je 10kg van de pil bent aangekomen. Heb je al aan een lichtere pil gedacht? Ik heb zelf de pil (Diane 35) ivm acne dus met meer hormonen, maar mijn zus heeft een lichte waarvan ze vrijwel niet is aangekomen.  16 februari 2012

  Ik heb zelf nooit de pil geslikt, ik ben gelijk begonnen met de nuvaring. Ik heb zelf vrij grote borsten en had niet zo veel behoefte aan meer. Omdat de nuvaring heel lokaal is heb ik geen last van (meer) puistjes. Dus bij diarree oid ben ik ook beschermd.
  Zelf sla ik ook graag over. Ik krijg veel meer last van mijn reuma tijdens en dat ontwijk ik graag. Al sla ik nooit langer dan een half jaar over.


  Angie

  16 februari 2012

  Goed dat je dit onderwerp onder de aandacht brengt! Er kloppen alleen een paar kleinigheden niet..
  Je komt niet aan van de pil want je komt alleen aan van teveel calorieën tov weinig verbruiken of je komt aan van vocht vasthouden. Dus alles wat je aankomt stop je toch echt zelf in je mond. Door de hormonen (schommelingen) kan! je last krijgen van eetbuien en daardoor aankomen maar dus niet van de pil zelf:) Je kan wel iets aan komen van de pil zelf door vocht vasthouden maar dit is vaak alleen in het begin en is vaak niet meer dan ongeveer 2 kilo.  16 februari 2012

  Wat een goed artikel.. Ik wist zelf eigenlijk alles al, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen wel erg handig is!


  16 februari 2012

  Waarschijnlijk wisten veel van jullie dit al maar ik heb ook veel jongere bezoekers die in de leeftijd zitten om de pil te gaan gebruiken en zou wou ik het iets duidelijker voor ze maken ;)  16 februari 2012

  Ik heb de pil vroeger genomen, maar het is dus echt niet geschikt voor warhoofden zoals mij. Op den duur vergat ik het teveel en was het dus absoluut niet veilig meer. Maar ik vind het wel iets supergoed om met te beginnen en als je niet zoals mij bent is het een heel goede en makkelijke anti conceptie. Ik werd er gelukkig niet dikker van :).  16 februari 2012

  Heel erg handig artikel! Dat aankomen herken ik helaas wel een beetje. Eerst vond ik de pil maar niets en werd ik er juist alleen maar zieker van, maar nu vind ik t wel fijn, vooral omdat ik er iets meer controle over heb.


  Desiree

  16 februari 2012

  Maar als je dan diarree hebt, wat moet je dan doen? Is het dan zo dat de pil gewoon niet werkt, niks aan te doen? En hoellang kun je hem dan niet vertrouwen?  16 februari 2012

  Ik ben er helaas ook erg van aangekomen!
  Leuk artikel!

  Liefs  17 februari 2012

  Artikel nog niet gelezen, maar door jou ben ik mijn pil niet vergeten. Wilde eigenlijk al gaan slapen :P  17 februari 2012

  altijd handig :D:D  17 februari 2012

  Handig lijstje!  17 februari 2012

  ook ik neem mijn pil door, maar dit heb ik dan wel in samenspraak gedaan met gyneacoloog. Want ik weet niet of je elke pil zomaar kunt doornemen… Dat terzijde, ik heb er een anderhalf jaar over gedaan om op het moment te komen waarbij ik mijn pil een jaar kan doornemen. Eerste jaar moest ik om de drie maanden mijn regels laten doorkomen. Toen heeft hij mijn baarmoedervlies bekeken, een week of twee voor ik mijn regels zou krijgen. Hij zag dat het er goed uitzag en heeft hij gezegd dat ik ze nu eens moest laten doorkomen en nadien een half jaar doornemen en dan terug naar hem gaan.

  Half jaartje later (hij had voorschriften geschreven voor een half jaar, elke maand eentje.. alleen vergeten dat zo’n stripje maar 3 weken was). Hij heeft nadien nogmaals gekeken hoe mijn baarmoedervlies eruit zag en zei hij: “als ik het zo bekijk kan jij gemakkelijk een jaar doornemen”.
  Zolang je het natuurlijk niet vergeet ;-)

  Ik denk dat een maandje of twee, drie niet erg is, maar ik zou zeker ten rade bij een gyneacoloog gaan! -oh en mijn gyneacoloog is de beste van de wereld!:)-


  Jessica

  17 februari 2012

  Ik neem steeds 2 pillenstrookjes na mekaar. Na die twee neem ik een stopweek waarin ik ongesteld word.
  Zelfs met de pil word nog steeds ziek van de pijn op de eerste dag.
  Echt verschrikkelijk voel ik me dan.
  Langer dan 1 strook extra kan ik niet innemen, dan krijg ik doorbraak bloedingen.
  Maar met de pil kan je zelf bepalen wanneer je ongesteld wordt en wanneer niet en dat is handig.
  Want op sommige momenten komt het écht niet uit.  17 februari 2012

  Handig om te weten allemaal, maar ik wil niet aan de pil. Ik had in het verleden wel erge last van mijn ongesteldheid maar sinds ik magnesium slik heb ik daar totaal geen last meer van. Ik ben wel erg onregelmatig ongesteld maar daarvoor wil niet de pil. Ik kan het echt even niet hebben om aan te komen en al helemaal niet als mijn borsten nog dikker worden.  17 februari 2012

  Handig om te weten allemaal, maar ik wil niet aan de pil. Ik had in het verleden wel erge last van mijn ongesteldheid maar sinds ik magnesium slik heb ik daar totaal geen last meer van. Ik ben wel erg onregelmatig ongesteld maar daarvoor wil niet de pil. Ik kan het echt even niet hebben om aan te komen en al helemaal niet als mijn borsten nog dikker worden.


  Lidewij

  17 februari 2012

  Hee, leuk artikel! Alleen een dingetje: “Fabel, als je stopt met de pil kan je meteen weer zwanger worden.” het kan gebeuren dat je, als je lang aan de pil bent geweest (paar jaar) dat het even duurt voordat je lichaam het weer zelf oppakt. Sommige meiden worden namelijk na een aantal maanden pas weer ongesteld (weet alleen niet of dit ook betekent dat je niet zwanger kan worden). Daarom wordt wel vaak aangeraden iedere zoveel jaar even een break te nemen van de pil om te kijken of je lichaam het weer oppakt en dan weer verder te gaan. Alleen huisartsen zeggen dit vaak niet helaas.


  17 februari 2012

  Dankjewel voor je handige informatie!


  26 februari 2012

  Handig artikel! Maar inderdaad, het klopt wat je zegt over dat onvruchtbaar worden door de pil een fabel is. Maar het proces kan zomaar een aantal jaren langer duren door langdurig gebruik van de pil! Soms inderdaad een aantal maanden, maar soms ook jaren.  19 februari 2012

  Super handig ;)


  Jackie

  22 februari 2012

  Superfijn artikel! Helemaal duidelijk voor me nu :D


  Céline

  28 februari 2012

  Handig artikel! Jammer genoeg heb je wel een verhoogde kans op kanker als je de pil slikt. Deze kans neemt ookweer af zodra je stopt met het nemen van de pil. Maar ik vind het reden genoeg om in ieder geval voorlopig er niet aan te beginnen.


  Margot Desmet

  20 januari 2013

  Hey! Ik neem nu ruim 3 jaar de pil , en eerlijk gezegd voor het feit dat ik net wat zou aankomen , en wat mer borsten zou gaan ontwikkelen! Ik neem nu 2 maand al mijn pil door , en merk dat mijn borsten gevoelig zijn , jeukend aanvoelen en steviger aanvoelen.ze zijn dus aan het groeien?! JEEEJ! Ik pak de lichtste pil , iso20 , iemand ervaring met borstgroei tijdens het doornemen van je pil? hoeveel groter worden ze er van? <3


  Inanna

  30 januari 2014

  De hormomen in de pil zijn schadelijk. Fabel.

  Het is maar hoe je het bekijkt, het is natuurlijk niet goed om hormonen je lichaam in te gooien, je systeem raakt natuurlijk wel in de war en onze lichaams eigen hormonen kunnen er van in de war raken.


Laat een reactie achter

© 2015 By Aranka – een lifestyle-, food- en beautyblog met een persoonlijke twist! - Alle rechten voorbehouden.
Design & Development by Eunoia Studio